Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το μέγα ζήτημα της Ειδομένης

Μια ευνομούμενη Πολιτεία βασίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες: Στη Δικαιοσύνη και τη σοβαρότητα του κράτους. Σήμερα θα αναφερθούμε στον δεύτερο πυλώνα, με ένα ακόμη γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η σοβαρότητα είναι κάτι που απουσιάζει από τη σημερινή -αλλά και τη χθεσινή- πραγματικότητα της Ελλάδας.

Τα γράφουμε αυτά με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Ειδομένη, τα οποία δείχνουν χαρακτηριστικά την ολιγωρία και την απουσίας κράτους, που θέλει να μας πείσει ότι μπορεί να λειτουργεί με τον ελάχιστο σεβασμό προς τους πολίτες του. Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 32 ολόκληρες μέρες και νύχτες πρόσφυγες-μετανάστες έχουν κάνει κατάληψη στη σιδηροδρομική γραμμή και οι εντεταλμένοι για την τάξη σφυρίζουν αδιάφορα, την ώρα που μια σειρά από επαγγελματίες -και μεταφορικές εταιρίες- παθαίνουν ζημιές χιλιάδων ευρώ και ενώ 282 βαγόνια με προϊόντα παραμένουν εγκλωβισμένα σε ελληνικό έδαφος!

Οπως τονίζει μάλιστα ο Αναστάσιος Σεχπερίδης: «Εχουμε ζημιά 800.000 ευρώ και έχουμε χάσει την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό. Μας είχαν υποσχεθεί ότι θα ανοίξει η γραμμή στις 4 Απριλίου, μετά στις 11, μετά στις 18 και ακόμη τίποτε».

Χαμένοι από τους καταληψίες της Ειδομένης είναι και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και τα λιμάνια, καθώς οι εταιρίες -με τεράστιο κόστος- μεταφέρουν τα φορτία τους μέσω Αλβανίας και Βουλγαρίας.

Οι εναλλακτικές διαδρομές, από Βουλγαρία και Ρουμανία, για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων μέσω του σιδηροδρόμου δεν είναι δωρεάν, αλλά με σημαντική επιβάρυνση, κατά περίπου 6.000 ευρώ ανά συρμό. Είπατε κάτι; Μια φορά το κράτος-θεατής σε αυτήν την τραγωδία -οικονομική και ανθρωπιστική- άνοιξε τη γραμμή για λίγες ώρες και μετά πάλι τα... ίδια.

Αυτά είναι μη σοβαρά πράγματα και κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του με το ψευτοεπιχείρημα του δήθεν ανθρωπισμού και της μη βίας. Διότι, εάν την κατάληψη την είχαν κάνει Ελληνες πολίτες, ήδη θα είχαν «τσουβαλιαστεί» και απομακρυνθεί εν μια νυκτί από τα ΜΑΤ.
Όμως, φαίνεται πως ζούμε σε χώρα στην οποία οι μόνοι που σε λίγο δεν θα έχουν δικαιώματα θα είναι οι κάτοικοί της. 
Έλεος πια...

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]