Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Νέες ταραχές και απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σιλώπη

Οι αρχές της Τουρκίας επέβαλαν σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σιλώπη, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, μετά τη ρίψη ρουκέτας από Κούρδους μαχητές σε θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας, προκαλώντας τον θάνατο ενός αξιωματικού και τον τραυματισμό τεσσάρων, δήλωσαν πηγές της ασφάλειας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κατά τη διάρκεια της νύχτας ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, ενώ την ίδια ώρα συγκρούσεις ξέσπασαν σε άλλες περιοχές στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, στο οποίο η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Κούρδοι.

Χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε μια αναβίωση των ειρηνευτικών συνομιλιών με τον φυλακισμένο ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν, οι οποίες κατέρρευσαν πέρυσι.

Στη Σιλώπη οι τοπικές αρχές κήρυξαν την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 04:30 π.μ. (03:30 ώρα Ελλάδος). Η ανακοίνωση έγινε μέσω μεγαφώνων τεμενών και αυτών που χρησιμοποιήθηκαν από περιπολικά της αστυνομίας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Την ίδια ώρα στην πόλη Νουσαϊμπίν κοντά στη μεθόριο με τη Συρία, στην οποία έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας εδώ και τρεις εβδομάδες, πύραυλος του PKK σκότωσε έναν ταγματάρχη του στρατού και άλλον έναν αξιωματικό χθες Δευτέρα, σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας.

Αυτές δήλωσαν επίσης ότι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση στο θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν επίσης χθες Δευτέρα στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ.

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από το 1984 που το PKK πήρε τα όπλα.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]