Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Europol προειδοποιεί για δίκτυο 5000 τρομοκρατών στην Ευρώπη

Η Europol προειδοποίησε πως το Ισλαμικό Κράτος θα θέσει σε εφαρμογή μια νέα επιθετικότερη στρατηγική, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Η Europol δήλωσε πως οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες δείχνουν πως υπάρχει ένα δίκτυο που περιλαμβάνεται από τουλάχιστον 5000 τρομοκράτες στην Ευρώπη και το οποίο αποτελεί μεγαλύτερη απειλή απ’ ότι είχε υπολογίσει πρότινος.

Ο επικεφαλής της Europol, Rob Wainwright, επιβεβαίωσε πώς οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες συνδέονται με τα τρομοκρατικά χτυπήματα του Παρισιού και προειδοποίησε για την νέα επιθετική στρατηγική που θα θέσει σε εφαρμογή το Ισλαμικό Κράτος με περισσότερες επιθέσεις στην Ευρώπη.

«Είμαστε ανήσυχοι για την έκταση με την οποία αποκαλύπτουμε ένα πιο διευρυμένο δίκτυο απ’ ότι είχαμε υποθέσει στην αρχή», δήλωσε ο κ. Wainwright στο BBC.




Ο επικεφαλής της Europol δήλωσε πως δεν μπορεί να αναφερθεί δημοσίως στην ταυτότητα του υπόπτου που εμφανίζεται στις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου.

Ωστόσο, τόνισε πως «είμαστε αντιμέτωποι με μία πιο επικίνδυνη, πιο επιτακτική απειλή που προέρχεται από το Ισλαμικό Κράτος. Δεν απειλεί μόνο τη Γαλλία και το Βέλγιο αλλά έναν αριθμό άλλων ευρωπαϊκών χωρών συγχρόνως… Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απειλή που έχουμε αντιμετωπίσει την τελευταία δεκαετία».

Ο κ. Wainwright τόνισε πως η διαδεδομένη χρήση του διαδικτύου για την στρατολόγηση μελών του Ισλαμικού Κράτους θέτει μια «άνευ προηγουμένου απειλή».

Ο επικεφαλής της Europol δήλωσε πως «η φύση της απειλής, το γεγονός πως είναι διάσπαρτη σε μια κοινότητα 5000 μελών σημαίνει πως είναι αδύνατον να μειωθεί η απειλή στο μηδέν. Οπότε, επιβάλλεται να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες μας».

Ο κ. Wainwright θα συμμετέχει στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Τέλος, ο επικεφαλής της Europol τόνισε πως «είναι δύσκολο να ξέρουμε με σιγουριά πόσοι μαχητές είναι ενεργοί και ετοιμάζονται να επιτεθούν στην Ευρώπη, ωστόσο είμαστε ανήσυχοι για την κοινότητα των 5000 υπόπτων που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στην Ευρώπη, που έχουν ταξιδέψει στη Συρία και στο Ιράκ για να προετοιμαστούν και οι οποίοι έχουν πλέον επιστρέψει στην Ευρώπη. Μερικοί από αυτούς θα είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα πάρουν μέρος σε αυτό που θεωρείται η νέα στρατηγική του Ισλαμικού Κράτους για να επιτεθεί στη Δύση, με πιο επιθετικά ομαδικά χτυπήματα που έχουν ως στόχο μαζικές απώλειες πολιτών».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]