Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρώπη αποφάσισε μείωση δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών!

Η Ισλαμική τρομοκρατία εργαλείο της Νέας Τάξης
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να παρακολουθούνται 
Viber και Skype για... την δική μας ασφάλεια!

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος 

Όταν αναφέραμε (και δεν είμασταν οι μόνοι) πως η τρομοκρατία είναι σύγχρονο εργαλείο εκείνων που θέλουν να επιβάλουν παγκοσμίως μία νέα τάξη πραγμάτων και πως οι τρομοκράτες είναι χρήσιμα ηλίθιοι και υποχείρια συμφερόντων που σκοπό έχουν την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας, θεωρούμασταν «γραφικοί» και «συνωμοσιολόγοι».

Σήμερα, μετά και την τελευταία «τρομοκρατική δραστηριότητα» στις Βρυξέλλες, οι εξελίξεις φαίνεται πως είναι κάτι περισσότερο από ραγδαίες… Και οι αποφάσεις φαίνεται πως είναι πολύ ισχυρές, φυσικά για το καλό και την ασφάλεια των πολιτών όλου του κόσμου…!

Έτσι, για το καλό μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε πως στο εξής, θα αρχίσει η παρακολούθηση των Skype και Viber, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Παρίσι και Βρυξέλλες…

Την ταχεία ολοκλήρωση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ζητούν με κοινή δήλωσή τους οι 28 υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που συνεδρίασαν την Πέμπτη εκτάκτως στις Βρυξέλλες.

Στην κοινή δήλωσή τους υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητα των χωρών της ΕΕ να αγωνιστούν από κοινού κατά της τρομοκρατίας, διατηρώντας τις ευρωπαϊκές αξίες, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι η επίθεση στις Βρυξέλλες στρέφεται "κατά της ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας μας".

Πέραν των παραπάνω όμως, αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι πως προτάθηκε και προωθείται προς εφαρμογή, ο έλεγχος εφαρμογών επικοινωνίας όπως τα Skype και Viber, για "λόγους ασφαλείας".

Επί της ουσίας, αποφασίστηκε να ανοίξει η πρόσβαση στις αρχές στα προγράμματα επικοινωνίας Viber και Skype προς "εντοπισμό επικοινωνιών των τρομοκρατών". Η ανακοίνωση της πρότασης και απόφασης, έγινε μετά τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης του Βελγίου Cohen Gens.

"Είναι σημαντικός ο κοινός αγώνας για το άνοιγμα του Διαδικτύου, σχετικά με τις επικοινωνίες που δεν είναι οι "κλασικές", καθώς κι η επικοινωνία μέσω Skype", είπε ο Gens.

"Ήρθε η ώρα για τις ευρωπαϊκές χώρες να μοιραστούν περισσότερα στοιχεία, ώστε να χτιστεί ο βασικός κορμός του αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Χρειάζεται να μιλάμε μεταξύ μας, καθώς και τα συστήματα πρέπει να επικοινωνούν. Σε δύο εβδομάδες θα παρουσιάσω συγκεκριμένες ιδέες για την καλύτερη χρήση και επικοινωνία ανάμεσα στα συστήματα", ανέφερε από τη δική του μεριά ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Με τα σημερινά δεδομένα η κρυπτογράφηση των εφαρμογών δυσκολεύει το έργο των αρχών και έτσι, μέσα στο επόμενο διάστημα θα ζητηθεί από τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού εγκλήματος των χωρών - μελών της Ε.Ε., αλλά και τις εταιρείες - κατασκευαστές των εφαρμογών, να βοηθήσουν την Κομισιόν στο έργο της. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις στις ΗΠΑ, η κυβέρνηση είχε ζητήσει τη συνεργασία τεχνολογικών κολοσσών, με την Apple να παρέχει πληροφορίες ανά διαστήματα.

Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, με κέντρο την Ευρώπη και με την βοήθεια της ισλαμικής τρομοκρατίας του ISIS (που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ), η αντίληψη περί ασφάλειας γίνεται πλέον «ιδιαίτερη» και επεκτείνεται στην προσωπική ζωή των πολιτών, την οποία θα παρακολουθεί και θα καταγράφει (νόμιμα) με μεγαλύτερη ένταση. Μόνο που, υπάρχει μία μικρή λεπτομέρεια, αυτή η καταγραφή ονομάζεται παραβίαση ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων.

ΥΓ: Δική μας πρόταση: Αλλάξτε τους λογαριασμούς σας με ψεύτικα ονοματεπώνυμα…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]