Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά

Σε οποιαδήποτε χώρα που λειτουργεί βάσει αυτονόητων αρχών και αξιών ενός κανονικού κράτους, ο «πλοίαρχος» του «Τιτανικού» Γιώργος Παπανδρέου και ο «υποπλοίαρχός» του Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα έπρεπε να βρίσκονταν ήδη ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου.
Όσα ομολόγησε σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών γι' αυτά που έπραξε μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό δεν είναι τίποτε άλλο από την παραδοχή ενός εγκλήματος εις βάρος της πατρίδας.
Το «δίδυμο» αυτό, που στα «όρθια», «σε μια κουζίνα», όπως παραδέχτηκε ο Παπακωνσταντίνου, παρέδωσε τη χώρα στις αλυσίδες του ΔΝΤ, θα έπρεπε να βρίσκεται ήδη κατηγορούμενο για εσχάτη προδοσία. Ο άνθρωπος που έπεσε στα μαλακά από το ειδικό δικαστήριο για τη «λίστα Λαγκάρντ» (και με την ευχή του προέδρου «πηγαίνετε και μηκέτι αμαρτάνετε») όχι μόνο δεν έβαλε μυαλό, αλλά για να προμοτάρει το νέο βιβλίο του βγήκε με θράσος και παραδέχτηκε όσα ενσυνείδητα διέπραξε μαζί με τον Παπανδρέου κατά των Ελλήνων.

Έγκλημα 1ον: Είχαν συμφωνήσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ (στη «διάσωση») από την Ιανουάριο του 2010, αλλά έδεσαν τη χώρα στο Μνημόνιο τον Απρίλιο του 2010! Και όλο αυτό το διάστημα άφηναν τους... ραντιέρηδες να κάνουν παιχνίδι (σώζοντας τις τράπεζές τους) και να θησαυρίζουν ξεπουλώντας όσο όσο, από τη μια, και ποντάροντας -με τα CDS- στη χρεοκοπία, από την άλλη.

Έγκλημα 2ον: Παραδέχτηκε ότι γνώριζαν ότι το Μνημόνιο ως πρόγραμμα δεν βγαίνει και ότι είχε τιμωρητικά χαρακτηριστικά. Κι όμως, το υποστήριζαν.

Έγκλημα 3ον: Δεν προχώρησαν σε ρύθμιση του χρέους, αν και ήξεραν ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει τα 140 δισ. που θα συσσωρεύονταν μόνο από τα ομόλογα! Το χειρότερο από όλα; Ήξεραν τι έρχεται (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου) και έλεγαν ψέματα στην κοινωνία για να αντέξει τις θυσίες.

Και αντί να ζητήσουν έστω μια συγγνώμη για τα δεινά που επέφεραν, ο μεν ένας ονειρεύεται την επιστροφή του στην πολιτική (διά της... ανασύστασης της Κεντροαριστεράς), ο δε άλλος προκαλεί εμετικά! Ο μόνος δρόμος; «Ειδικό δικαστήριο για εσχάτη προδοσία» για το δίδυμο της συμφοράς.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σε κράτος δικαίου θα είχαν τιμωρηθεί εδώ και 6 χρόνια, σε κάτι σαν κράτος δεν κουνιέται φύλλο.
    Έχουν τις άκρες τους, ο μεν πρώτος λόγω καταγωγής δεν πρόκειται να λογοδοτήσει για τίποτα, ο άλλος ως απόγονος δοσίλογων της κατοχής γνωρίζει καλά τα "κόλπα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]