Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το δίλημμα της κυβέρνησης Τσίπρα: Ή δίνουμε το μισό Αιγαίο ή πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία

Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι διατεθειμένη να συζητήσει με την Άγκυρα τις τουρκικές απαιτήσεις στο Αιγαίο!!!

Ομολογία σοκ από τον υφυπουργό Εξωτερικών κ. Μάρδα, ξεσκεπάζει το παρασκήνιο και την τουρκική απειλή προς την Ελλάδα 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Μία ημέρα μετά το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Σμύρνη ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας προχώρησε σε μία δήλωση που έβαλε ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά.
«Δεν δεχόμαστε τις συγκεκριμένες θέσεις των Τούρκων. Διπλωματικά, όπως πρέπει να κινηθούμε, κινούμαστε και δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλος τρόπος… Διαφορετικά, πόλεμος!», 
είπε σήμερα ο Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.
Ερωτηθείς για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και τις αντιδράσεις της κυβέρνησης, ο κ. Μάρδας είπε:
«Αυτό το θέμα, δεν το ακούμε για πρώτη φορά και όπως ξέρετε, κάθε φορά που έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις, εμείς κάνουμε τις «νότες», οι οποίες χρειάζονται στα όργανα, τα οποία θα πρέπει να παραλάβουνε αυτές τις «νότες»… Και έτσι συνεχίζεται αυτή η ιστορία, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δεν υπάρχει άλλη λύση. Δεν δεχόμαστε τις συγκεκριμένες θέσεις των Τούρκων. Διπλωματικά, όπως πρέπει να κινηθούμε, κινούμαστε και δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλος τρόπος… Διαφορετικά, πόλεμος! Εγώ δεν βλέπω άλλη λύση, αν κάποιος έρχεται και μου λεει «δεν είναι σωστό αυτό το οποίο κάνεις», να μου δώσει τη λύση. Τι θα έπρεπε να κάνουμε, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας, παγκόσμιας κοινωνίας, η οποία έχει οργανωθεί με ένα μεγάλο σύνολο θεσμών, οι οποίοι επιδιώκουν να λύσουν όλα τα προβλήματα, με ειρηνικό τρόπο.
Αν κάποιος προτείνει κάποια άλλη λύση, να μου δώσει τη λύση σε αυτό το οποίο εμείς προτείνουμε. Εμείς προτείνουμε, με τη διπλωματική οδό (συζητήσεις για μείωση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας επί του Αιγαίου και όχι μόνο), να λύσουμε αυτά τα προβλήματα. Η δεύτερη λύση, η οποία υφίσταται, είναι αυτό που σας είπα προηγουμένως (σ.σ.: πόλεμος).
Εγώ δεν βλέπω καμία υποχώρηση στο συγκεκριμένο θέμα. Υποχώρηση θα ήταν να πηγαίναμε στο ΝΑΤΟ και να λέγαμε «πράγματι η Τουρκία, έχει δίκιο».
Αναφερόμενος δε στην επιλογή του πρωθυπουργού να μη σχολιάσει τις παρεμβάσεις της τουρκικής κυβέρνησης στην ελευθερία του Τύπου, ο υφυπουργός Εξωτερικών είπε:
«Έχουμε μία κυβέρνηση, αυτή εδώ η απόφαση έτσι έπρεπε να ληφθεί, σύμφωνα με την κυβέρνηση, και καλώς έγινε».
Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το casus belli στο Αιγαίο, είπε:
«To casus belli είναι κατ’ αρχάς αντίθετο στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ. Αυτό το θυμάμαι από τα ακαδημαϊκά μου, είναι ή το άρθρο 2 ή το άρθρο 4 του καταστατικού χάρτη, που απαγορεύει την απειλή χρήσης βίας. Αυτό είναι δεδομένο, λοιπόν από εκεί και πέρα, αυτό το απάντησε (ο πρωθυπουργός)… Δεν απάντησε ακριβώς με τα άρθρα, αντέδρασε με αυτό τον τρόπο. Τι θέλατε να κάνει εκείνη την ώρα, δηλαδή; Τι άλλο περιμένατε να πει; Δεν μπορεί να συνδεθεί το casus belli με το άλλο (σ.σ.: επέκταση των χωρικών υδάτων), αυτό είπε ο πρωθυπουργός, πολύ καθαρά και με σαφήνεια, μπροστά του ήμουν, που σημαίνει ότι το αναφαίρετο δικαίωμά μας υφίσταται, το casus belli δεν πρέπει να υφίσταται.
Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, εδώ και δύο χρονιές, από ό,τι θυμάμαι, είναι πλέον κοινοτικό κεκτημένο. Που σημαίνει ότι ό,ποιος θέλει να ενταχθεί στην Ε.Ε, αυτό το κοινοτικό κεκτημένο, το έχει ως δεδομένο, σε ό,τι αφορά δε τα χωρικά ύδατα, εδώ έχουμε πάλι το κοινοτικό δίκαιο της Ε.Ε, όπου όλες οι οδηγίες, που αναφέρονται σε διάσωση και αλιεία, προβλέπουν – και είναι ένα από τα κεφάλαια, δεν θυμάμαι το νούμερο, που έχει να εξετάσει η Τουρκία, για να ενταχθεί στην Ε.Ε. – όχι έως τα 12 μίλια χωρικά ύδατα, 12 μίλια χωρικά ύδατα».

