Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι κυβερνητικές αδυναμίες κατέστησαν ολοφάνερες...

Τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη δεν είναι σε θέση να επιτελέσουν το καθήκον τους, άλλοι επειδή δεν θέλουν, άλλοι επειδή δεν μπορούν

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να μεταδώσει την πλαστή αισιοδοξία της στον λαό, είναι φανερό πως αυτήν την φορά δεν θα το κατορθώσει. Σταθήκαμε άλλωστε, μάρτυρες πολλές φορές της ίδιας τακτικής, όπου άλλα ανακοινώνονται και άλλα πράττονται. Ως εκ τούτου, τα ωραία λόγια δεν μπορούν πλέον να υποκαταστήσουν την ανυπαρξία θετικού έργου.

Φαίνεται, πως τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη δεν είναι σε θέση να επιτελέσουν το καθήκον τους, άλλοι επειδή δεν θέλουν, άλλοι επειδή δεν μπορούν, ίσως και για κάποιους να ισχύουν και τα δύο. Φαίνεται πως, παρότι μαρξιστές με δράση σε γκρουπούσκουλα, αγνόησαν την διαπίστωση του Λένιν, ότι αντίδραση θα υπάρχει όχι όταν υπάρχει ακυβερνησία, αλλά και όταν το διαπιστώσει αυτό ο λαός. Ήρθε αυτή η στιγμή.

Πώς μπορεί να πιστέψει πλέον ο λαός τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, όταν ιδίοις όμμασι τα έργα είναι αντίθετα; Δεν έχει κανείς αντίθετη άποψη ότι για την ανάπτυξη απαιτούνται επενδύσεις Για να υπάρξουν αυτές είναι αναγκαίο το κατάλληλο επενδυτικό κλίμα, με πολιτική σταθερότητα, ασφάλεια, ευκολία δανεισμού και προ παντός διάθεση από πλευράς κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τις επενδύσεις εντός του νομίμου πλαισίου.

Τίποτε από αυτά δεν υπάρχει. Αλλά και αν υπήρχαν όλα, εκείνο που ελλείπει είναι η αντι-επενδυτική ιδεοληπτική προσέγγιση των αρμόδιων υπουργών, οι οποίοι παρατηρούν την οικονομία υπό σοβιετικό πρίσμα, του περιορισμού δηλαδή της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας και της αντικατάστασής της από κρατικές επιχειρήσεις, οι οποίες όμως είχαν σκοπό στις πρώην σοβιετικές χώρες, την ιδιοτελή ικανοποίηση της κομματικής νομενκλατούρας. Γι’ αυτό και ζούσαν οι πολίτες υπό καθεστώς φτώχειας και οι χώρες του «υπαρκτού σοσιαλισμού» κατέρρευσαν παταγωδώς.

Παραλλήλως, αντί της προσέλκυσης επενδυτών, δημιουργήθηκε και από-επενδυτικό κλίμα, με φυγή επιχειρήσεων, όταν κοντά στα ανωτέρω προσετέθη και η τριτοκοσμική εικόνα με τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες να καταλύουν το -όποιο- κράτος υπό την ανοχή, ίσως και την επίνευση, των στελεχών του κυβερνητικού κόμματος, το οποίο μετ’ αγαλιάσεως ακολούθησε πολιτική ανοικτών συνόρων, προσκαλώντας επισήμως Ασιάτες και Αφρικανούς να προσέλθουν ελευθέρως στην χώρα μας.

Και παρ’ όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, παρά την άθλια εικόνα που παρουσιάζει η χώρα -πλήρως απωθητική για προσέλκυση τουριστών, των οποίων ο αριθμός έπρεπε να εκτιναχθεί, λόγω της άρνησης Ρώσων και Γερμανών κυρίως να επισκεφθούν την Τουρκία- η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει τους νόμους, δίνοντας εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να παρακολουθεί εξ αποστάσεως τους λαθρομετανάστες.

Ακόμη και όταν μια μικρή ομάδα από αυτούς, κρατά κλειστή επί ενάμισυ μήνα περίπου την σιδηροδρομική γραμμή προς την Ευρώπη, προς μεγίστη ζημία και της κρατικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων, που βρίσκονται εμπρός του φάσματος της πτώχευσης.
Είναι χαρακτηριστική η απάντηση υπουργού της κυβέρνησης στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης: «τι θέλετε, να στείλουμε τα ΜΑΤ;» Απορίας άξιον είναι σε τι χρειάζεται η Αστυνομία, εκτός από το να διαλύει βιαίως συγκεντρωμένους συνταξιούχους, όπως συνέβη προ ημερών; Μάλιστα δε, εντός των καταυλισμών έχουν παρατηρηθεί σεξουαλικά εγκλήματα, αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των λαθρομεταναστών, αλλά και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και στρατιωτών.

Θα έπρεπε να διατεθεί όλος ο χώρος, για να απαριθμηθούν οι ζημιογόνες για το έθνος και τον λαό κυβερνητικές δράσεις (στην Παιδεία επιδιώκεται η ισοπέδωση προς τα κάτω), αλλά θα αρκεστούμε μόνον στην κατάρριψη του μύθου του «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς. Όπου η κυβέρνηση απέδειξε ότι διακατέχεται από τον χειρότερο παλαιοκομματισμό που έχουμε δει, διορίζοντας ακόμη και ως σύμβουλο στρατηγικής παρά τω πρωθυπουργώ, έναν σερβιτόρο, αφού ήδη έχουν διοριστεί γιοι, θυγατέρες, σύζυγοι, σύντροφοι και λοιποί συγγενείς των κυβερνώντων.

Και το πλέον ανησυχητικό: Δεν δίνουν καμιά σημασία στις αντιδράσεις όταν δρουν με τρόπους που δεν θα χαρακτηρίζονταν διαφανείς.

Μακεδών
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]