Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία τινάζει τη διπλωματία στον αέρα – Ένα βήμα πριν την κήρυξη πολέμου!

Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Σμύρνη οι Τούρκοι αποθρασύνθηκαν. Όχι γιατί ευθύνεται ο πρωθυπουργός αλλά γιατί αυτοί είναι οι Τούρκοι.

Την Πέμπτη άλλαξαν τη συμφωνία, σε ό,τι αφορά την επαναπροώθηση προσφύγων και συνάμα απείλησαν την Κύπρο!

Ποιοι; Οι ίδιοι που έχουν καταγγελθεί από όλες τις γειτονικές τους χώρες (Ρωσία, Συρία, Ιράκ και εμμέσως από το Ιράν) ως κράτος τρομοκράτης, οι ίδιοι που υποκινούν τον παγκόσμιο τζιχάντ, θέλουν να μπουν στην Ευρώπη και έχουν το θράσος, οι Αττίλες, να απειλούν την Κύπρο. Έτσι, ξεδιάντροπα, σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν να είναι αθώες περιστερές και κάποιο «κανονικό» κράτος.

Προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα και να αποπροσανατολίσουν, γιατί βλέπουν να πλησιάζει μεγάλη καταιγίδα στην Τουρκία, θα τους τινάξουν στον αέρα οι Κούρδοι, και εμείς -ως Ευρωπαϊκή Ένωση- επιτρέπουμε στους τζιχαντιστές της Άγκυρας να κουνάνε το δάχτυλο, να εκβιάζουν, να απειλούν, να ξεγράφουν συμφωνίες, να ψεύδονται, να εξαπατούν και να τσαμπουκαλεύονται.

Το τζιχαντιστικό και συνάμα μαφιόζικο καθεστώς Ερντογάν δεν συνιστά «κανονικό» κράτος – «κανονική» κυβέρνηση.

Είναι ένα νεοοθωμανικό ισλαμιστικό καθεστώς, «αδελφό» με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, που επιθυμεί να ανασυστήσει το χαλιφάτο.

Είναι ένα ισλαμοφασιστικό καθεστώς που καταλαμβάνει εφημερίδες και φυλακίζει δημοσιογράφους, βομβαρδίζει τουρκικές πόλεις με κουρδικό πληθυσμό στη νοτιοανατολική Τουρκία, παραβιάζει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κάνουν λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος (οικογενειακή επιχείριση Ερντογάν), οι ίδιοι που εξοπλίζουν τη Χαμάς στην Παλαιστίνη, την Αλ Κάιντα στη Συρία, που υποστηρίζουν τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και την τρομοκρατία σε Αίγυπτο και Λιβύη.

Η Ελλάς δεν έχει καμιά δουλειά να συνομιλεί με αυτό το καθεστώς, τουλάχιστον όπως συνέβη με την επίσκεψη στη Σμύρνη, επειδή έτσι νομίζουν οι ανεγκέφαλοι πανίβλακες των Βρυξελλών και του Βερολίνου.

Γιατί είναι οι ίδιοι πανίβλακες που γκρεμίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ίδιοι ανίκανοι νεοφιλελεύθεροι γιάπηδες που κοντεύουν να διαλύσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αδυνατώντας να διαχειριστούν μια προσφυγική κρίση.

Αυτοί οι άχρηστοι μικρονοϊκοί των Βρυξελλών δεν μπορούν να μας λένε τι να κάνουμε στο προσφυγικό και στα γεωπολιτικά. Γιατί είναι παντελώς ανίδεοι και επικίνδυνοι.

Είναι οι ίδιοι που με τα μνημόνια μας διέλυσαν την οικονομία, θα τους αφήσουμε τώρα να μας διαλύσουν και τη χώρα;

Η Ελλάδα οφείλει να χαράξει τις γραμμές και την πολιτική που θα ακολουθήσει η Ευρώπη και η Ελλάδα διαθέτει ανθρώπους ικανούς να καταρτίσουν το σχέδιο.