Είναι δεδομένο, πλέον, πως οι κάκιστοι (έως άθλιοι) χειρισμοί του Αλέξη Τσίπρα επί των εθνικών θεμάτων, τρομάζουν ακόμη και στελέχη της κυβέρνησής του, που έντρομα τρέχουν να αποκαλύψουν (ή και να προετοιμάσουν την χώρα) τα επερχόμενα.
Μετά από αυτές τις δηλώσεις, του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Μάρδα…

Μήπως κάποιος πρέπει να θυμίσει τόσο στον κ. Μάρδα, όσο και στην συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου πως η Τουρκία δεν σέβεται καμία διεθνή απόφαση που αφορά το Αιγαίο και την Κύπρο και πως εάν δεν μπορεί (ή δεν θέλει) η Ελλάδα να προχωρήσει στην υλοποίηση όσων ορίζει το Διεθνές Δίκαιο, τότε πολύ σύντομα θα διαπιστώσει πως η τελική ισχύς είναι το «δίκαιο του ισχυρού»;

Μήπως κάποιος πρέπει να θυμίσει στην κυβέρνηση των ολίγιστων (ευλίγιστων και με καμία απολύτως διάθεση εθνικοφροσύνης) κυβερνώντων πως χρέος τους εκ του Ελληνικού Συντάγματος είναι να υπερασπίζονται τα δίκαια της χώρας, την ασφάλεια των πολιτών της και την ακεραιότητα της γεωγραφικής επικράτειας της Ελλάδας;

Εάν οι σημερινοί κυβερνώντες δεν μπορούν να αντιληφθούν πως η τουρκική προκλητικότητα στηρίζεται στην δική τους, προσωπική, μαλθακότητα και υποχωρητικότητα, τότε θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτούς και να απαντήσουν στον ημιπαράφρονα σουλτάνο και την αναθεωρητική τουρκική πολιτική με το ίδιο ύφος, την ίδια ένταση και την ίδια προκλητικότητα. Και αυτό οι σημερινοί κυβερνώντες δεν είναι καν σε θέση να αποφασίσουν αν θα το κάνουν. Είναι ιστορική και λογική «εντολή».

Μήπως κάποιος πρέπει να θυμίσει σε αυτούς που θεωρούν φασίστα όποιον αγαπάει την πατρίδα του, πως εάν οι ίδιοι δεν είναι σε θέση (δεν θέλουν ή φοβούνται) να προχωρήσουν σε αυτονόητες αποφάσεις υπεράσπισης της Ελλάδας, τότε είναι υποχρεωμένοι να παραιτηθούν;

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. αγαπητέ κ.Κωνσταντίνε, νομίζω ότι αξίζεις να αναρτήσεις τις επικες μάχες των Ευρωβουλευτών του Λαικου Συνδέσμου ΧΑ -- την τελευταία γραμμη άμυνας πλέον του Έθνους μας-- εναντίον των ξεφωνημένων ανθελλήνων, τα ξεφτιλισμένα ανδρείκελα των τοκογλύφων (βέβαια με όλους του υπόλοιπους ευρωβΟλευτές του "συνταγματικού τόξου εκκωφαντικά αποντες και καταχειροκροτώντας τα αφεντικά τους Γερμανούς Ναζί)

