Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ρίψασπις είναι χειρότερος όλων

Τα εύκολα για τον Αλέξη Τσίπρα τελείωσαν και πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Τυχόν «ηρωϊκή» έξοδος δεν θα τον σώσει, θα την κουβαλάει εσαεί ως στίγμα

Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

Ο Αλέξης Τσίπρας και η περί αυτόν ομάδα εξουσίας έχουν (καλο)μάθει στα εύκολα. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσει κανείς τι έλεγαν όσο βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, πώς συμπεριφέρονταν στους πολιτικούς αντιπάλους τους, όταν εκείνοι έπαιρναν δύσκολες αποφάσεις. Πόσο αλαζονικά δήλωναν ότι είχαν έτοιμες λύσεις για όλα.

Αυτά είναι γνωστά, όπως γνωστές είναι και οι παταγώδεις διαψεύσεις όλων των προβλέψεων και η αθέτηση όλων των εκτός τόπου υποσχέσεων. Η εξαπάτηση των ψηφοφόρων αρχίζει να φαίνεται καθαρά τώρα, που και οι πιο καλοπροαίρετοι από αυτούς διαπιστώνουν ότι ήρθε η ώρα του λογαριασμού.

Τώρα, λοιπόν, ήρθαν τα δύσκολα, στα οποία ο κ. Τσίπρας δεν είναι μαθημένος. Τρέμει το πολιτικό κόστος από την εφαρμογή των συμφωνιών, που εκείνος υπέγραψε. Καταφεύγει σε προπαγανδιστικά κόλπα, για να φτιασιδώσει τα μέτρα.

Κάνει «αντίσταση» στη διαπραγμάτευση, για να χρυσώσει το χάπι στους βουλευτές της πλειοψηφίας, που θα κληθούν να τα ψηφίσουν. Γνωρίζει ότι οδό διαφυγής δεν έχει, εφόσον έχει αποφασίσει να μείνει στην εξουσία. Τα μέτρα θα ψηφιστούν εν μέσω ψεύτικων διακηρύξεων και «ηρωϊκών» αερολογιών.

Τα εύκολα για τον κ. Τσίπρα τελείωσαν. Εκτός αν, την τελευταία στιγμή, δεν αντέξει τις ευθύνες και κάνει «ηρωϊκή» έξοδο. Αλλά αυτό δεν θα τον σώσει. Διότι οι πάντες θα αντιληφθούν γιατί (θα) το κάνει. Όπως όλοι έχουν αντιληφθεί πια την εξαπάτηση που υπέστησαν μετά από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις.

Με μια διαφορά. Η εξαπάτηση δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην πολιτική, έστω κι αν στην περίπτωση των σημερινών κυβερνώντων έχει φτάσει στο ζενίθ. Ομως, η δραπέτευση από τις ευθύνες είναι χειρότερη. Και στην περίπτωση του κ. Τσίπρα, αν την επιχειρήσει, θα μείνει ως ανεξίτηλο στίγμα, που θα το κουβαλάει εσαεί.

Ελπίζουμε να μη συμβεί. Μέρες που είναι, ο κ. Τσίπρας δεν δικαιούται να νίψει τας χείρας του ως άλλος Πόντιος Πιλάτος. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Διαφορετικά δεν τον σώζει ούτε η «απαλλακτική» ρήση του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη: «Δεν έφταιγεν ό ίδιος. Τόσος ήτανε».

Πηγή Protagon


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Εμφάνιση 40χρονου και αντιλήψεις 80χρονου. Πότε ζορίστηκε όλος αυτός ο συρφετός για να πράξει βάσει των ευθυνών, της αξιοπρέπειας και των ηθικών τους αρχών.
    Το μόνο που θέλω είναι η παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών των παρασίτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθρογραφε αληθεια πιστευεις οτι αυτο το αμορφωτο , αεργο και τσιμπουρι του Εθνους , ( οπως ΟΛΟΙ οι πολιτικοι αλλωστε ..) αποφασιζει για το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ;
    Εαν αληθεια αυτο πιστευεις ...τοτε γυρνα πλευρο ... ολα καλα . Απλα περναμε μια δυσκολια και ο επομενος μαλλον θα τα καταφερει ποιο καλα .

    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ γραικυλοι και με αρθρα και διαπιστωσεις ...να και το χατζαρι στην αυλη μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Τσιπρας δεν είναι ούτε Σαμαράς να πουλήσει τους Ελληνες, ούτε Παπανδρέου για να δραπετεύσει, η Ελλάδα και οι Ελληνες έχουν τον κατάλληλο ηγέτη στην πιο δύσκολη στιγμή της Ιστορίας τους.

    Κανεις άλλος εδω και 60 χρονια δεν τολμησε να βάλει τους πλουσιους να πληρώσουν φόρους, ουτε στριμωξε τους Τουρκους απο παντου. Το Ελληνικο τοξο που πνιγει τη Τουρκια απο παντού ειναι δουλεια του Τσίπρα και του Καμμενου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, γι'αυτο εγινε μνημονιακος και εθεσε ψευτοδημοψηφισμα;

      Για να πληρωσουν οι πλουσιοι και να την γλιτωσουν οι φτωχοι;

      Κι οταν γεμιζει η Ελλαδα λαθρομεταναστες που βαπτιζονται

      "προσφυγες", υποτιθεται οτι στριμωχνεται η Τουρκια, που

      παραβιαζει με το καλημερα μεσω υπερπτησεων τον εθνικο εναεριο

      χωρο μας με τις "ευλογιες" του ΝΑΤΟ;


      ΓΜ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]