Και η Ελλάδα οφείλει να μιλά απευθείας με την Ουάσιγκτον, γιατί οι Βρυξέλλες είναι μια φάρσα 28 ανήμπορων να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

Η Ελλάδα είναι η χώρα ανάμεσα στις ηπείρους, που «κατανοεί» και «αντιλαμβάνεται» την Ανατολή όπως δεν μπορεί και ούτε θα μπορέσει ποτέ η υπόλοιπη Ευρώπη. Γιατί η Ελλάδα είναι και Δύση, είναι και Ανατολή!

Εμείς οφείλουμε να πούμε τι πρέπει να γίνει. Γιατί εμείς ζούμε το ανατολικό πρόβλημα χιλιετίες τώρα, είναι ο αγώνας μας για εθνική επιβίωση, από τα μηδικά και μετά, η εξ ανατολών απειλή.

Ποιοι περιμένουμε να μας υποδείξουν και τι; Οι Βέλγοι; Οι Πολωνοί; Οι Λιθουανοί; Ή οι χαμένοι δύο παγκοσμίων πολέμων Γερμανοί; Με ποιους συναποφασίζουμε; Με τους ηττημένους της ιστορίας;

Σε μια κίνηση που αποσκοπεί προφανώς να «σφίξει» την Άγκυρα, που ξεσάλωσε την Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε τηλεφωνικά με τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Θα ήταν καλό να μιλήσει και με τον Μπάρακ Ομπάμα.

Και επίσης να κάνει και ένα τηλεφώνημα στον σύμμαχό μας Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Κι εάν έχει χρόνο εύκαιρο, να πει μερικές κουβέντες, τηλεφωνικά πάντα, και με τον Σίσι της Αιγύπτου. Να σφίξουν για τα καλά οι τζιχαντιστές της Άγκυρας… Τι τους έχουμε τους συμμάχους; Ας συνομιλήσουμε. Ας συνεννοηθούμε!

Ξεσάλωμα Άγκυρας 1: Απείλησαν την Κύπρο

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου απειλεί την Κύπρο για το μπλοκάρισμα κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ.

Ο κ. Τσαβούσογλου ζητά και από την Ε.Ε. να αλλάξει στάση απέναντι στην χώρα του και να μην χρησιμοποιεί το Κυπριακό Πρόβλημα ως άλλοθι για να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις της με την Τουρκία.

«Δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το Κυπριακό Πρόβλημα. Δεν πρέπει να επιτρέπουν στον Ρωμαίικο Τομέα της Νότιας Κύπρου, ο οποίος έγινε μέλος (της ΕΕ) δίχως την λύση (του Κυπριακού), να μπλοκάρει τόσο σημαντικά θέματα», δηλώνει.

Ας σημειωθεί ότι μόλις λίγες ώρες πριν την νέα δήλωση του κ. Τσαβούσογλου, στα πλαίσια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου είχε δηλώσει ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στην λύση του Κυπριακού Προβλήματος.

Ξεσάλωμα Άγκυρας 2: Άλλαξαν τη συμφωνία

Η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή μεταναστών στην Τουρκία δεν ισχύει για τους πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, αλλά για όσους θα φτάσουν στη γειτονική χώρα αφότου η συμφωνία αυτή τεθεί σε ισχύ, δήλωσε, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλάζοντας μονομερώς ό,τι συμφώνησε ο Νταβούτογλου στις Βρυξέλλες.

Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των μεταναστών που η Τουρκία θα δεχθεί πίσω θα είναι χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες, όχι εκατομμύρια.

Ανέφερε ακόμη ότι η Άγκυρα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ώστε να μπορούν οι Τούρκοι πολίτες να ταξιδεύουν χωρίς βίζα στην Ε.Ε. από την 1η Μαΐου.

Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., η Ένωση δεσμεύτηκε για την παροχή 6 δισ. ευρώ στην Τουρκία προκειμένου να στηριχθούν οι Σύροι πρόσφυγες, καθώς και επιτάχυνση των ενταξιακών συνομιλιών της Άγκυρας, σε αντάλλαγμα για τον τερματισμό της παράτυπης μετανάστευσης προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ψώνισαν οι Τούρκοι: «Οι Ευρωπαίοι θα είναι που θα μεταναστεύουν προς Τουρκία»

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και επικεφαλής των ενταξιακών διαβουλεύσεων Τουρκίας – ΕΕ Βολκάν Μπόζκιρ δήλωσε ότι η Τουρκία μπορεί να αναγκαστεί να εφαρμόσει βίζα για τους Ευρωπαίους πολίτες.

«Ίσως αναγκαστούμε να εφαρμόσουμε εμείς βίζα για τους Ευρωπαίους. Διότι η πραγματική μεταναστευτική ροή θα είναι όχι από Τουρκία προς Ευρώπη, αλλά από Ευρώπη προς Τουρκία» είπε ο Τούρκος υπουργός αφού υπενθύμισε ότι θα καταργηθεί το καθεστώς θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες τον Ιούνιο μήνα.

Αναφέρθηκε επίσης στη συμφωνία επανεισδοχής και είπε ότι σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία θα γίνεται λόγος για επιστροφή στην Τουρκία όχι εκατοντάδων χιλιάδων ή εκατομμυρίων μεταναστών αλλά μερικών χιλιάδων.

Ο Τούρκος υπουργός διασαφήνισε επίσης ότι η πρόταση που έθεσε η Τουρκία αναφορικά με την επανεισδοχή δεν θα συμπεριλαμβάνει τους πρόσφυγες που ήδη βρίσκονται στα ελληνικά νησιά αλλά αυτούς που θα εγκατασταθούν στα νησιά έπειτα από τη μεταφορά των πρώτων.

Και η κορωνίδα της ηλιθιότητας: Ο Νταβούτογλου αντάλλασσε SMS με τη Μέρκελ

O Αχμέτ Νταβούτογλου αποκάλυψε στους δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής τους στην Άγκυρα, ότι μετά το τέλος του γεύματος με τους αρχηγούς των 28 χωρών της ΕΕ, και ενώ τον είχαν βγάλει από την αίθουσα, επικοινωνούσε με SMS με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ που συμμετείχε στην Σύνοδο Κορυφής.

Έλα, μεγάλο κατόρθωμα! Ο Βεζίρης συνομιλούσε με SMS… Τι μας λέτε; Πόσο ποιο γελοίοι μπορεί όλοι σας να είστε;

Η ρουκέτα Ανδρουλάκη

Και ενώ ζούμε το θέατρο του οθωμανικού παραλόγου, με μια Ευρώπη γιάπηδων με αντίληψη αμοιβάδας και οθωμανικές αλεπουδίτσες να παριστάνουν τους μεγάλους διπλωμάτες, ενώ η Τουρκία τους τελεί υπό κατάρρευση, ο Νίκος Ανδρουλάκης σε μια φράση τα είπε όλα, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

«Επίσης κάποιοι άλλοι δεν βλέπουν ότι η συμφωνία με την Τουρκία είναι ανεφάρμοστη, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και προκαλεί, όταν αποκρύπτει τον πραγματικό ρόλο του κ. Ερντογάν τόσο στην αστάθεια της Συρίας, όσο και στην καταβαράθρωση του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ίδια την Τουρκία».

Απλά πράγματα. Ή πάμε να τους «τελειώσουμε», ή θα μας «τελειώσουν» οι Τούρκοι.
Η Τουρκία μας κήρυξε πόλεμο, τι δεν αντιλαμβάνεστε;
Με χαμόγελα δεν θα καταφέρουμε τίποτα.
Ο μόνος τρόπος είναι να την ξεμπροστιάσουμε.

Συνεννόηση τώρα με τους συμμάχους μας στην ανατολική Μεσόγειο, γιατί η ασφάλεια του δυτικού κόσμου απειλείται από το οθωμανικό καθεστώς Ερντογάν!

Δεν μπορούμε να σας τα γράψουμε και αναλυτικότερα, ιστοσελίδα είμαστε, όχι γραφείο στρατηγικού σχεδιασμού… Έλεος δηλαδή…

Πηγή Tribune


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]