Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το "προσφυγικό" δίνει ευκαιρίες για μεγάλες αρπαχτές στους φίλους της κυβέρνησης

Απ’ ευθείας αναθέσεις για το προσφυγικό 
δίχως κανένα έλεγχο νομοθετεί η κυβέρνηση

Οι «σκοτεινές» διατάξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, την ώρα που μάλιστα η συζήτηση για την Διαφάνεια βρίσκεται στο απόγειό της.

Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή (και πρόκειται να συζητηθεί σήμερα και να ψηφιστεί αύριο) για το προσφυγικό η κυβέρνηση φέρνει διάταξη, σύμφωνα με την οποία μπορεί να προβεί σε απ’ ευθείας αναθέσεις δίχως τη διενέργεια ελέγχου της νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο και χωρίς προηγούμενη δημοσίευση!


Για του λόγου του αληθές σύμφωνα με την σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους: «Για τη διαχείριση των μικτών μεταναστευτικών ροών οι Αναθέτουσες αρχές που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης επιτρέπεται κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων, να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών, και υπηρεσιών με ανοικτές διαδικασίες ή με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση κατά τα ειδικότερα οριζόμενα, και χωρίς τη διενέργεια ελέγχου νομιμότητας των συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο»!

Με άλλα λόγια το αρμόδιο Υπουργείο θα μπορεί πλέον να δίδει χρήματα σε εταιρείες ή Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, δίχως κανείς να ελέγχει τίποτα και φυσικά χωρίς αργότερα να υπάρξουν συνέπειες για όσους έχουν βάλει την υπογραφή τους.

Αλέξανδρος Διαμάντης
Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]