Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα προσχώματα του κ.Τσίπρα

Φυσικά προσκόμματα ενός αμαθούς πρωθυπουργού

Του Αναγνώστη Λασκαράτου

Πριν λίγες ημέρες (18.3.2016), ο Αλ. Τσίπρας μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό, δίνει συνέντευξη Τύπου: «Κι εκεί η Τουρκία δεσμεύεται να άρει τα προσχώματα που μέχρι στιγμής θέτει,…». Την ίδια ανοησία είχε πει στις 13.9.2015: «Θα έχει να κάνει με μένα όποιος βάλει προσχώματα στη δικαιοσύνη για τη λίστα Λαγκάρντ». Δεν θέλω να σχολιάσω τι έχει γίνει μέχρι σήμερα με τη λίστα αυτή, τα μηδενικά αποτελέσματα είναι γνωστά, θέλω όμως να σχολιάσω τη γελοιότητα ενός πρωθυπουργού που μπερδεύει δυο φορές, άρα δεν πρόκειται για τυχαίο λάθος, τις λέξεις προσκόμματα και προσχώματα.

Άξιο απορίας πως δεν του επεσήμανε το λάθος του κάποιος από τους συγγενείς και φίλους συμβούλους  που έχει προσλάβει, κάποιος από τους υπουργούς ή από τους βουλευτές του. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για δυο λόγους, είτε γιατί κανείς δεν καταδέχεται να παρακολουθεί τα λεγόμενά του, είτε γιατί οι (πρώην ανεπάγγελτοι κατά κανόνα) αυλοκόλακες, διστάζουν να πουν δυσάρεστα πράγματα στο αφεντικό τους. Φαίνεται πως ούτε η σύζυγος που διδάσκει σε δυο πανεπιστήμια (!) δεν γνωρίζει καλά την ελληνική ή δεν παρακολουθεί τις ομιλίες αυτού στον οποίο οφείλει και τις δυο θέσεις της, οι οποίες την στέρησαν από το Δημοτικό σχολειό όπου εργαζόταν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί η κραυγαλέα πρωθυπουργική αγραμματοσύνη που ξεκινά από άγνοια επιστημονικών όρων, περνάει μέσα από την άγνοια της ελληνικής γλώσσας και καταλήγει σε αξιοθρήνητα Αγγλικά. Τα έχουμε εκθέσει αυτά.

Είναι όμως η πρώτη φορά που το λάθος επαναλαμβάνεται. Αναρωτιέμαι επίσης τι σόι πολιτικός μηχανικός είναι αυτός που αγνοεί τις προσχώσεις και τα προσχωσιγενή εδάφη. Η χώρα μας είναι γεμάτη από τέτοια στις εκβολές των ποταμών της, με πιο γνωστά το πρώην στενό των Θερμοπυλών και το Φαληρικό Δέλτα. Ένας μηχανικός οφείλει να γνωρίζει καλά τον όρο, κάθε παράγωγό του και τις χρήσεις του, την ύπαρξή τους και το ακατάλληλο της δόμησης σε αυτά. Αποκλείεται να μην έχει διδαχθεί στη Σχολή του Γεωλογία, Εδαφομηχανική και  Αλληλεπίδραση Εδάφους-Κατασκευής.

Το λέμε εδώ και χρόνια. Ο κ.Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να σηκώσει τις πρωθυπουργικές ευθύνες, ειδικά μάλιστα αυτής της συγκυρίας. Περιβάλλεται από έναν εσμό τυχάρπαστων που τους μαγνήτισε και τον μαγνητίζουν, όπως το μέλι τις ακρίδες. Κυβερνητική πολιτική, σχέδιο, αρχές και όραμα δεν υπάρχουν. Τα λεκτικά μαργαριτάρια του θυμίζουν αυτά του αγράμματου δικτάτορα Παπαδόπουλου και συμβολίζουν την απόλυτη παρακμή της χώρας. Ο χρόνος δικαίωσε αυτούς που είχαν προειδοποιήσει πως ο αυριανός βασιλιάς ήταν γυμνός. Ένας από αυτούς ήταν ο ανένταχτος κομμουνιστής καθηγητής Γιώργος Ρούσης (13/12/2013):
«Ο Τσίπρας είναι ένας νεαρός που έχει καβαλήσει το καλάμι. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Η κίνηση και μόνο του σώματος του δείχνει μια υπερβολική έπαρση. Δεν είναι κουτός. Έχει μια ευφράδεια, θα έλεγα, αλλά δεν έχει κανένα θεωρητικό βάθος και τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η έπαρση και ο οπορτουνισμός …». 
Η ευφράδεια που επισημαίνεται εδώ είναι αυτή του απατεώνα, η ικανότητα δηλαδή να μιλάει χωρίς να λέει τίποτα, με ένα ύφος που δείχνει ότι λέει πολλά και σπουδαία. Δεν είναι τυχαίο πως πλαισιώθηκε από ανθρώπους όπως ο Βαρουφάκης, ένας κακός ηθοποιός εντυπωσιάστηκε από κάποιον εμπειρότερο και διαβασμένο συνάδελφό του.

ΥΓ: Δείγμα επηρμένης βλακείας και θρασύτητας:


Πηγή "Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]