Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία μας ευγνωμονεί που την βγάζουμε από την απομόνωση

Τίποτε από όσα συνέβησαν κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Σμύρνη και τη συνάντησή του με τον Αχμέτ Νταβούτογλου δεν έπρεπε να συμβεί

Είμαι βέβαιος πως η τουρκική ηγεσία θα αισθάνεται ευγνωμοσύνη προς τον κ. Α. Τσίπρα, για το γεγονός ότι ενώ βρίσκεται σε δύσκολη θέση λόγω πλήρους απομόνωσης από το σύνολο των κρατών (πλην του… Ισλαμικού Κράτους) η Ελλάδα τής προσφέρει σημαντική βοήθεια, δίδοντάς της επιχειρήματα προς το διεθνές κοινό, ότι πρόκειται περί καλού γείτονος.

Τίποτε από όσα συνέβησαν στην Σμύρνη, κατά την εκεί επίσκεψη του κ. Τσίπρα και τον μη κρυπτόμενο ενθουσιασμό του που βρισκόταν δίπλα στον κ. Νταβούτογλου, δεν έπρεπε να συμβεί, πλην ίσως των συμφωνιών αρμοδιότητας υπουργείου Μεταφορών, που σε μια σοβαρή χώρα είναι θέμα των υπηρεσιακών στελεχών, έστω υφυπουργού.

Είναι προφανές πως προκάλεσε αλγεινή εντύπωση η δήλωση του κ. πρωθυπουργού, ότι «Ελλάδα και Τουρκία δεν είναι οι αιτίες του προβλήματος των προσφυγικών - λαθρομεταναστευτικών ροών», όταν και τα νήπια γνωρίζουν στην Ευρώπη πως η Τουρκία διττώς εκμεταλλεύεται απάνθρωπα τον ανθρώπινο πόνο και εκβιάζει χρησιμοποιώντας ως εργαλείο ανθρώπινες ψυχές.

Αφενός, με την υποστήριξη του ISIS, αλλά και της Αλ Νούσρα και λοιπών τζιχαντιστικών οργανώσεων, επιδιώκει την απομάκρυνση των Σύρων από τις περιοχές των συνόρων της, ελπίζοντας ότι θα της επιτραπεί να δημιουργηθεί εκεί -υπό την εποπτεία της, φυσικά- μια ζώνη με πληθυσμό φανατικών ισλαμιστών, που θα αποτρέψουν τους Κούρδους την δημιουργία αυτόνομου κρατιδίου.

Αφετέρου, με την συνεργασία των τουρκικών κρατικών Αρχών, οι δουλέμποροι διακινητές στέλνουν συνεχώς μεγάλο αριθμό προσφύγων και λαθρομεταναστών, ώστε και την συνοχή του ελληνικού λαού να διαλύσουν, βοηθούμενοι και από τη Νεολαία, Συνιστώσες και κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και την Ευρώπη να υποχρεώσουν σε αποδοχή των εκβιασμών τους.

Ο κ. Τσίπρας όμως… τους αθώωσε. Ειλικρινώς πιστεύω, πως δεν το έκανε επίτηδες. Απλώς, μού δημιουργεί την εντύπωση ότι έχει πλήρη άγνοια τι σημαίνει εξωτερική πολιτική, και όχι μόνο. Το κακό είναι, πως ο ίδιος έχει άλλη γνώμη παρά τις συνεχείς παταγώδεις αποτυχίες του, αλλά και οι σύμβουλοί του, με τον τρόπο που τους επιλέγει, είναι προφανές πως έχουν ικανότητες για άλλου είδους δραστηριότητες. Πλην εάν, υπάρχουν κάποιοι από τους ισχυρούς που τον υποστηρίζουν και του επιβάλουν αυτές τις συμπεριφορές επειδή θέλουν την Ελλάδα να είναι συνεχώς το γιουσουφάκι της Τουρκίας, την οποία χρειάζονται (ακόμη).

Ως προς το casus belli δεν του εξήγησε κάποιος ότι δεν είναι υπόθεση της δεκαετίας του ’60. Έπεσε έξω κάποιες δεκαετίες. Δεν τα γνωρίζει τα θέματα (για να μη υπενθυμίσω ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα). Έχει ειδικευθεί στις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις, κι από εκεί και πέρα αγνοεί τα βασικά. Ούτε o συγκυβερνήτης του, κ. Ν. Παππάς, το alter ego, δείχνει να έχει γνώσεις, πλην αυτών που θα καταστήσουν το πολίτευμα καθεστώς σοβιετικού Τύπου.

Ακόμη χειρότερα. Εμφανίστηκαν με τον κ. Νταβούτογλου να μοιράζουν λουλούδια στις γυναίκες, την Ημέρα της Γυναίκας, αγνοώντας τρομερούς αριθμούς. Σε τρία χρόνια δολοφονήθηκαν στην Τουρκία 5.406 γυναίκες! Συμπτωματικά, την ώρα που κατ’ άκρα υποκρισία ο Νταβούτογλου με την βοήθεια του κ. Τσίπρα, θέλησε να δείξει δημοκρατικό πρόσωπο που σέβεται τη ισονομία των γυναικών, στην ίδια πόλη, την Σμύρνη, η δικηγόρος Νουριέ Καντάν -επικεφαλής του Κέντρου Γυναικείων Δικαιωμάτων του δικηγορικού συλλόγου Σμύρνης-, ανακοίνωνε αυτόν τον αριθμό, και δήλωνε:

«Η βία σε βάρος των γυναικών έχει φτάσει σε ύψος "σφαγής γυναικών". Οι δολοφονίες γυναικών και οι κυβερνητικές πολιτικές σε βάρος των γυμνών σωμάτων τους, έχουν αφήσει τρομερές εικόνες και ίχνη. Από αυτή την σκοπιά το έτος που πέρασε, ήταν μια χρονιά ντροπής από την βία και τις δολοφονίες σε βάρος των γυναικών».

Για συνεργασία στα ΜΜΕ συμφώνησε ο κ. Τσίπρας. Την ίδια στιγμή που άνω από 30 δημοσιογράφων είναι κλεισμένοι στις τουρκικές φυλακές και το καθεστώς κλείνει τον Τύπο που το αντιπολιτεύεται.

Βεβαίως, το χείριστο όλων ήταν η σιωπή του, όταν ο κουτοπόνηρος Ασιάτης πρωθυπουργός, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως… η Ελλάδα φταίει για το τουρκικό σε βάρος της Casus Belli, (επειδή διατηρεί το δικαίωμα βάσει του άμοιρου Διεθνούς Δικαίου να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα). Ο Αχμέτ μας «δούλευε ψιλό γαζί», και ο κ. πρωθυπουργός φάνηκε λίγος, παντελώς αδιάβαστος στα εθνικά θέματα.

Μακεδών
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]