Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο μαστουρωμένος πόλεμος

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της συριακής σύρραξης, το ναρκωτικό που «φτιάχνει» τους τζοχαντιστές μαχητές και χρηματοδοτεί τον οπλισμό τους θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ακρογωνιαίο λίθο του πολέμου.
«Ένας σάκος που περιέχει 200 χιλιάδες χάπια αποφέρει $ 1,2 εκατ. μόλις φτάσει στον προορισμό του». Τα κέρδη είναι τεράστια δεδομένου ότι αρκούν μερικές χιλιάδες δολάρια, για να παραχθεί μια τέτοια ποσότητα Captagon.

25 Οκτωβρίου γίνεται μία κατάσχεση στο αεροδρόμιο της Βηρυτού του μεγαλύτερου φορτίου ναρκωτικών στην ιστορία του Λιβάνου. Διακινητής ήταν ο 29χρονος Σαουδάραβας πρίγκηπας Abdul Mohsen bin Walid bin Abdul Aziz al-Saud, ο οποίος μαζί με τέσσερις συμπατριώτες του είχε φορτώσει στο ιδιωτικό του τζετ 32 κουτιά και 8 βαλίτσες με συνολικά δύο τόνους Captagon.

Η Σαουδική Αραβία ήταν η πρωταθλήτρια κατανάλωσης (η οποία, κατά το πρακτορείο Reuters κατανάλωνε το 2010 το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής, ήτοι επτά τόνους), μέχρι που κατέστη το αγαπημένο χάπι όλων των εμπολέμων, ακόμη και των αμάχων, της Συρίας.

Η υδροχλωρική φαινετυλλίνη, που έγινε περισσότερο γνωστή με την εμπορική ονομασία Captagon, αναλύεται στον οργανισμό σε θεοφυλλίνη και αμφεταμίνη και χαρίζει στους χρήστες της ένα αίσθημα μεγάλης ευφορίας, αν όχι παντοδυναμίας, καθώς και εντυπωσιακή αντοχή στον πόνο, την πείνα και την έλλειψη ύπνου.
Ήδη τον Απρίλιο του 2013 είχαν κατασχεθεί 4,2 εκατομμύρια χάπια Captagon στην Τουρκία και άλλα 12,3 εκατομμύρια χάπια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στον Λίβανο.

Οι βουλγαρικές εφημερίδες αναρωτιούνται αν το captagon, το ναρκωτικό των τζιχαντιστών, παράγεται σε βάση του ΝΑΤΟ στη χώρα τους.

Τώρα, αν σκεφτούμε την πιθανότητα τέτοια χάπια να βρίσκονται σε hotspots (και στην Ειδομένη) στην Ελλάδα, τότε καταλαβαίνουμε πως με ένα τέτοιο χάπι στο στόμα και το γνωστό ισλαμικό σύνθημα, η Ελλάδα μέσα σε λίγες ώρες θα μετατραπεί σε λουτρό αίματος...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]