Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την τουρκική επιθετικότητα;

Οι Τούρκοι δεν «αλωνίζουν» μόνον στο Αιγαίο Πέλαγος, αλλά και στην Θράκη, την οποία επισκέφθηκε ο Τούρκος πρέσβης Κερίμ Ουράς

Οι Τούρκοι μάς έχουν στείλει ισχυρό και ολοκάθαρο μήνυμα, εκμεταλλευόμενοι πλήρως την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, την οποία αφρόνως η κυβέρνηση δια του κ. Καμμένου θεώρησε επιτυχία της, χωρίς να αναλογιστεί ούτε την αδυναμία των πολεμικών πλοίων να απωθήσουν λέμβους με λαθρομετανάστες, ούτε το γεγονός ότι η πρόσκληση υπό του κ. Ερντογάν αρχικώς υπεβλήθη, ακριβώς για να του παρασχεθούν τα επιχειρήματα που του χρειάζονται.

Η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο -προφανώς για παρακολούθηση και για παρενόχληση αν χρειαστεί των ρωσικών πολεμικών- αποτελεί θείο δώρο για τους Τούρκους, επειδή παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα και τον εναέριο χώρο, με το ΝΑΤΟ να παραμένει ουδέτερο, και να μη την παρεμποδίζει. Αυτό σημαίνει, πως οι ΗΠΑ θεωρούν πως πράγματι υπάρχουν διεκδικήσιμες περιοχές, και πως μπορεί να έχουν δίκαιο οι Τούρκοι (άλλωστε, η ουδετερότητα των ΗΠΑ επέτρεψε στους Τούρκους να καταλάβουν το 40% της Κύπρου).

Η ελληνική κυβέρνηση συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ, και μετά από δίωρη συνεδρίαση απεφάνθη ότι «Η Ελλάδα στη βάση της σταθερής και ακέραιης αποτρεπτικής ικανότητας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπερασπίζεται, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με αποφασιστικότητα, ευθύνη και νηφαλιότητα. Παράλληλα, παραμένει προσηλωμένη σε μια πολιτική ειρήνης, σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή».

Δεν ξέρω τι καταλάβατε εσείς, εγώ εκείνο που κατάλαβα είναι ότι θα αρκεστούμε πάλι σε διαβήματα, τα οποία κανείς δεν λαμβάνει υπόψη και είναι απλώς για εσωτερική κατανάλωση, χωρίς κάποια «αποτρεπτική απειλή», χωρίς την υπόνοια κάποιας «ανορθόδοξης» στρατιωτικής ενέργειας, με τις Ειδικές Δυνάμεις να έχουν εκπαιδευθεί σ’ αυτές. Άλλωστε, το κυβερνητικό κόμμα έχει πολλά στελέχη που υπεστήριζαν ότι «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του».

Όμως, οι Τούρκοι δεν «αλωνίζουν» μόνον στο Αιγαίο, αλλά και στην Θράκη. Την οποία -προς ενίσχυση του ρόλου του Προξενείου, με το οποίο η Άγκυρα δεν είναι ευχαριστημένη, επειδή «ξεφεύγουν» ψήφοι μουσουλμάνων- επισκέφθηκε ο Τούρκος πρέσβης, Κερίμ Ουράς, και όπως έγραψε προσφυώς ο «Αντιφωνητής» Κομοτηνής, ήταν «περισσότερο Τούρκος, και λιγότερο διπλωμάτης». Αλήθεια, τι θα συμβεί αν ο Έλληνας πρεσβευτής στην Άγκυρα, προβεί σε παρόμοιες ενέργειες του Τούρκου, όπως κατωτέρω;

Οι επισκέψεις του στα παρανόμως λειτουργούντα σωματεία και στους τουρκομουφτήδες, που η ίδια η Τουρκία έχρισε και χρηματοδοτεί, δεν εξέπληξαν κανέναν, αφού έχουμε πια συνηθίσει στις ευθείες προκλήσεις κατά της έννομης τάξης της πατρίδας μας. Άλλωστε, και Έλληνες πολιτικοί της κεντρικής και τοπικής εξουσίας, πράττουν το ίδιο ανενόχλητοι.

Όμως, στο μειονοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο όπου πήγε “ιδιωτικά” ο Κερίμ Ουράς μίλησε για “διάβρωση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της μειονότητας”, που “ανησυχεί” την Τουρκία. Αναφερόμενος στην οδηγία ότι τα έγγραφα να γράφονται στην επίσημη γλώσσα του κράτους και όχι στα τουρκικά, είπε ότι «Τα εντός της Ε.Ε. προβαλλόμενα εμπόδια στην γλώσσα και στην χρήση της δεν είναι κάτι σωστό και καλό. Ελπίζω όποιος και αν έκανε αυτή την οδηγία να το σκεφτεί ξανά. Δεν πιστεύω πως αυτά εξυπηρετούν σε θετική κατεύθυνση την κοινωνική αλληλεγγύη και τον κοινωνικό ιστό. Επίσης αυτό δεν είναι κάτι που αποφασίζει η τοπική αρχή».