    Διέσυρε τους τουρκοπροσκυνημένους της Ε.Ε. ο Στρατηγός Συναδινός: Σε παροξυσμό ο ανθέλληνας Σουλτς - Θερμή υποστήριξη από Ζαν Μαρί Λεπέν! 2 ΒΙΝΤΕΟ

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/home#ixzz42QS50ZiB

    Αποδοκιμασίες κατά Σουλτς από τους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής και τα ευρωπαϊκά εθνικά κόμματα: Άγριο κράξιμο και ρυθμικά “shame on you” - ΒΙΝΤΕΟ

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/home#ixzz42QSCSv00

    Γ. Επιτήδειος: “Το να προσέχει τα σύνορα της Ευρώπης η Τουρκία είναι παραλογισμός” - ΒΙΝΤΕΟ
    Γ. Επιτήδειος: “Το να προσέχει τα σύνορα της Ευρώπης η Τουρκία είναι παραλογισμός” - ΒΙΝΤΕΟ


    Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/home#ixzz42QSHXtGQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για αλλη μια φορά οι ελλαδίτες πολιτικοί δείχνουν το πόσο δειλοί είναι, αφού "μασούν" το παραμύθι περί πολέμου με την Τουρκία,εκτός κι αν το χρησιμοποιούν ως φόβητρο προς τον λαό για να περάσουν τις παραχωρήσεις χωρίς αντιδράσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι Ελλαδιτες , ειναι ελληνοφωνοι και τους τοποθετουν σε θεσεις κλειδια για να διαλυσουν εκ θεμελιων το Εθνος και την Πατριδα μας .

      Διαγραφή
  3. Ας υποθέσουμε ότι το δίλημμα ,έτσι όπως διατυπώνεται στην επικεφαλίδα , υφίσταται ....

    Μια κυβέρνηση που αποκλείει την ένοπλη αντιπαράθεση, σε αυτό το δίλημμα , είναι ή δεν είναι προδοτική ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγγνώμη, γιατί συγχίζεστε; Επειδή είπε ο Μάρδας τα αυτονόητα;

    Από τη στιγμή που η Τουρκία ούτε δέχεται το Διεθνές Δίκαιο, ούτε δέχεται να πάμε στα Διεθνή Δικαστήρια για να επιλυθεί το θέμα της υφαλοκρηπίδας μια δια παντός, εσείς περιμένετε κάτι διαφορετικό;

    Και ο δημοσιογράφος έ; Μόλις ελέχθη η λέξη "πόλεμος", α, ου, ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κανένα δίλημμα. Κρατάμε το Αιγαίο, ζητάμε τον Εύξεινο Πόντο Κωνσταντινούπολη, Μικρά Ασία, και για κερασάκι στήνουμε S300 στη Χίο. Εν τω μεταξύ, σε μια μαούνα, φορτώνουμε τους προδότες και τους αμολαμε προς Λιβύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενα ειναι το πραγματικο διλημμα για τα λαμογια των συριζανελ:

    Παραιτηση ή φυλακη!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό είναι το δίλημμα της αριστερόστροφης φασιστικής (πόσο δίκιο έχει ο Θεοδωράκης) κυβέρνησης; εγώ που νόμιζα ότι το δίλημμα της είναι η επιλογή του αφέντη αν θα είναι ο Αμερικάνος ή ο Ρώσος ή αν θα παραδώσει το όνομα "Μακεδονία" στους Σκοπιανούς επειδή έτσι θέλει η Αμερική-ΝΑΤΟ και καλά θα κάνει να τους πεί: βάλτε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ σαν "Μακεδονία" και φεύγουμε εμείς για Ρωσία, ΑΡΚΕΤΑ!
    Πολλά διλήμματα έχει ο Τσίπρας για τα Εθνικά θέματα, που κανονικά έπρεπε να ήταν κατηγορηματικός και να παίρνει παράδειγμα τον Ζάεφ, τον Ερντογάν και όχι να έχει διλήμματα.
    Υπάρχει και η Ρωσία "φίλοι" Αμερικανοί, καλά παίζει το παιχνίδι ο Τούρκος. Εμείς μόνο σκύβουμε το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]