Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιαούρτια, στιλέτα και καβγάδες στα νησιά που βράζουν

Στα δύο η Χίος, ξύλο στη Λέρο, «εξέγερση» σε hot spot της Σάμου και κωμωδία στη Λέσβο!

Εκρηκτική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ελληνικά νησιά που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες, με «εξεγέρσεις» σε hot spots, αψιμαχίες μεταξύ κατοίκων, επεισόδια και... γιαούρτια σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων αλλά και... ξύλο μεταξύ εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ανδρών του Λιμενικού για τη διαχείριση του Προσφυγικού.

Οσον αφορά τη Χίο, έχει χωριστεί πλέον στα δύο, με τους κατοίκους που αντιδρούν στην παρουσία προσφύγων και μεταναστών να συγκρούονται με «αλληλέγγυους», έξω από το δημαρχείο. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η ατμόσφαιρα... μύριζε μπαρούτι με φραστικές επιθέσεις, ύβρεις, γιαούρτια και... ιπτάμενους καφέδες, ενώ στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην πλατεία Βουνακίου και την οδό Δημοκρατίας τραυματίστηκαν ένας πολίτης και ένας εικονολήπτης ξένου τηλεοπτικού σταθμού. Χθες, πάντως, ξεκίνησε η εκκένωση του λιμανιού, όπου είχαν καταλύσει πρόσφυγες, τις τελευταίες ημέρες.

Στη Λέρο, ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Κόλλιας, δημοτικοί σύμβουλοι και περίπου 250 πολίτες προσπάθησαν να μπλοκάρουν την άφιξη 220 προσφύγων και μεταναστών, από τη Χίο, εμποδίζοντας την προσέγγιση του πλοίου στην προβλήτα που βρίσκεται έξω από τη ναυτική βάση. Ωστόσο, με υπόδειξη του Λιμενικού, το πλοίο που μετέφερε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες έδεσε τελικά σε άλλο σημείο, αιφνιδιάζοντας τους συγκεντρωμένους πολίτες, αποβίβασε τους πρόσφυγες σε χρόνο ρεκόρ και αναχώρησε.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο, καθώς ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι 250 κάτοικοι που... ξεγελάστηκαν από το Λιμενικό και την Αστυνομία αποφάσισαν να ζητήσουν τον λόγο από τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Λέρου και να κλείσουν τον δρόμο που οδηγεί στο λιμάνι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ένας δημοτικός σύμβουλος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στη Σάμο, οι πρόσφυγες και μετανάστες, που φιλοξενούνται στο hot spot του νησιού, ξεσηκώθηκαν και απαίτησαν από τους αστυνομικούς να ανοίξουν τις πόρτες και να τους αφήσουν να φύγουν. Κάποιοι επιχείρησαν να ρίξουν την κεντρική πόρτα, άλλοι έβγαλαν μαχαίρια και απείλησαν τους αστυνομικούς με σπασμένα γυαλιά, ενώ, όταν τελικά άνοιξαν οι πόρτες, 250 άτομα ξεχύθηκαν στους δρόμους φτάνοντας ως την παραλιακή οδό.

Την ίδια ώρα, στη Λέσβο, επεισοδιακά εξελίχθηκε η επιχείρηση επαναπροώθησης 150 μεταναστών στην Τουρκία, καθώς τρία άτομα («αλληλέγγυοι» κατά δήλωσή τους) έπεσαν στη θάλασσα και γαντζώθηκαν στην άγκυρα του σκάφους προκειμένου να εμποδίσουν την αναχώρησή του.

Πάρτι στην Ειδομένη από «αλληλέγγυους»!

Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η ζημιά που προκαλούν οι διάφοροι υποτιθέμενοι «αλληλέγγυοι» στην Ειδομένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον χώρο βρίσκονται «αλληλέγγυοι» όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, όμως δεν διανέμουν πλέον φανερά ανακοινώσεις, αλλά λειτουργούν «στόμα με στόμα». «Λένε στους απελπισμένους ανθρώπους πως τα σύνορα από μέρα σε μέρα θα ανοίξουν και ότι πρέπει να είναι στην περιοχή, για να προλάβουν να περάσουν» αναφέρει πηγή της εφημερίδας. Μάλιστα, πριν από περίπου πέντε μέρες, έκανε την εμφάνισή της μια ομάδα μερικών δεκάδων μαυροφορεμένων Γερμανών αναρχικών, οι οποίοι περιφέρονται στον χώρο του καταυλισμού μιλώντας με μετανάστες, φωτογραφίζοντας και καταγράφοντας τα πάντα, χωρίς φυσικά κανείς να τους ελέγχει.

Παράλληλα, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στην Ειδομένη έστησαν ένα αυτοσχέδιο τζαμί σε αντίσκηνο, ώστε να μπορούν να προσεύχονται.
Την ίδια ώρα, οι Αρχές των Σκοπίων συνεχίζουν να αντιδρούν με βία ακόμη και στη θέα των προσφύγων και μεταναστών. Βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες δύο μέρες στο διαδίκτυο δείχνει ένα παιδί να επιχειρεί να περάσει το μεταλλικό φράγμα. Ενας από τους αστυνομικούς από την πλευρά των Σκοπίων το αντιλαμβάνεται και αρχίζει να το χτυπά με το γκλομπ του. Το προσφυγόπουλο μπλέκεται στα συρματοπλέγματα και τελικά πέφτει προς τα πίσω, σε κατάσταση λιποθυμίας.

Αρ. Μάτιος
Πηγή "Δημοκρατία"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]