Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προσφυγικό: Ευθύνες της κυβέρνησης της Ελλάδας…

Φτάσαμε στο σημείο που ο ελληνικός λαός παρακολουθεί βαθιά ανήσυχος στους τηλεοπτικούς δέκτες, τη χώρα να έχει κατακλυστεί από πρόσφυγες και μετανάστες σε ολόκληρη την επικράτειά της. Από τον βορρά μέχρι τον νότο, από τα μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι τα μικρά συνοριακά χωριά, από τις εθνικές οδούς μέχρι τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, χιλιάδες άνθρωποι δείχνουν να έχουν εγκλωβιστεί, πασχίζοντας να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Του Παύλου Κιλίντζη

Για πολλούς Έλληνες αυτές οι εικόνες είναι ο «εφιάλτης», που φοβόντουσαν. Όχι φυσικά επειδή αντιπαθούν τους απελπισμένους ανθρώπους που προσπαθούν να επιβιώσουν, φεύγοντας στην πλειοψηφία τους από «την κόλαση επί γης», που ονομάζεται Συρία. Η φιλοξενία των Ελλήνων είναι βαθιά ριζωμένη εδώ και αιώνες και αποδεικνύεται και αυτές τις κρίσιμες στιγμές. Ο λόγος που τείνει να γίνει εφιάλτης, είναι ο πιθανός εγκλωβισμός αυτών των ανθρώπων στην Ελλάδα και οι αντίστοιχες επιπτώσεις που θα έχει για την ελληνική κοινωνική (και ίσως εθνική…) συνοχή. Κάτι για το οποίο, δυστυχώς πρωταρχικές και κυρίαρχες ευθύνες έχει η ελληνική κυβέρνηση. Και μετά όλοι οι υπόλοιποι…

Δυστυχώς, φαίνεται ότι το «παραμυθάκι» της ακροαριστερής ιδεοληψίας που επιβάλλει τα κράτη και τα έθνη να «ανοίξουν τις αγκάλες τους» στον οποιονδήποτε, από οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε αριθμό κατέρρευσε μαζικά, κραυγαλέα και δυστυχώς απειλητικά για την ίδια την χώρα και τον λαό της. Το συγκεκριμένο παραμυθάκι με το οποίο δυστυχώς πολλοί επαγγελματίες «κινηματίες» πολιτικοί έχουν γαλουχηθεί, έγινε προσπάθεια να εφαρμοστεί συνειδητά και συντεταγμένα κατά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Ελλάδα.

Η πρώτη κίνηση της κυβέρνησης ήταν να καταργήσει τα Κέντρα Κράτησης, μετατρέποντάς τα σε Κέντρα Φιλοξενίας. Η συγκεκριμένη κίνηση έδωσε ένα απλό μήνυμα. «Ελάτε όλοι και δεν θα κρατηθείτε». Θα «φιλοξενηθείτε» έως ότου «αποφασίσετε» να «φύγετε». Δεν ήταν τίποτα άλλο από το «σύνθημα» για να αρχίσουν οι μαζικές ροές από τα παράλια της Τουρκίας. Ροές οι οποίες, όσο υπήρχε το προηγούμενο καθεστώς των Κέντρων Κράτησης, δεν παρατηρούνταν σε αυτόν τον βαθμό. Παρόλο που ο πόλεμος στην Συρία είχε ξεκινήσει από το 2011 και οι δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες υπήρχαν στην Τουρκία ήδη από το 2013. Μαζικές ροές οι οποίες άρχισαν από την ημέρα που ανέλαβε η σημερινή κυβέρνηση και καταργήθηκαν τα Κέντρα Κράτησης, δηλαδή το 2015…

Ωστόσο, τα «εγκλήματα» συνεχίστηκαν και μετά, και συνεχίζονται μέχρι αυτές τις ώρες. Κάποιοι από την κυβέρνηση θεώρησαν ότι μπορεί να «βάζουν τους πάντες» στα σύνορα της Ευρώπης ανεξέλεγκτα και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες είναι υποχρεωμένες να τους δέχονται εσαεί. Από πέρσι μέχρι φέτος μπήκαν στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, περίπου 1 εκατ. πρόσφυγες / μετανάστες. Και η ελληνική κυβέρνηση απλώς έδειχνε «βολεμένη», ικανοποιώντας των «αριστερίστικο ανθρωπισμό» της, στέλνοντας ταυτόχρονα τους πρόσφυγες στις «πλάτες των άλλων». Χωρίς κανέναν έλεγχο και κατά βαθιά παράβαση των ευρωπαϊκών συνθηκών.

