Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι τζιχαντιστές απειλούν την Ευρώπη

Σε ενίσχυση ή αναπροσαρμογή των μέτρων ασφάλειας που εφαρμόζουν στα αεροδρόμια που διαθέτουν, προχωρούν αρκετές χώρες μετά τις χθεσινές αιματηρές επιθέσεις στις Βρυξέλλες
Προβληματισμός και κριτική μετά το σοκ...

Τα χθεσινά τρομοκρατικά πλήγματα στις Βρυξέλλες, έχουν προκαλέσει σοβαρό προβληματισμό τόσο στην Ευρώπη, όσο και διεθνώς, σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφάλειας που εφαρμόζονται, αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρήσουν στην αναθεώρηση ή την ενίσχυσή τους.

«Μπορούμε να νικήσουμε αυτούς που απειλούν την ασφάλεια των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. Ο Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα, πρότεινε τον παραδειγματικό βασανισμό των υπόπτων, προκειμένου ν' αποτραπεί ο κίνδυνος νέων τρομοκρατικών επιθέσεων.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από την πλευρά του, προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες να προσέχουν όσο ταξιδεύουν στην Ευρώπη
Σε πολιτικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ κατηγόρησε την Ευρώπη για τα ανεπαρκή μέτρα ασφάλειας στα σύνορα της, αλλά και για τη γενικότερη χαλαρότητα στην εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας, για την πρόληψη των επιθέσεων.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στον τομέα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών, αλλά και στο μετρό της πόλης, σε ώρα αιχμής, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων (34, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες).

Οι εισαγγελείς εκτιμούν ότι οι επιθέσεις στο αναφερόμενο αεροδρόμιο που εξυπηρετεί άνω των 23 εκατομμυρίων επιβατών ετησίως, έγιναν από βομβιστές αυτοκτονίας.

Ο Τέρνμπουλ αναφέρθηκε στον προβληματισμό που έχει εκδηλωθεί διεθνώς αναφορικά με την εφαρμογή μέτρων ασφάλειας στα σύνορα των χωρών, διαβεβαιώνοντας τους Αυστραλούς ότι: «οι κανονισμοί εσωτερικής ασφάλειας που εφαρμόζονται στην Αυστραλία, είναι πιο αυστηροί από τους αντίστοιχους στην Ευρώπη, οι οποίοι επιτρέπουν να υπάρχουν κενά στο ευρωπαϊκό σύστημα ασφάλειας. Οι αδυναμίες αυτές στην ευρωπαϊκή ασφάλεια δεν είναι άσχετες με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι τελευταία», τόνισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

Οι αστυνομικές αρχές στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στη Φρανκφούρτη, ενίσχυσαν την αστυνομική δύναμη φύλαξης των αεροδρομιών, αλλά και τις περιπολίες εντός των χώρων που διακινείται μεγάλος αριθμός επιβατών. Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρίες έδωσαν άμεσα οδηγίες για την προσγείωση των αεροσκαφών τους σε άλλα αεροδρόμια, καθώς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών θα μείνει κλειστό για σήμερα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ, εξετάζουν τα μέτρα ασφάλειας που εφαρμόζονται στα αεροδρόμια, μετά την πτώση ρωσικού αεροσκάφους από βόμβα που είχε μετασκευαστεί σε κουτί σόδας, στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου, τον περασμένο Οκτώβριο.
Ωστόσο, οι χθεσινές επιθέσεις μετατοπίζουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την εκδήλωση επιθέσεων από τα αεροσκάφη στους χώρους ανοιχτής φύλαξης των αεροδρομίων, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε αναθεώρηση του εφαρμοζόμενου πλαισίου ασφάλειας.

Πηγή "Έθνος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]