Αλλά είχε και χειρότερα: “Στην Κύπρο προχωρούμε στην οδό της επίλυσης. Στην Κύπρο πλέον γίνεται λόγος όχι για δύο κοινότητες και δύο γλώσσες αλλά για δύο ιδρυτικά κράτη. Σήμερα η ελληνοκυπριακή πλευρά απέστειλε επιστολή στην Ε.Ε. με την οποία ζητά τα τουρκικά να αναγνωριστούν ως επίσημη γλώσσα. Στην πραγματικότητα αυτό εντέλει και το Σύνταγμά τους. Με την κατάσταση να είναι λοιπόν έτσι, το να λέγεται σε ένα μειονοτικό σχολείο ¨μην μιλάτε τουρκικά¨, αποτελεί μια πρωτόγονη και απαράδεκτη νοοτροπία. Αυτό είναι ανάγκη να ειπωθεί ξεκάθαρα. Αυτό θα αποτελέσει θέμα ανάμεσα στις δύο χώρες».

Δεν είναι έντιμη στάση αυτή.. Παραποιούν χονδροειδέστατα την αλήθεια, εν γνώσει τους φυσικά. Κανείς δεν απαγόρευσε να μιλούν τουρκικά. Το αυτονόητο απαγορεύθηκε, που σκοπίμως οι τουρκόφρονες, προς βλάβη της Ελλάδας, πράττουν, να στέλνουν δηλαδή τουρκόφρονες εκπαιδευτικοί έγγραφα στα τουρκικά, και όχι στην επίσημη γλώσσα που υποχρεούνται.

Μέμφθηκε την Ελλάδα και για …λογοκρισία στο μειονοτικό σχολείο! Είχε το θράσος να δηλώσει: «Σε ποια εποχή ζούμε; Τι θα πει ελέγχονται τα βιβλία; Στην βιβλιοθήκη του λυκείου τα μισά από τα ράφια της ήταν άδεια. Όταν ρώτησα μου είπαν πως πρέπει να περάσουν από έγκριση. Δηλαδή κάνουμε δωρεά αλλά πρέπει να περάσουν από έλεγχο. Σε ποια εποχή ζούμε; Τι θα πει πρέπει να περάσουν από έλεγχο τα βιβλία; Μήπως βρισκόμαστε στα ολοκληρωτικά καθεστώτα που υπήρχαν μετά από τον Β’ Π.Πόλεμο; Τώρα εδώ είμαστε στην Ε.Ε., δεν κατάλαβα, μπερδεύτηκα.

» Το να παίρνει κάποιος αυτά τα βιβλία, να τα αναλύει ανά σελίδα, αυτό είναι καλό βιβλίο, το άλλο είναι κακό βιβλίο και φυσικά στα σχολεία θα βάλουμε τα καλά βιβλία, όλα αυτά είναι προϊόντα απαρχαιωμένης σκέψης. Πρόκειται για περιττές αναστολές. Σήμερα στον υπολογιστή με το πάτημα ενός κουμπιού κατεβαίνει κάθε είδος βιβλίου (…) Εμείς θα καταστήσουμε άνευ ουσίας τα προβαλλόμενα εμπόδια. Διότι σήμερα δεν υπάρχει μέρος όπου δεν πάει το Διαδίκτυο. Σήμερα από την Μιανμάρ μέχρι την Κίνα έχει γίνει αντιληπτό πως αυτά τα τεχνητά εμπόδια δεν λειτουργούν».

Αντιπαρέρχομαι ότι στην πατρίδα του υπάρχει λογοκρισία στο διαδίκτυο, αλλά πρέπει πράγματι να έχει υπερβάλλουσα θρασύτητα, να απαιτεί αλογοκρίτως να εισέρχονται στις σχολικές βιβλιοθήκες τουρκικά βιβλία, όταν λογοκρίνονται ακόμη και Ελλήνων αναγνωρισμένων συγγραφέων, και καλώς συμβαίνει, άλλο εάν η «προοδευτική» κουλτούρα κυριαρχεί.
Έγραψα πολλά, αλλά άφησα και πολλά. Πάντα όμως έχω την ελπίδα πως θα βρεθεί κάποιος φιλέλληνας πολιτικός, που θα αντιμετωπίσει την κατάσταση στην Θράκη σύμφωνα με το συμφέρον της Ελλάδας, και όχι της άγρας ψήφων, έναντι ανταλλαγμάτων φυσικά.

Μακεδών
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]