Μέχρι που κάποιες χώρες αποφάσισαν να σταματήσουν βίαια αυτές τις ροές, παραβιάζοντας ακόμα και την πρόσφατη απόφαση της ΕΕ που επιβάλλει να συνεχιστούν. Και ξαφνικά, «αλαφιασμένη» η ελληνική κυβέρνηση «θυμήθηκε» τη νομιμότητα και την «τήρηση των πρόσφατων συμφωνιών». Καταγγέλλοντας κυρίως την Αυστρία, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της βαλκανικής οδού.

Φυσικά δεν υπερασπίζομαι τους Αυστριακούς ή τους Σκοπιανούς. Σαφώς παραβιάζουν την πρόσφατη ευρωπαϊκή συμφωνία για το προσφυγικό. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ως Έλληνας ότι κάποιοι στην ελληνική κυβέρνηση έδωσαν την δυνατότητα στον «κάθε» Σκοπιανό και Τούρκο να αποφασίζει αν θα διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή της Ελλάδας ή όχι. Ή ότι μπορεί ο «κάθε» Αυστριακός να παίζει «κορόνα-γράμματα» την ελληνική εθνική ασφάλεια, επειδή κάποιοι στην Ελλάδα λόγω της ακραίας ιδεοληψίας και ανικανότητάς τους, του έδωσαν αυτήν την δυνατότητα.

Όσο για τους όψιμους υπερασπιστές της νομιμότητας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καταγγέλλουν τις κυβερνήσεις άλλων χωρών, να σημειώσω απλά ότι από τότε που ανέλαβαν την εξουσία παραβίαζαν κάθε σχετικό ευρωπαϊκό νόμο που διέπει το προσφυγικό. Κατά κραυγαλέα παραβίαση της συνθήκης Σένγκεν, δεν έκαναν τον παραμικρό έλεγχο για μήνες σε όσους κατέφθαναν στα ελληνικά νησιά και τους μετέφεραν με κάθε μέσο στα βόρεια σύνορα ώστε να φύγουν.

Σε πολλές περιπτώσεις δε, δεν έλεγχαν ούτε καν την ταυτότητα των ανθρώπων που κατέφθαναν. Ενώ δεν τηρούσαν ούτε καν την στοιχειώδη δέσμευση να διαχωρίζουν τους πρόσφυγες από τους παράτυπους μετανάστες και να εφαρμόζουν τον νόμο για τους δεύτερους. Τους έστελναν και αυτούς «με αεροπλάνα και βαπόρια» στα σύνορα ώστε να τους περάσουν στις άλλες χώρες με κάθε μέσο.

Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση που σήμερα μιλά για το «ιδεώδες των ευρωπαϊκών αξιών και κατάργηση των τοίχων», δεν πείθει κανέναν. Και ακόμα και οι Ευρωπαίοι φαινομενικοί υποστηρικτές της Ελλάδας στη διένεξη με την Αυστρία, μάλλον δείχνουν να επικροτούν σιωπηρά την αυστριακή συμπεριφορά. Διότι η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να μην κατάλαβε ότι «Ευρώπη χωρίς σύνορα», δεν σημαίνει χωρίς εξωτερικά σύνορα, αλλά χωρίς σύνορα μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών και κρατών. Και ότι δεν είναι δικαίωμα καμιάς χώρας να «φορτώνει» ανεξέλεγκτα τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς να αναμένει κάποια στιγμή ότι η παραβίαση των «ευρωπαϊκών αξιών» μπορεί να γίνει και αμφίδρομα.

Μόνη λύση είναι η σχετική αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου που διέπει το προσφυγικό στην Ελλάδα. Έχοντας ως κύριο στόχο το να «περάσει το μήνυμα» ότι δεν θα μπορούν πλέον να μπαίνουν ανεξέλεγκτα και να περάσουν στις υπόλοιπες χώρες όποτε μπορέσουν και όποτε επιλέξουν. Αν αυτό δεν συμβεί, οι ανεξέλεγκτες ροές δεν θα σταματήσουν. Πρέπει οι πρόσφυγες που δικαιούνται πολιτικό άσυλο, να ελέγχονται έως ότου αυτό διαπιστωθεί νομικά. Και στη συνέχεια θα περνάνε στις άλλες χώρες, αν και εφόσον το επιθυμούν.

Οι υπόλοιποι που είναι παράτυποι μετανάστες, θα κρατούνται σε κάποιο Κέντρο Κράτησης, με όλες τις ανθρώπινες και ανεκτές συνθήκες που επιβάλλεται, έως ότου απελαθούν εθελοντικά ή υποχρεωτικά. Διότι αυτό προβλέπει τόσο το ελληνικό Δίκαιο όσο και το ευρωπαϊκό. Αυτό επιβάλλεται να γίνει άμεσα, διότι σύντομα η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί σε μια θέση που η οικονομική κρίση θα θυμίζει «μήνα του μέλιτος»…

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]