Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Πρόσφυγες" αποκαθήλωσαν την εικόνα της Παναγίας!

Ισλαμική αθλιότητα στη Βόρεια Ελλάδα... 
ΜΗΝ τους ανέχεστε!

Επιτέλους, η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να ρεζιλεύει τη χώρα, πρέπει να ξυπνήσει από τη βαρύτατη ιδεοληπτική της προσέγγιση σε όλα, διότι ο ελληνικός λαός δεν διαθέτει τον χρόνο που χρειάζονται για να ξυπνήσουν και δεν θα γίνουμε πρώτα Βρυξέλλες για να αποφασίσουν να κινηθούν.

Δείτε από τοπικό μέσο ενημέρωσης στην Ελευθερούπολη ένα απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί αμέσως, με σύλληψη του όποιου φιλοξενούμενου αληταρά που είχε το θράσος να απαιτεί να υπαγορεύσει τα δικά του πιστεύω, ακόμα δεν μπήκε μέσα στην Ελλάδα.

Να τους συλλάβουν για προσβολή θρησκευτικών συμβόλων και να προβούν με κάθε τρόπο σε ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΥΓΜΗΣ, για να καταλάβουν όσοι έρχονται ότι μπαίνουν σε κράτος και όχι στο σκορποχώρι που είχαν πάντα στο θολό μυαλό τους κάποιοι από τους κουλτουριάρηδες της κακιάς ώρας που κυβερνούν την Ελλάδα, στην πιο κρίσιμη στιγμή της Ιστορίας της.

Δείτε το εξοργιστικό θέμα:

Πολλά ερωτηματικά έχουν προκαλέσει στην Ορθόδοξη μικρή κοινωνία της Ελευθερούπολης του Δήμου Παγγαίου τα πρωτόγνωρα περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα εν μέσω Σαρακοστής κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας από φανατικούς πρόσφυγες μουσουλμάνους οι οποίοι αποκαθήλωσαν με μία προκλητική ενέργεια την εικόνα της Παναγίας που βρισκόταν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης στο οποίο φιλοξενούνται και σιτίζονται τις τελευταίες εβδομάδες 209 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ.

Μπροστά στα έντρομα μάτια εθελοντών και δημοτικών υπαλλήλων οι οποίοι διαπίστωσαν ότι έλειπε η εικόνα της Παναγίας και παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, με την επικράτηση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Τα ακραία και προκλητικά μουσουλμανικά στοιχεία δεν δίστασαν σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές να απαιτήσουν ακόμα και από τον ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου να μην χτυπά τις καμπάνες γιατί ο ήχος τους, προκαλεί τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πετάξουν ακόμα και να ποδοπατήσουν μην κάνοντας αποδεκτές τις λειτουργιές (πρόσφορο) που εστάλησαν από την Μητρόπολη Ελευθερούπολης προς σίτισή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου έθεσε καταληκτική ημερομηνία φιλοξενίας των προσφύγων την 31η Μαρτίου προκειμένου να αποδοθεί το Κλειστό Γυμναστήριο Ελευθερούπολης και πάλι στη νεολαία και στους αθλητικούς συλλόγους ενώ η έλλειψη σχεδιασμού από πλευράς κυβέρνησης είναι εμφανής μιας και κανείς δεν γνωρίζει το που θα οδηγηθούν οι 209 περίπου πρόσφυγες.

H Εκκλησία διαψεύδει την πρόκληση των μεταναστών...! Ποιός ψεύδεται;

Η Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως διαψεύδει το δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που ήθελε τους πρόσφυγες να αποκαθηλώνουν την εικόνα της Παναγίας και να απαιτούν να σταματήσουν οι κωδωνοκρουσίες διότι αυτές προσβάλλουν την θρησκευτική τους πίστη, αλλά και ότι μουσουλμάνοι πρόσφυγες ποδοπάτησαν προσφορά της Μητρόπολης.

Προτού παραπέμψουμε στη δήλωση της Μητρόπολης, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κάνει μεγάλη εντύπωση το πώς είναι δυνατό η μια πλευρά να λέει «άσπρο» και η άλλη «μαύρο». Λυπούμαστε δε που θα τους στενοχωρήσουμε, όμως ένα τηλέφωνο για να διαπιστωθεί κατά πόσον έχει υπόσταση ή όχι το θέμα, δεν παρήγαγε αρνητικό αποτέλεσμα, δίνοντας ξεκάθαρα την εντύπωση ότι «κάτι δεν πάει καλά».

