Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλαλούμ στην κυβέρνηση: Καθένας και το μπαϊράκι του...

Φαίνεται πως για καιρό ακόμη θα παρακολουθούμε και απλώς θα καταγράφουμε τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν, με την αδυναμία του κυβερνητικού οργάνου να παραγάγει έργο. Αναρωτιέμαι, εάν -με δεδομένο ότι το παρόν κυβερνητικό σχήμα πρέπει για κάποιο διάστημα ακόμη να το υφιστάμεθα- αλλαγή προσώπων στην ηγετική ομάδα, μήπως μπορεί να φέρει κάποια θετικά σημάδια;

Κανένας συντονισμός, έλλειψη κοινής γραμμής, κάθε κυβερνητικό στέλεχος και το μπαϊράκι του. Δεν είναι μόνον που ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Δρίτσας γράφει στα παλιά του παπούτσια απόφαση του πρωθυπουργού για τον ΟΛΠ, και την αναστέλλει, ίσως και την ματαιώνει, χωρίς ο πρωθυπουργός να ζητήσει την παραίτησή του, ούτε πως κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Είναι και πολλά άλλα, που με έκαναν να υποθέσω πως έβαλαν μπροστά τον κ. Τσίπρα για το επικοινωνιακό χάρισμα που έχει, ενώ οι δογματικοί και αμετάπειστοι μαρξιστές κυβερνούν στην πραγματικότητα, επιδιώκοντας σ’ αυτό το στάδιο τον έλεγχο του κράτους από τα κόμμα. Η αδυναμία συντονισμού του κυβερνητικού έργου από τον κ. Τσίπρα είναι πλέον περισσότερο από εμφανής.

Στο φλέγον θέμα του μεταναστευτικού, ακούμε δηλώσεις από τον κ. Βίτσα, τον κ. Μουζάλα, τον κ. Τόσκα και ενίοτε τον κ. Ξυδάκη. Ποιος είναι εν τέλει ο αρμόδιος, που συντονίζει την όλη υπόθεση, ώστε να μη απαιτείται να διαψεύδει ο ένας τον άλλον; Και τι είδους έργο προσφέρουν όλοι αυτοί, ώστε δεν μπορέσαμε να ξεφύγουμε από τον εξευτελισμό που μας υπέβαλαν αδιαμαρτύρητα οι Σκοπιανοί; Ακούσαμε και τις απαράδεκτες δηλώσεις Μουζάλα, που αποκάλεσε "Μακεδονία" τα Σκόπια, δημιουργώντας, παρά τη συγγνώμη που ζήτησε, κυβερνητική κρίση...

Ζήσαμε εχθές σκηνές «αλαλούμ» με την άγνοια (ηθελημένη;) των δήθεν αρμοδίων, σχετικώς με την επιστροφή λαθρομεταναστών στην Ειδομένη από τους Σκοπιανούς στρατιώτες. Οι αρμόδιοι (!) υπουργοί προέβησαν σε δηλώσεις καλύπτοντας όλες τις εκδοχές. Ένας δεν ήξερε τι συνέβη, άλλος μάς είπε ότι θα μας υποβάλουν αίτημα οι Σκοπιανοί και θα αποφασίσουμε, και ο πρωθυπουργός κατήγγειλε τις ΜΚΟ νομίζοντας ότι είναι ακόμη στην αντιπολίτευση, χωρίς να του περάσει από το νου, ότι η κυβέρνηση δεν καταγγέλλει, αλλά ενεργεί.

Σε δηλώσεις τους Αφγανοί λαθρομετανάστες και Σύροι πρόσφυγες, είπαν ότι πέρασαν τον χείμαρρο και έφτασαν σε ένα χωριό των Σκοπίων, όπου τους συνέλαβε ο σκοπιανός στρατός, τους χώρισαν σε ομάδες, τους έβαλαν σε στρατιωτικά φορτηγά, έφτασαν στα σύνορα και οι Σκοπιανοί στρατιώτες έκοψαν τα συρματοπλέγματα και τους ανάγκασαν να περάσουν ξανά στο ελληνικό έδαφος.

Εδώ, έχουμε μια καταφανέστατη εχθρική πράξη άλλου κράτους, που έστειλε ανθρώπους παράνομα στο έδαφός μας. Οι δήθεν εξυπνάδες που ακούστηκαν, ότι το ίδιο έγινε και από δική μας πλευρά, δεν έχουν καμιά βάση, επειδή στην μια περίπτωση υπάρχει επίσημη ενέργεια του σκοπιανού κράτους, στην δική μας περίπτωση υπάρχει ενέργεια ανθρώπων εν αγνοία του ελληνικού κράτους. Το ότι ο κ. Τόσκας «πετάει ακόμη αετό» και δεν υπάρχει η σωστή αστυνόμευση, είναι εσωτερικό δικό μας θέμα. Δεν ισοφαρίζεται με την σκοπιανή ενέργεια.

Υπήρξε και άλλη παιδιάστικη δικαιολογία, ότι δεν επέτρεψαν τους 1.500, αλλά μόνον 200 που ήσαν στην ουδέτερη ζώνη. Πέραν του ότι οι επιστρέψαντες και κακοποιηθέντες -με εμφανή σημάδια- δηλώνουν ότι τους συνέλαβαν σε σκοπιανό χωριό -και χωριό στην ουδέτερη ζώνη φυσικά δεν υπάρχει-, το γεγονός και μόνον ότι τους υποχρέωσαν βιαίως να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος, αποτελεί αφ’ εαυτού εχθρική ενέργεια. Πού είναι η υπερήφανη εξωτερική πολιτική που υποσχέθηκε η κυβέρνηση;

Και κάτι άλλο. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έκανε σχόλια στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι επ' ευκαιρία της συναντήσεως των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το επεισόδιο του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Συναδινού. Και είπε μεταξύ άλλων: «Η πλειοψηφία στην Ελλάδα θέλει τις πόρτες της χώρας ανοικτές σε διαφορετικές κουλτούρες και εθνικότητες».

Τότε γιατί ζητάει από τις βόρειες χώρες να ανοίξουν τα σύνορά τους ώστε να φύγουν από την Ελλάδα οι πρόσφατοι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Αφού ελληνικός λαός θέλει (πότε τον ρώτησε επ’ αυτού;) ανοικτές πόρτες προς τι όλη η φασαρία. Να τους κρατήσουμε εδώ, και τα άλλα τρία εκατομμύρια που είναι έτοιμος ο Ερντογάν να στείλει, και θα ικανοποιηθεί το εσώψυχο των επαγγελματιών του ανέξοδου ανθρωπισμού.

Μακεδών
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]