Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιός ενδιαφέρεται να σώσει τη χώρα;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Κεντρικός δρόμος μεγάλης ελληνικής πόλης. Οι ανώνυμοι έχουν γίνει απρόσωποι και τα βλέμματα χαμένα στην νιρβάνα της ανυπαρξίας και της παρακμής.

Αλήθεια ποιος ενδιαφέρεται να σώσει αυτόν τον τόπο;

Οι πολιτικοί ενδιαφέρονται για τις καρέκλες τους.
Οι στρατιωτικοί για τις καριέρες τους και την σύνταξη τους.
Οι ιεράρχες για τα αξιώματα και τα άμφια τους.
Οι δικαστές για την προστασία των… δικών τους δικαιωμάτων.

Και ο κόσμος; Αυτός για τις καφετιέρες, τα μπαράκια, τις διακοπές του, τα γυμναστήρια, (προπαντός η σιλουέτα), την εκκεντρική εμφάνιση καθώς ο καθένας θέλει να δείξει ότι είναι κάτι ξεχωριστό και φυσικά τα φιγουρατζίδικα κινητά και τετράτροχα.

Και παραδίπλα οι διάφοροι πατριδοκάπηλοι, ορθόδοξοκάπηλοι που «καίγονται» για την τσέπη τους και απέναντι τους οι αμείλικτοι διώκτες κάθε πατριωτικής κίνησης με το «αυτοκόλλητο» του φασίστα και του ρατσιστή, μην τυχόν και μιλησεις για πατρίδα και Ορθοδοξία.

Υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρεται να σώσει αυτόν τον τόπο που έγραψε τρισχιλιετή ιστορία, που κάποτε όταν έλεγες στο εξωτερικό ότι είσαι Έλληνας σου έβγαζαν το καπέλο;

Σήμερα όταν λες ότι είσαι Έλληνας, αποσπάς ειρωνεία και χλευασμό.

Πριν λίγες μέρες κάποιος γνωστός ιεροκήρυκας φώναζε από τον κυριακάτικο άμβωνα με μεγαλόσχημο ύφος ότι ο Θεός επιτρέπει αυτό το κατάντημα μας γιατί δεν ξέρουμε πως μπορεί να μας… βγει σε καλό!

Όχι κύριε! Ο Θεός δεν τα επιτρέπει όλα αυτά.
Εμείς τα επιτρέπουμε και η ευθύνη είναι δική μας για το κατάντημα μας και κανενός άλλου!

Η Κωνσταντινούπολη έπεσε από την πολιτική προδοσία και την θρησκευτική αποστασία.
Τα ίδια «μικρόβια» και σήμερα κατατρώγουν την Ρωμιοσύνη!

Δική μας ευθύνη η καταστροφή. 
Δική μας ευθύνη και η σωτηρία.

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Εμείς θα σώσουμε την χώρα, όταν ωριμάσουμε και συνειδητοποιήσουμε ότι είναι τιμή να ζούμε σε ένα μέρος ιστορικό, ένδοξο, με φυσική ομορφιά. Και όταν σταματήσουμε να σκεφτόμαστε την ύλη και να επηρεαζόμαστε από ανθρώπους που θέλουν την γενοκτονία του έθνους και την καταστροφή της πατρίδας μας.

    Όποιος θέλει ας υπογράψει για την αλλαγή του ονόματος του κρατίδιου.
    http://makpress.blogspot.com/2016/04/fyrom-is-not-macedonia.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιοι εσεις?και θελεις να σε πιστεψω?μολις σου δωσουν και εσενα λιγα ψιχουλα η νοοτροπια που σε μεγαλωσε η προηγουμενη γεννια της καταστροφης θα σε οδηγησει στα γνωστα μονοπατια ενος υπερβαρου και αρρωστου "Εγω",αυτου που σου υπερθρεψαν οι γονεις σου.(επετρεψε με να σου τονισω οτι γραφω γενικοτερα διοτι δεν σε γνωριζω)

      Διαγραφή
    2. Η οικογένειά μου δεν ήταν ποτέ στο σύστημα, έχει καταστραφεί από το κράτος. Το μεγαλύτερο λάθος μας ήταν που δεν φύγαμε. Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο, το μίσος ή αδιαφορία που νιώθω για όλα αυτά τα σούργελα. Όλη αυτή η παρανομία πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Για να θρέψει κάποιος το εγώ θα πρέπει να υπάρχει και κάποιος να στα ακουμπάει, αν συνεχίσουμε σ' αυτό το τέμπο σε λίγο καιρό το Ελληνικό κράτος -παρόλες τις παθεγένειές του- θα είναι παρελθόν...
      Πιστεύω στο έθνος μας, αλλά δεν με συγκινεί το κράτος μας. Αν ποτέ αλλάξει η κατάσταση θα ήθελα να υπάρξουν σωστές βάσεις και περισσότερη αξιοκρατία. Με μεγάλη χαρά και χωρίς τύψεις θα τους έβαζα την θηλιά στο λαιμό.

      Διαγραφή
    3. Μαζι σου φιλε μου.Τεραστια η απογοητευση ιδιως στις νεοτερες γεννεες.Αδιεξοδο.και εχουμε ακομα πολυ δρομο με εικασιες διαφορες για το τι περιμενει ολους μας στο τελος του δρομου

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]