Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδο προσυμφωνημένων

Νέα εμπλοκή στη διαπραγμάτευση - Για πιθανή χρεοκοπία τον Ιούνιο μιλούν στο Reuters Έλληνες αξιωματούχοι

Αμφίβολο είναι πλέον το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup τη Μ. Πέμπτη, προκειμένου να ανάψει το «πράσινο» φως ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης, ύστερα από τη νέα εμπλοκή που προέκυψε κατά τις σημερινές συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου με το κουαρτέτο.

Το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνο μισή ώρα, είναι ενδεικτικό του «ψυχρού» κλίματος που εξακολουθεί να επικρατεί μεταξύ των δυο πλευρών.

Η «επίσημη» φυσικά δικαιολογία είναι ότι η διακοπή των συζητήσεων ήταν αναμενόμενη προκειμένου οι επικεφαλής του κουαρτέτου να συζητήσουν μεταξύ τους και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους την ελληνική πρόταση για θεσμοθέτηση ενός μόνιμου μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης των δημοσιονομικών μεγεθών.

Ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του liberal.gr, το κουαρτέτο είναι πολύ επιφυλακτικό απέναντι στη συγκεκριμένη πρόταση, αφού η εντολή τόσο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όσο και της Κομισιόν είναι για συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα μέτρα.

Φαίνεται μάλιστα ότι τις αντιρρήσεις των επικεφαλής των «θεσμών» δεν μπόρεσαν να κάμψουν ούτε οι νομικοί τους οποίους είχε μαζί του ο κ. Τσακαλώτος προκειμένου να υποστηρίξουν την άποψη της ελληνικής πλευράς ότι μέτρα υπό αίρεση είναι αντιστυνταγματικά.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως ότι ο υπουργός Οικονομικών αποχωρώντας από τη διαπραγμάτευση εμφανίστηκε και πάλι αποφασισμένος ότι δεν θα δεχθεί να καταθέσει στη Βουλή συγκεκριμένα μέτρα, ύψους 3,6 δισ. ευρώ που απαιτεί το «προληπτικό» Μνημόνιο.

Ο κ. Τσακαλώτος άφησε να εννοηθεί ότι θα έχει στη συνέχεια και τηλεφωνικές επαφές με ομολόγους του, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, ούτως ώστε να υπάρξει μια συμβιβαστική φόρμουλα και να συνεχιστούν οι συζητήσεις ή σήμερα αργά το βράδυ, ή το αργότερο αύριο το πρωί με προοπτική να «προλάβει» η κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση πριν την…. Ανάσταση.

Reuters: Χωρίς συμφωνία, ενδεχόμενο χρεοκοπίας τον Ιούνιο

Η ελληνική κυβέρνηση χρησιμοποιεί ταμειακά διαθέσιμα του δημόσιου τομέα για να πληρώσει τους λογαριασμούς της, καθώς οι καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της έχουν παγώσει την εκταμίευση κεφαλαίων, δήλωσαν επίσημα στο Reuters Έλληνες αξιωματούχοι, σήμερα Τρίτη.

«Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, αλλά ούτε τόσο δραματική όσο πέρυσι», είπε στο πρακτορείο κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί. «Ωστόσο, όσο περνάει ο χρόνος χωρίς να ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, μπορεί να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο», συμπλήρωσε.

«Είναι μια δύσκολη διαδρομή από τα μέσα του Απριλίου αλλά η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να μην χρεοκοπήσει μέχρι το τέλος του Μαΐου ή τις αρχές του Ιουνίου, κάνοντας χρήση των αποθεματικών των συνταξιοδοτικών ταμείων και συσσωρεύοντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους, αν χρειαστεί», δήλωσε στο Reuters δεύτερος ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Το γνωστό κακογραμμένο σενάριο, αλλη μία φορά,
    δοκιμάζεται στην απόδοσή του μέσα από μια
    "αριστερή" και "κοινωνικά ευαίσθητη" ερμηνεία.
    Κακογραμμένο μεν, αλλά ο αριθμός των ..σινεφίλ
    αυξάνεται θεαματικά κάθε φορά.
    Ο αριθμός των εισητηρίων της "παράστασης" θα
    σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ των τελευταίων
    6 ετών, για άλλη μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος είσαι βρε φίλε;
      Ο Κουτσογιαννόπουλος;

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]