Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συναγερμός στην Τουρκία - Έκλεισε η γερμανική Πρεσβεία στην Άγκυρα

Η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα και το Γενικό Προξενείο της Γερμανίας στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν με απόφαση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, εξαιτίας ενδείξεων πιθανής επικείμενης επίθεσης.

Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο ανακοίνωσε, επίσης, πως έκλεισε η γερμανική σχολή στην Κωνσταντινούπολη, λόγω «ανεπιβεβαίωτης προειδοποίησης».

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη, η Γερμανία είχε εκδώσει οδηγία προς τους πολίτες της στην Άγκυρα, προειδοποιώντας για «επικείμενη επίθεση».

Παράλληλα, η οργάνωση Γεράκια της Ελευθερίας του Κουρδιστάν (TAK), μια μαχητική ομάδα που εικάζεται ότι συνδέεται με το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), προειδοποίησε σήμερα Πέμπτη ότι θα οργανώσει περισσότερες επιθέσεις εναντίον εκείνων που θεωρεί υπεύθυνους για τις επιχειρήσεις ασφαλείας στην κυρίως κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η οργάνωση ανέλαβε επίσης την επίθεση αυτοκτονίας που σκότωσε 37 ανθρώπους στην Άγκυρα την Κυριακή, σύμφωνα με δήλωση στην ιστοσελίδα της. Ο στόχος ήταν οι δυνάμεις ασφαλείας, ωστόσο μεγάλος αριθμός αμάχων σκοτώθηκαν εξαιτίας της παρέμβασης της αστυνομίας, σύμφωνα με το ΤΑΚ, το οποίο επισήμανε ότι περαιτέρω απώλειες αμάχων στις επιθέσεις του ήταν αναπόφευκτες.

Το ΤΑΚ κατά το παρελθόν είχε διεκδικήσει την ευθύνη και για τη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα το Φεβρουάριο, που σκότωσε 29 ανθρώπους. Επίσης ισχυρίζεται ότι έχει αποσχιστεί από το PKK, ωστόσο οι ειδικοί λένε ότι είναι στενά συνδεδεμένο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]