Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Αθώος ο τούρκος δολοφόνος του ρώσου πιλότου

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Η Τουρκία βυθίζεται στο χάος της παραφροσύνης του «σουλτάνου» Ερντογάν. Και η διαδικασία αυτή επιταχύνεται ολοένα και περισσότερο, αφού σε καθημερινή βάση ο «ανώτατος άρχοντας» της χώρας διαισθάνεται πως έπεται το δικό του τέλος, παρά τα διάφορα εφευρήματά του, τα οποία γελοιοποιούν το τουρκικό κράτος και διασύρουν τους θεσμούς, με την Δικαιοσύνη να αποτελεί το πρώτο και μεγαλύτερο θύμα της προεδρικής παράνοιας.

Οι διάφορες ανακοινώσεις περί εξοπλιστικών προγραμμάτων (με μία οικονομία να καταρρέει σαν χιονοστιβάδα) αλλά και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα για διπλωματική χρήση, δεν μπορούν να διασώσουν από τα χειρότερα ούτε τον «σουλτάνο» Ερντογάν, ούτε και την Τουρκία. Μέσα στον «χορό» της επικοινωνιακής διπλωματίας, βρέθηκε και ο τούρκος δολοφόνος του ρώσου πιλότου στη Συρία. Και αφού πρώτα «δοξάσθηκε» δεόντως από τη νεοθωμανική αντίληψη και τους οπαδούς της στην Τουρκία, στη συνέχεια τον συνέλαβαν για… «παράβαση του ποινικού κώδικα». Και αυτό, φυσικά, έγινε ως μία «κίνηση καλής θέλησης» προς την Μόσχα και τον Πούτιν, που έχει μετατραπεί σε συνεχή εφιάλτη του Ερντογάν αλλά και ολόκληρης της Τουρκίας (τουλάχιστον εκείνων των τούρκων που κατανοούν τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην «ατζέντα» των ρωσικών στόχων προς «ισοπέδωση».

Τι έγινε όμως με τον «τούρκο ήρωα» που δολοφόνησε τον ρώσο πιλότο του μοιραίου Su-25 που καταρρίφθηκε από τους Τούρκους στη Συρία; Δυστυχώς για την Τουρκία, η σύλληψή του δεν επέφερε κανένα απολύτως αποτέλεσμα στις σχέσεις με την Ρωσία. Και, αφού το τέχνασμα απέτυχε, ο «ήρωας» αφέθηκε ελεύθερος, για να συνεχίσει το «έργο» του!
Η Τουρκική Δικαιοσύνη, λοιπόν, και συγκεκριμένα ο εισαγγελέας της Σμύρνης, απέρριψε όλες τις κατηγορίες κατά του Αλπαρσλάν Τσελίκ και διέταξε την απελευθέρωσή του μετά από 37 ημέρες κράτησης, «έχοντας εξετάσει σχετικό βίντεο με το συμβάν».

Τι ακριβώς, όμως, εξέτασε ο τούρκος εισαγγελέας που απεφάνθη την απελευθέρωση του Τσελίκ;
Τι ακριβώς είναι εκείνο που το τουρκικό δικαστήριο έκρινε ως νόμιμη συμπεριφορά;

Επειδή ο διάβολος μερικές φορές δεν κρύβεται ούτε στις λεπτομέρειες, κι επειδή οι σκοπιμότητες φαίνεται πως είναι ισχυρότερες ακόμη και από την Δικαιοσύνη (η Τουρκία ίσως να κατέχει την θέση του παγκόσμιου πρωταθλητή στο συγκεκριμένο θέμα), αξίζει να καταθέσουμε το ιστορικό της… αθώωσης και της… δικαίωσης του «λαϊκού ήρωα» της Τουρκίας.

