Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία δεν βλέπει σύνορα σε ουρανό και θάλασσα στο Αιγαίο

Ξεπερνάει ακόμη και τα όρια του θράσους η Άγκυρα και "χοντραίνει" το παιχνίδι των διεκδικήσεών της στο Ελληνικό Αιγαίο

Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κατά την συνάντησή του με τον γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έδωσε, άμεσα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Κατά τη συνάντησή του με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η εμπλοκή της συμμαχίας στο Αιγαίο δεν εκπληρώνει τις προσδοκίες με ευθύνη της Τουρκίας που προβάλει προσκόμματα.

«Οι κατηγορίες ότι η Τουρκία δημιουργεί εμπόδια στην αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν στέκουν και είναι άδικες. Όπως είναι γνωστό οι υποτιθέμενες παραβιάσεις στον εναέριο χώρου του Αιγαίου προκαλούνται από προβλήματα που υπάρχουν στη θάλασσα του Αιγαίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιγκλίτς.

«Η Τουρκία προσπαθεί ειλικρινά και επιδεικνύει τη θέληση για ένα οριστικό διακανονισμό που θα έχει διάρκεια επί μιας σειράς προβλημάτων που υπάρχουν στο Αιγαίο. Προσδοκούμε στην ολοκλήρωση των διερευνητικών συνομιλιών και σε μια λύση διαρκείας», ανέφερε ο Μπιγκλίτς και τόνισε ότι οι μεταναστευτικές ροές έχουν περιοριστεί.

Οι δηλώσεις του Τούρκου εκπροσώπου είναι σαφείς και αποτελούν κλιμάκωση των τουρκικών αμφισβητήσεων καθώς, ουσιαστικά, η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει σύνορα σε ουρανό και θάλασσα και μιλά μόνο για ουρανό και θάλασσα του Αιγαίου, λες και το Αιγαίο είναι κάτι το αόριστο. Επίσης εντύπωση προκαλεί η δήλωσή του περί διερευνητικών συνομιλιών.

Οι δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου δεν προδιαθέτουν για οτιδήποτε θετικό, ειδικά αν συνδυαστούν με την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων ημερών και τις κινήσεις της Άγκυρας στο Κυπριακό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Άγκυρα φταίει ; Όταν έχεις για "πρωθυπουργό" κάποιον που αναρωτιέται αν έχει το Αιγαίο θαλάσσια σύνορα , αυτό δεν μας ενοχλεί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]