Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυβέρνηση σχεδιάζει φορολόγηση στο Internet και θα πάρει τα… γνωστά!

Γράφει ο Γιάννης Μυλωνάς

Στην Ελλάδα των μνημονίων και ιδιαίτερα στην Ελλάδα της πρώτης φορά αριστεράς με μνημόνια, στην χώρα που η φορολόγηση γίνεται χωρίς δεύτερη σκέψη και η υπερφορολόγηση αποτελεί πλέον χόμπι των «σοφών» του υπουργείου Οικονομικών, πρέπει να ομολογήσουμε ότι τα περιμένουμε όλα.
Ίσως, όμως, η κυβέρνηση θα πρέπει να κατανοήσει ότι ενώ «τα παίζει όλα», και χαρίζει τα πάντα, είναι πλέον αντιμέτωπη με την πιθανότητα να πάρει το… τίποτε ή να εισπράξει τα… γνωστά!

Οι λαμπροί εγκέφαλοι των οικονομικών, συνοδευόμενοι από τους γνωστούς κατ’ επάγγελμα ανεπάγγελτους πολιτικούς, αποφάσισαν πως η επιβολή επιπλέον φόρου στο… διαδίκτυο, θα προσφέρει τεράστια κέρδη στην εισπρακτική μηχανή. Όμως οι φοροεισπράκτορες και εκτελεστές εντολών του «κουαρτέτου» φαίνεται πως δεν έχουν αντιληφθεί ότι «το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι».

Μετά από τις αυξήσεις στον ΦΠΑ, την εισφορά αλληλεγγύης και δεν ξέρω σε πόσα άλλα χαράτσια η κυβέρνηση ετοιμάζεται να αυξήσει τον φόρο στα κινητά και να βάλει και φόρο στο Internet, θεωρώντας μάλλον πως δεν μπορούμε να της ξεφύγουμε.
Σου λέει η κυβέρνηση, λαθραίο Internet δεν υπάρχει, ούτε λαθραίο κινητό και έχει δίκιο, αλλά ως εκεί. Καλή η φαντασία στην επιβολή φόρων (ή σε άλλες προσωπικές απολαύσεις των κυβερνώντων), αλλά είναι πολύ διαφορετικό το να επιβάλεις φόρους από το να τους εισπράττεις. Κι αυτό, το τελευταίο, αποτελεί πάγιο σοβαρό μειονέκτημα των εκάστοτε κυβερνώντων και των αυλικών – συμβούλων τους…

Διότι, αναρωτιέται ο ιθαγενής, ποιος μας εμποδίζει να σηκώσουμε μια κεραία στην πολυκατοικία για την πρόσβαση στο Internet και να πληρώνουμε όλοι ρεφενέ μια σταθερή ευρυζωνική σύνδεση;
Ή, όπως υπονόησε και ο πρόεδρος των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, τι μας εμποδίζει του χρόνου να πάρουμε μια σύνδεση κινητού από την Βουλγαρία, την Αυστρία ή και τη Γερμανία, αφού κόστος περιαγωγής δεν θα υπάρχει;
Θα κάνουμε τα τηλέφωνά μας με βουλγαρικό, αυστριακό ή γερμανικό νούμερο και άσε την κυβέρνηση να περιμένει ΦΠΑ και τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας. Και να κλαίνε, μετά, σαν δαρμένα σκυλιά οι «σοφοί» επειδή δεν πρόβλεψαν ότι ο Έλληνας είναι εξυπνότερος από τους ίδιους, κι ας μην απέκτησε τίτλους σπουδών από πανεπιστήμια της αλλοδαπής.

Κύριοι της κυβέρνησης, σκέφτεστε και κάνετε πολλά. Πάρα πολλά… Δυστυχώς όμως, χωρίς να λογαριάζετε τον… ξενοδόχο. Και ο ξενοδόχος, ο ιδιοκτήτης της χώρας είναι ο λαός. Εσείς, είστε στην… ρεσεψιόν και αναμένετε την απόλυσή σας. Ενδεχομένως και την δια βίου φυλάκισή σας… η οποία μπορεί να γίνει και εκπομπή τηλεοπτικού και διαδικτυακού reality, για να πληρώνονται τα έξοδα της «ειδικής φιλοξενίας» σας. Κι αυτό επειδή χρωστάτε πάρα πολλά στον… ξενοδόχο από τις κάκιστες υπηρεσίες σας.

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Με τόσα βλήματα μαζεμένα, ευτυχώς δεν χρειάζεται να αγοράσουμε άλλα και να ξοδευόμαστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]