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση της τοπικής εφημερίδας που δημοσίευσε το ρεπορτάζ και δεν θα θέλαμε να διαπιστωθεί πολιτική παρέμβαση στη διάψευση που εξέδωσε η τοπική Μητρόπολη, ή αυτόνομη πρωτοβουλία προάσπισης της πολιτικής ορθότητας. Διότι αν επιμένει η εκκλησία, τότε θα πρέπει να κινηθεί νομικά με βάση τον Ποινικό Κώδικα που προβλέπει διάφορα…

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μητρόπολης:

Όσον αφορά δημοσίευμα της εφημερίδος Νεάπολις – Καβάλας την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, που αναφέρεται στο ότι οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες οι οποίοι και διαμένουν προσωρινά στο κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης, «απαίτησαν» από τον Ιερέα του Μητροπολιτικού Ναού της πόλεως, να σταματήσει τις κωδωνοκρουσίες διότι αυτές προσβάλλουν την θρησκευτική τους πίστη καθώς και ότι οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες ποδοπάτησαν πρόσφορα που η Μητρόπολη τους απέστειλε για την σίτιση τους, η Ιερά Μητρόπολη διαψεύδει κατηγορηματικώς την εν λόγω είδηση ως απολύτως ανακριβή.

Ουδέποτε ενοχλήθηκαν οι εφημέριοι του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου για το κτύπημα της καμπάνας από τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες, εξάλλου η απόσταση του Ναού από το κλειστό στάδιο φιλοξενίας είναι τέτοια που δεν ακούγεται ευκρινώς σε αυτή την απόσταση.

Ουδέποτε η Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως διέμεινε «πρόσφορα» για την σίτιση των προσφύγων.

Όσον αφορά την εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται αναρτημένη εντός του κλειστού γυμναστηρίου, γνωρίζουμε ότι βρίσκεται στον χώρο αυτό εξ αρχής.

Ο δε σεβασμός των προσφύγων προς τους Ιερείς που διακονούν στη φιλοξενία των είναι αυταπόδεικτος. Εκφράζουν με τον καλύτερο τρόπο την ευγνωμοσύνη τους για την συμπαράσταση της τοπικής Εκκλησίας στην δύσκολη αυτή στιγμή της ζωής τους.

Πριν από αυτή τη περίεργη δημοσίευση, θα περιμέναμε την επικοινωνία της εφημερίδος προς την Ιερά Μητρόπολη ώστε να μην χρειαστεί να προβούμε σε διάψευση του δημοσιεύματος.

Παρακαλούμε δε τον διευθυντή της εφημερίδας Νεάπολις για την δημοσίευση του ως άνω δελτίου στην ιστοσελίδα και την εφημερίδα προς αποκατάσταση της αλήθειας.


Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Οι εικόνες προσβαλουν τα πιστεύω τους και τη θρησκευτική ηθική τους.
    Καλά κάνουν λοιπόν. Δεν καταλαβαίνω ποιο κακό κάνει όποιος προφυλάγει τις αρχές του και της αρχές της πίστης του.
    ν κάποιος πρέπει να εγκληθεί, αυτός είναι ο υπέυθυνος/οι που δεν φρόντισε/αν να μην υπάρχουν όλο αυτό το σκουπιδαριό που προσβάλει ευσεβείς ανθρώπους, βασανισμένους πρόσφυγες και μετανάστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα σου πω τίποτε. Μόνο το ότι ο φιλοξενούμενος πρέπει να σέβεται αυτόν που τον φιλοξενεί. Κατάλαβες χασανάκο;

      Διαγραφή
    2. Ολες οι αλλες χωρες εχουν κλεισει τα συνορα για να μην περασουν.Εμεις τους παρεχουνε περιθαλψη,φιλοξενια τροφη,δωρεαν ιατρικη περιθαλψη και αντι να το σεβαστουν εχουν τετοιες αντιδρασεις ;Ντροπη σε αυτους και σε εμας που τα ανεχομαστε γιατι δεν φταινε οι πολιτικοι..Και εμεις εχουμε μεριδιο ευθυνης.Ντροπη σε ολους μας

      Διαγραφή
  2. Αν ήταν η φωτογραφία της μάνας σας και το ψωμί που ψήσατε με τα χεράκια σας πάλι για σκουπιδαριό θα μιλούσατε; Η Παναγία είναι η Μητέρα όλων των ανθρώπων και η εικόνα της είναι η φωτογραφία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΑΦΑΙΡΕΣΑΤΕ ΤΟΝ ΕΠΙΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως επειδή η "πηγή" άλλαξε το άρθρο στη συνέχεια;

      Διαγραφή
  4. δεν καταλαβαινω ποσα ακομη θα ανεχθουμε;;κ μη με πειτε ΑΤΣΙΣΤΡΙΑ γιατι συμπονω καθε ανθρωπο που υποφερει αλλα απαιτω τον ΣΕΒΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΙΑ Κ ΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ Κ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]