Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Σλοβακία αρνείται να δεχθεί μετανάστες με το σύστημα ποσοστώσεων της ΕΕ

Αλήθεια, θα μας πει ποτέ κανείς, ποιος ήταν ο ακριβής αριθμός παράνομων διασυνοριακών διελεύσεων για το 2015;

Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ ενός εκατομμυρίου και δύο...

Ρεπορτάζ: Sputnik News 
Απόδοση: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα του δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με την εντολή της ΕΕ για μετεγκατάσταση προσφύγων στο έδαφός της, βάσει του συστήματος ποσοστώσεων για ίση κατανομή των προσφύγων.

Τον Σεπτέμβριο, η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήγαγε ένα σύστημα ποσοστώσεων των προσφύγων, το οποίο προέβλεπε την μεταφορά 160.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία και την κατανομή τους μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ εντός δύο ετών.

Η Σλοβακία είναι ένα από τα τέσσερα μέλη της Ομάδας V4 (Visegrad Group), μαζί με την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία, που αντιτίθενται στην εφαρμογή αυτού του καθεστώτος.

“Έχουμε δείξει αρκετή αλληλεγγύη. Διαθέτουμε ανθρώπινο δυναμικό, χρηματικά κονδύλια και πρόκειται να συμμετάσχουμε στο σχέδιο για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να μας αναγκάσει να δεχθούμε μετανάστες στη Σλοβακία”, δήλωσε ο Σλοβάκος προθυπουργός, μιλώντας σε συνέντευξή του σε κανάλι της Τσεχίας.

Ο Φίκο υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της Σλοβακίας έχει εκφράσει επίσημα τη διαφωνία της με την υποχρεωτική εισαγωγή του συστήματος της ΕΕ για την μετεγκατάσταση προσφύγων σε άλλες χώρες και κατέθεσε την αντίστοιχη αίτηση στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στα τέλη του περασμένου έτους.

Τους τελευταίους μήνες, η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια τεράστια εισροή παράνομων μεταναστών και προσφύγων, που εγκαταλείπουν τις εστίες τους κατά εκατοντάδες χιλιάδες. Η διασυνοριακή υπηρεσία της ΕΕ, Frontex, έχει καταγράψει πάνω από 1.830.000 παράνομες διασυνοριακές διελεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015, κυρίως μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Διαθέτουμε ανθρώπινο δυναμικό, χρηματικά κονδύλια και πρόκειται να

    συμμετάσχουμε στο σχέδιο για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της

    Ευρωπαϊκής Ένωσης."

    Τετοιο "σχεδιο" δεν κατεστρωσε και η FRONTEX και πηγαν ολα κατα

    διαολου;

    Εξωτερικα συνορα ειναι τα θαλασσια συνορα μας ή τα χερσαια μεταξυ

    Ελλαδας-Σκοπιων,Αλβανιας και Βουλγαριας;!

    Διοτι "αλληλεγγυη" υπαρχει μονο απεναντι στους βορειους γειτονες

    μας, μεχρι στιγμης!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]