Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

“Οι Τούρκοι κατέστρεψαν το Ισλάμ”!

Της Λιάνας Μυστακίδου

Μελετώντας Άραβες συγγραφείς αντιλαμβάνεται κανείς την αντιπάθεια που τρέφουν στους Τούρκους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Abdullah Sahb, ο οποίος στο έργο του Development et Questions d’ Orient που εκδόθηκε το 1972 θεωρεί τους Τούρκους "ημιάγριους" που κατέστρεψαν τον βυζαντινό και αραβικό πολιτισμό.

Ο Abdullah Larui, επίσης, γράφει ότι η ισλαμική θρησκεία ήταν φιλελεύθερη, ανεκτική, επιτυχημένη όσο ήταν στα χέρια των Αράβων. Μόλις πέρασε στα χέρια των Τούρκων έχασε όλες αυτές τις ιδιότητες.

Το πώς κατάντησε το Ισλάμ το περιγράφει εξαιρετικά ο δημοσιογράφος Εμίν Τσολασάν στην τακτική του στήλη στην εφημερίδα Sozcu. Επιγραμματικά ο αρθρογράφος αναφέρει τα εξής:

“Δυστυχώς ο Μουσουλμανισμός έγινε στις μέρες μας πόρτα βιοπορισμού. Μην πάτε μακριά. Όταν βλέπετε την Τουρκία καταλαβαίνετε τι έγινε.
Από τη μια ο Αλλάχ, ο Προφήτης, η θρησκεία, η πίστη, η μαντίλα, οι αγορεύσεις των ιερωμένων και από την άλλη η κλεψιά, η διαφθορά, τα ρουσφέτια, το σπεκουλάρισμα, το πλιάτσικο. Αυτοί που κάνουν όλα αυτά είναι οι ίδιοι άνθρωποι.
Δεν ξεχνώ ποτέ αυτά που μου είπε κάποτε ένας πολιτικός ο Οσμάν Μπολούκμπασι: "Εξέτασα όλους τους τομείς στη διάρκεια της ζωής μου. Διαπίστωσα ότι πιο προσοδοφόρο από όλους είναι το εμπόριο της θρησκείας. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις Μουσουλμανικές χώρες. Σε καμία δεν θα συναντήσετε πραγματική δημοκρατία, ελευθερίες. Αντίθετα θα βρείτε άφθονα ρουσφέτια, διαφθορά και κλεψιά. Ορισμένες έχουν πολλά λεφτά αλλά ζουν αναξιοπρεπώς στην αγκαλιά άλλων χωρών. Ο μουσουλμανισμός τους είναι ένα ψέμα που έχει σαν σκοπό την ύπνωση της κοινής γνώμης”.


Ο κ. Τσολασάν αναφέρει και άλλα πολλά. Επισημαίνει τη στάση των μουσουλμανικών χωρών έναντι του ψευδοκράτους που δεν το αναγνώρισε καμία από αυτές. Η αδελφοσύνη του Ισλάμ είναι, λέει, αστείο πράγμα και καταλήγει "ούτε σκορπιός δεν κάνει αυτά που κάνει ο μουσουλμάνος σε μουσουλμάνο".

Το κατάντημα αυτό οφείλεται, όπως λένε έγκριτοι Άραβες, στους τούρκους.
Από τη στιγμή που ασπάστηκαν το Ισλάμ άρχισε και η κατάρρευση του.

Πηγή Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]