Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια προκαλούν στρατιωτικά την Ελλάδα!

Στρατιωτικό ελικόπτερο των Σκοπίων 
παραβίασε τα ελληνικά σύνορα 


Προκαλούν τα Σκόπια ελπίζοντας να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες που διαμαρτύρονται και να τους συσπειρώσουν εθνικά γύρω από την κυβέρνηση των εθνικιστών και γραφικών τύπου Γκρούεφσκι

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Αν μη τι άλλο, μόνο ως απελπισμένη μπορεί να χαρακτηριστεί η πολιτική ηγεσία των Σκοπίων από τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό του γειτονικού κρατιδίου με τις έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών της ΠΓΔΜ.
Έτσι, με σκοπό να συσπειρώσει εθνικά τους πολίτες, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ προχώρησε σε μία στρατιωτικού τύπου πρόκληση κατά της Ελλάδας, με πτήσεις στρατιωτικών ελικοπτέρων εντός του ελληνικού εναέριου χώρου.
Για την ακρίβεια και σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:
Δύο ελικόπτερα της ΠΓΔΜ, εισήλθαν στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν τις ακόλουθες υπερπτήσεις:
την 09:33, άνωθεν περιοχής Ευζώνων στα 7.000 πόδια, με έξοδο από το FIR Αθηνών την 09:34
την 09:49, άνωθεν περιοχής Ευζώνων στα 8.300 πόδια, με έξοδο από το FIR Αθηνών την 09:50
Τα ανωτέρω Ε/Π αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.
Κι επειδή οι παραβιάσεις των πτήσεων αυτών ξέφυγαν κατά πολύ από την οριογραμμή μεταξύ των δύο χωρών, και έφτασαν μέχρι την… Αριδαία, ίσως θα έπρεπε να έχει αποσταλεί ήδη μία ελληνική «νότα» τόσο προς την κυβέρνηση της γείτονος, όσο και σε εκείνους που κινούν τα νήματα (βλ. Γερμανία και ΗΠΑ) πως δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε επανάληψη προκλητικής ενέργειας με υπερπτήσεις πτητικών μέσων της ΠΓΔΜ εντός της Ελλάδας και πως πρόκειται να αντιμετωπισθεί κατά την πάγια διεθνή τακτική.

Επειδή πρώτα έγινε η παραβίαση του ελληνικού εδάφους από την αστυνομία των Σκοπίων και τώρα ακολούθησαν οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, για να κόβεται ο «βήχας», και να σταματήσουν οι πονηριές των Σκοπιανών, που θεωρούν ότι με τις «πλάτες» της Μέρκελ μπορούν να υποβαθμίζουν την Ελλάδα και να προχωρούν σε ενέργειες που ξεφεύγουν από τα όρια του λάθους ή της απλής πρόκλησης.

Βέβαια, επειδή είναι γνωστές οι σχέσεις της κυβέρνησης των Σκοπίων με την Άγκυρα κι επειδή «οι καιροί είναι πονηροί», δεν θεωρείται διόλου απίθανο η πρόκληση των Σκοπίων να έγινε και με σιωπηλή παραίνεση του ημιπαράφρονα Ερντογάν, προκειμένου να δοκιμάσει τα νεύρα, τις αντοχές και τις ό,ποιες αντιδράσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Διόλου απίθανο, μάλιστα, ο «σουλτάνος» να επιχειρεί να παίξει και τον ρόλο του «προστάτη» των Σκοπίων, προσδοκώντας κάποια ελληνική απάντηση υψηλών τόνων προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, ώστε να εμφανιστεί η Τουρκία ως παράγοντας εγγύησης της ασφάλειας των Σκοπίων…

Σε κάθε περίπτωση, όμως, κι επειδή δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να δέχεται και να ανέχεται προκλήσεις είτε από τα Σκόπια είτε από τον καταρρέοντα τούρκο «σουλτάνο», καλό θα είναι στην επόμενη πτήση (εάν αποτολμηθεί) σκοπιανών στρατιωτικών ή άλλων πτητικών μέσων να υπάρξει άμεσος εγκλωβισμός και, ει δυνατόν, εξαναγκασμός σε προσεδάφιση επί ελληνικού εδάφους του μέσου που θα παραβιάσει την ελληνική κυριαρχία στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Μπορεί ο πρωθυπουργός(;) Αλέξης Τσίπρας να μην γνωρίζει για την ύπαρξη και τον ακριβή καθορισμό των ελληνοτουρκικών συνόρων στην θάλασσα του Αιγαίου, αλλά θέλουμε α πιστεύουμε πως τα όρια επί χερσαίου εδάφους γνωρίζει να τα ξεχωρίζει…
Ας φροντίσει, λοιπόν, να γνωρίσει και τις ευθύνες που έχει ο ίδιος ως πρωθυπουργός, για την διαφύλαξη του κύρους της Ελλάδας, από θρασύδειλους και ημιπαράφρονες…

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Εδω προσγειωθηκαν με τις "Μακεδονικες Αερογραμμες " στην Κερκυρα το

    2009 και ο αλλος εστηνε σημαια στον Ολυμπο πριν 1-2 χρονια!

    Τωρα θα σταματουσαν;

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ'ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ...ΛΈΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ Η ΟΠΟΙΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΑΣ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΧΩΝΕΥΟΥΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]