Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία στις Οινούσσες

Ελληνικό αλιευτικό στις Οινούσσες παρενόχλησαν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής τη στιγμή που βρισκόταν εντός των Ελληνικών υδάτων

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 12.30 περίπου, το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, Στην περιοχή, όπως αναφέρει το militaire.gr έσπευσε πλωτό του Λιμενικού Σώματος της Τουρκίας, το οποίο ζήτησε από το αλιευτικό μας να απομακρυνθεί.

Στην περιοχή βρίσεκται η κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού «ΑΗΤΤΗΤΟΣ».

Λίγη ώρα αργότερα, στα περιστατικά προκλητικότητας των γειτόνων ήρθε να προστεθεί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, και υπερπτήση των Τούρκων πάνω από το νησί.

Η Άγκυρα δέσμευσε εκτεταμένες θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου για στρατιωτικές ασκήσεις

Σε μια νέα πρόκληση στο Αιγαίο προχώρησε η Άγκυρα, καθώς ανακοίνωσε ότι δεσμεύει εκτεταμένες θαλάσσιες περιοχές για στρατιωτικές ασκήσεις.
Μάλιστα, δύο τουρκικά μαχητικά έκαναν υπερπτήσεις πάνω από τη νήσο Ρω την ώρα που επισκεπτόταν το νησί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Όπως αναφέρει το Mega, η υπερπτήση διήρκησε 15 λεπτά και σημειώθηκαν επτά εμπλοκές, 39 παραβιάσεις και 18 παραβάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Κλιμακώνει την πολιτική της έντασης στο Αιγαίο η Άγκυρα καθώς ανακοίνωσε ότι δεσμεύει εκτεταμένες θαλάσσιες περιοχές για στρατιωτικές ασκήσεις ενώ την ίδια ώρα δυο τουρκικά μαχητικά έκαναν υπερπτήσεις πάνω από τη νήσο Ρω την ώρα που επισκεπτόταν το νησί ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Η υπέρπτηση διήρκεσε 15 λεπτά, ενώ την ίδια ώρα σημειώνονταν 7 εμπλοκές, 39 παραβιάσεις, 18 παραβάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Παράλληλα, το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης δυο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής πέρασαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στις Οινούσσες στο βόρειο Αιγαίο όπου βρίσκεται κανονιοφόρος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και τους ζήτησε αμέσως να απομακρυνθούν.

Το τουρκικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα κάνει στρατιωτικές ασκήσεις στα διεθνή ύδατα μεταξύ Λέσβου, Χίου, Ψαρρών και Σκύρου, δεσμεύοντας μεγάλη περιοχή στο κεντρικό Αιγαίο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΣ ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ, ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ " ΕΙΔΗΜΟΝΩΝ" ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;
    ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΙΩΠΗ;
    ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ;
    ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ; (ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΞΕΦΤΙΛΟΚΟΜΜΑΤΩΝ)
    ΗΣΥΧΑΣΑΝ ΟΙ "ΔΕΞΙΟΙ" ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ;
    ΞΑΝΑΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ 4; ... ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣΟΥΛΑΝΕ ΣΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΝΕ...
    ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΟΣ..ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΟΥΜΕ..
    ΘΑ ΕΥΧΟΜΟΥΝ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
    ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΣ Ή ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ..ΟΠΟΤΕ..ΑΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]