Ο Τσελίκ είχε συλληφθεί στις 31 Μαρτίου, σε εστιατόριο, μαζί με άλλους 13 στην επαρχία Χατάι στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Εντελώς τυχαία, ο «αθώος» (σύμφωνα με το τουρκικό δικαστήριο) Τσελίκ είχε μαζί του ένα Καλάσνικοφ και η παρέα του άλλα δύο τυφέκια, προφανώς γιατί βοηθούν στη χώνεψη…!
Ο Τσελίκ, σύμφωνα με τα αστυνομικά όργανα συνελήφθη με την κατηγορία της οπλοκατοχής.

Αυτά συνέβησαν τότε. Τώρα όμως ο εισαγγελέας αποφάσισε ότι είναι αθώος για την οπλοκατοχή. Κοιτώντας όμως το βίντεο με τη δολοφονία του Ρώσου, η δικαστική απόφαση δημιουργεί ένα παγκοσμίου επιπέδου τουρκικό παράδοξο, αφού ένας καταζητούμενος δολοφόνος κυκλοφορεί ένοπλος μέσα σε μία χώρα!

Να υποθέσουμε ότι ο δολοφόνος απολαμβάνει ασυλία στην Τουρκία;
Να υποθέσουμε ότι ο δολοφόνος ήταν εκτελεστικό όργανο της ίδιας της Τουρκίας;
Να υποθέσουμε ότι ο δολοφόνος του ρώσου πιλότου δεν θεωρείται δολοφόνος στην Τουρκία επειδή δολοφόνησε ρώσο;
Ή μήπως θα πρέπει να καταλήξουμε πως ο δολοφόνος απευθυνόμενος στους τούρκους δικαστές είπε: «δεν ήταν δικά μου κύριε πρόεδρε, τα έβαλαν για να με ενοχοποιήσουν οι Ρώσοι…;»

Αν θυμηθούμε και την προ ελαχίστων ημερών περίπτωση δημόσια απόπειρα δολοφονίας τούρκου δημοσιογράφου (δηλωμένου εχθρού προς εξαφάνιση από τον Ταγίπ Ερντογάν) και στην αμέσως μετά φυλάκιση του παρ’ ολίγον θύματος και ομιχλώδη ενημέρωση για υποψήφιους εκτελεστές του, μήπως θα πρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως η Τουρκία του παρανοϊκού δικτατορίσκου και «σουλτάνου» είναι μία χώρα που θρέφει ή προστατεύει δολοφόνους;

Αν, τώρα, σκεφθούμε πως η Ευρώπη ανοίγει τις πόρτες της σε αυτή την Τουρκία, προσφέροντας ελεύθερη διακίνηση στους τούρκους πολίτες (άρα και στα «βλαστάρια» του Ερντογάν που δολοφονούν ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα), τότε μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε, σαν Ελλάδα, όχι για το τι συμβαίνει σήμερα στην Τουρκία, αλλά τι θα συμβεί αύριο στην πατρίδα μας, όταν θα κατακλυσθεί από διάφορα «εκλεκτά» και προστατευμένα «άξια τέκνα» του Ερντογάν και του ισλαμικού καθεστώτος (μια συγγενική μορφή πολιτεύματος του Ισλαμικού Κράτους);

Εν πάση περιπτώσει, οι κυβερνώντες την Ελλάδα είναι σε θέση να αντιληφθούν εάν η Ελλάδα μπορεί ή πρέπει να βρίσκεται σε μία τέτοια Ευρώπη; Σε μία Ευρώπη μέσα στην οποία τούρκοι πράκτορες και δολοφόνοι θα κυκλοφορούν όχι μόνο ελεύθεροι, αλλά και ανεξέλεγκτοι, εξαιτίας των ευρωπαϊκών (βλ. γερμανικών) συμφερόντων στην Τουρκία;
Εκτός και εάν η παρούσα ελληνική κυβέρνηση ζηλεύει την εξουσία του Ερντογάν και αδιαφορεί για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών… Οπότε…, ακολουθώντας το τουρκικό μοντέλο (που όλα δείχνουν πως κάθε άλλο παρά μισητό είναι στην κυβέρνηση της Ελλάδας) μήπως θα πρέπει και οι Έλληνες πολίτες να βγαίνουν στις ταβέρνες με καλάσνικοφ;

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]