Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα γυρίζει το Βερολίνο: Όλοι όσοι διασώζονται θα παραδίδονται στην... Ελλάδα!

Επειδή η Τουρκία δεν είναι "ασφαλής τρίτη χώρα"...
Αργά αλλά σταθερά όλοι οι "πρόσφυγες" θα στέλνονται στην Ελλάδα! 

Εντολή να μην παραδίδουν στην Τουρκία, αλλά στην… Ελλάδα όσους πρόσφυγες διασώζουν στο Αιγαίο έχουν πάρει από την Γερμανική κυβέρνηση οι κυβερνήτες των δυο γερμανικών σκαφών που έχουν ενταχθεί στην δύναμη της FRONTEX που περιπολεί στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel η εντολή αυτή δόθηκε από το Βερολίνο λόγω των έντονων αντιδράσεων που προέκυψαν στο εσωτερικό της Γερμανικής κυβέρνησης.

Η αποκάλυψη του εγγράφου της γερμανικής κυβέρνησης είναι πολύ αρνητική εξέλιξη καθώς υπενθυμίζεται ότι το γερμανικό πολεμικό σκάφος «BONN» έχει τεθεί επικεφαλής και της Νατοϊκής Δύναμης που πλέει στο Αιγαίο και θεωρητικά όπως είχε υποστηρίξει η κυβέρνηση θα έστελνε πίσω στην Τουρκία όσους ανθρώπους διέσωζε στην θάλασσα. Βεβαίως ο γ.γ. της Συμμαχίας κ. Στόλτενμπεργκ έσπευσε προχθές να δηλώσει ότι κάθε νατοϊκό σκάφος θα χειρίζεται το θέμα της επιστροφής μεταναστών και προσφύγων στην Τουρκία βάσει των «εθνικών» οδηγιών του.

Σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο που επικαλείται το δημοσίευμα, οι οδηγίες έχουν δοθεί στα δυο περιπολικά - σκάφη «Uckermark» και «Börde» που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή της Σάμου.

Η εντολή αυτή εκδόθηκε λόγω των «νομικών ενστάσεων» που εκφράστηκαν από μέλη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ουσιαστικά στρέφεται και εναντίον της γνωμοδότησης που εξέδωσε η Καγκελαρία σύμφωνα με την οποία η επιστροφή προσφύγων στην Τουρκία είναι νομικά δυνατή. Οι ειδικοί, όμως, όπως επισημαίνει η DW έχουν εγείρει σοβαρές εντάσεις για κάθε τέτοιο σχέδιο, επισημαίνοντας ότι η επιστροφή προσφύγων από την Ελλάδα η τα ελληνικά χωρικά ύδατα πίσω στην Τουρκία μπορεί να θεωρηθεί παράνομη γιατί δεν υπάρχει εγγυήσεις ότι η Τουρκία δεν θα αρνηθεί να αναγνωρίσει τα δικαιώματα που προβλέπονται από το διεθνές πλαίσιο προστασίας προσφύγων.

Η Ε.Ε. επιδιώκει να χαρακτηρισθεί η Τουρκία «ασφαλής τρίτη χώρα» κι αν αυτό συμβεί τότε το σχέδιο για επιστροφή προσφύγων στην Τουρκία θα είναι νόμιμο και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρχει η Βαντοτάρα στις ευρωπαϊκές χώρες να απορρίπτουν τις αιτήσεις ασύλου από εκείνους που έχουν ταξιδεύσει μέσω μιας τέτοιας ασφαλούς τρίτης χώρας…

Εάν δεν λυθεί εντός των προσεχών ημερών το θέμα της θεώρησης της Τουρκίας ως «ασφαλούς τρίτης χώρας» υπάρχει σοβαρός κίνδυνος όλοι οι άνθρωποι που θα διασώζονται στο Αιγαίο να παραδίδονται στην Ελλάδα και συγχρόνως θα μένει στον αέρα η συνολική συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας η οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Σύνοδο Κορυφής 16 - 17 Μαρτίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. ΣΩΣΤΟ !!!!! ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ, ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ" ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ "ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ", ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ "ΦΑΣΙΣΤΕΣ" ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφου λοιπον η Τουρκια δεν θεωρειται "ασφαλης τριτη χωρα" και αφου

    συνεχιζονται οι ροες "προσφυγων" στο Αιγαιο - αποδειξη του γεγονοτος οτι

    η Τουρκια δεν κανει απολυτως τιποτα για τη μειωση αυτων - τοτε γιατι

    πρεπει να χρηματοδοτηθει η Τουρκια και γιατι πρεπει να υπαρχουν πλοια

    του ΝΑΤΟ στο Αιγαιο, αφου τα τελευταια ειχαν ως δηθεν στοχο ,οχι απλως

    την καταγραφη και μειωση αυτης της ροης αλλα και την επαναπροωθηση

    "προσφυγων" στην Τουρκια;

    Κι αν ακομα η τουρκια θεωρηθει "ασφαλης τριτη χωρα", ποιος εγγυαται οτι

    ολοι αυτοι οι "προσφυγες" που εισηλθαν στην Ελλαδα, μεσω τουρκικων

    ακτων,θα επαναπροωθηθουν στην τουρκια;

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]