Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν δίνει βίζα στην Άγκυρα η Ευρωπαϊκή Ένωση

Στον αέρα η συμφωνία Ευρώπης 
με την Τουρκία για το "προσφυγικό"

«Στον αέρα» βρίσκεται η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας για το Προσφυγικό. Εξέλιξη που δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες στην ελληνική κυβέρνηση, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία το πρόβλημα βρίσκεται σε ύφεση, καθώς οι μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια έχουν διακοπεί.

Η τουρκική πλευρά εμφανίζεται πολύ εκνευρισμένη με την Ευρώπη, την οποία κατηγορεί ότι αθετεί τις υποσχέσεις στο θέμα τη βίζας, την ώρα που οι Βρυξέλλες δεν υποχωρούν αν δεν δουν από την Αγκυρα να εκπληρώνει όλα τα προαπαιτούμενα.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε χθες την Τουρκία ότι δεν θα υπάρξει κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που ταξιδεύουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εάν όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις -κυρίως η αλλαγή της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας καθώς και ζητήματα δημοκρατίας, ελεύθερης έκφρασης και ελευθεροτυπίας- δεν εκπληρωθούν.

«Επιμένουμε στη σημασία να εκπληρωθούν οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις, αν όχι, η συμφωνία αυτή δεν θα δει το φως της ημέρας» δήλωσε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη διάρκεια διάσκεψης που έγινε στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. «Αν η στρατηγική του κ. Ερντογάν συνίσταται στο να εμποδίσει να ταξιδεύουν οι Τούρκοι ελεύθερα στην Ευρώπη, θα πρέπει να απαντήσει γι' αυτό στον τουρκικό λαό. Δεν είναι δικό μου πρόβλημα, θα είναι δικό του πρόβλημα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν. Εντονη ήταν η αντίδραση του Ταγίπ Ερντογάν που κατηγορεί την Ε.Ε. για «υποκρισία».

Σήμερα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Τουρκίας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Βολκάν Μποζκίρ θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με την ύπατη εκπρόσωπο Φεντερίκα Μογκερίνι και τον επίτροπο για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν, με την Αθήνα, για τους δικούς της λόγους, να ελπίζει σε εκτόνωση της έντασης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

«Οχι σε νέα κέντρα» λέει η Αστυνομία!

Την αντίδρασή της στη δημιουργία τεσσάρων νέων κέντρων φιλοξενίας προσφύγων εκφράζει με επιστολή στους αρμόδιους φορείς η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να στηρίξει τα νέα κέντρα, ούτε με το υπάρχον προσωπικό ούτε με κακοσυντηρημένα οχήματα.

«Τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που λειτουργούν στα Διαβατά, στο λιμάνι, στο Ωραιόκαστρο και στα Λαγκαδίκια έχουν απομυζήσει το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων. Ευλόγως, η ανακοίνωση για τη δημιουργία τεσσάρων νέων κέντρων φιλοξενίας ήχησε στα αυτιά όλων μας σαν κεραυνός εν αιθρία. Αν δεν γίνουν εκ μέρους της ηγεσίας μας οι κατάλληλες ενέργειες που θα διασφαλίσουν τα εχέγγυα για την ομαλή λειτουργία των χώρων αυτών, θα περάσουμε κρίσιμες στιγμές» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Ζητούμε να μετατεθούν τουλάχιστον 200 συνάδελφοι για να καταφέρουν οι υπηρεσίες της πόλης να προσφέρουν ουσιαστική αστυνόμευση και όχι απλή διεκπεραίωση».

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]