Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξέρει η κυβέρνηση που μας πάει ή βαδίζει στα τυφλά;

Προβληματίζομαι αφάνταστα στο τι να πιστέψω και τι να απορρίψω τόσο από τις επίσημες δηλώσεις, όσο και από τα δημοσιεύματα του Τύπου, και εννοώ του έγκυρου. Ομολογώ πάντως, πως κάθε δήλωση κυβερνητικού παράγοντα την αντιμετωπίζω με μεγάλη επιφύλαξη, δεδομένου ότι μέχρι τώρα άπειρες φορές παραπλανήθηκαν μεγάλα τμήματα του λαού, από δηλώσεις κυβερνητικών που μάλλον σκοπίμως απέκρυπταν την αλήθεια.

Είναι ενδεικτική η περίπτωση του κ. Βαρουφάκη, ο οποίος από τις αρχές του Φεβρουαρίου 2015 ακόμη, μάς διαβεβαίωνε πως οι διαπραγματεύσεις τελειώνουν, κάτι λίγο έμεινε… ενώ τώρα πλέον θεωρείται περισσότερο από βέβαιο πως ο ίδιος δεν είχε καμιά πρόθεση να διαπραγματευθεί, αλλά οδηγούσε τα πράγματα στην αποτυχία, ώστε να υλοποιηθεί το plan B, η μετατροπή της χώρας μας δηλαδή ουσιαστικώς σε σοβιετία.

Με αυτά και πολλά άλλα, αντιμετωπίζω με καχυποψία κάθε κυβερνητική δήλωση και προσπαθώ να καταλάβω τι υποκρύπτεται πίσω από αυτήν. Πώς μπορεί να εξηγηθεί, ότι παλαιότερα ο κ. πρωθυπουργός όχι μόνον ήταν υπέρμαχος τω ανοικτών συνόρων αδιακρίτως σε οποιονδήποτε ήθελε να έλθει στη Ελλάδα, αλλά και άλλαξε ευθύς με την ανάληψη της εξουσίας τον μεταναστευτικό νόμο, επιτρέποντας την άνευ παραμικρής εξέτασης οιουδήποτε αλλοδαπού επί εξάμηνο στην Ελλάδα;

Και βεβαίως, υπεραμύνεται και σήμερα της εγκληματικής από πολιτικής πλευράς απόφασης της κας Χριστοδουλοπούλου, που προφανώς δεν έγινε χωρίς την δική του έγκριση. Η δε νεολαία του κόμματός του εκδράμει κατά καιρούς στον Έβρο προκειμένου να διαδηλώσει την απόφασή της για «γκρέμισμα του φράχτη». Και το ερώτημα είναι: Αφού ο κ. Τσίπρας κάλεσε εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες να έλθουν στην Ελλάδα, γιατί επιχειρεί τώρα να τους διώξει, και επιρρίπτει ευθύνες σε άλλες χώρες που δεν τους δέχονται;

Ο ίδιος δεν τους κάλεσε; Ο ίδιος δεν κατηγορούσε όλους που έλεγαν πως δεν μπορεί η Ελλάδα να σηκώσει τόσο βάρος. Ο ίδιος και το κόμμα του δεν δίνει το παρόν σε κάθε δήθεν «αντιρατσιστική» εκδήλωση; Θέλει να μείνουν εδώ, ή είναι ειλικρινής όταν δηλώνει το αντίθετο.

Αλλά και επ’ αυτού δεν τον πιστεύω. Κάποτε εκφράστηκε ως απλή υπόνοια, τώρα όμως τείνει να καταστεί βεβαιότητα, ότι ο κ. πρωθυπουργός παίζει το ίδιο παιχνίδι με τον κ. Ερντογάν. Όπως εκείνος χρησιμοποιεί τους λαθρομετανάστες για να εκβιάσει την Ευρώπη και να επιτύχει άλλους σκοπούς, κατά τον ίδιο τρόπο τείνει να γίνει πιστευτό πως και ο Τσίπρας τους εκμεταλλεύεται ώστε να επιτύχει είτε καλύτερους όρους εξυπηρέτησης του χρέους, είτε ελάφρυνση των βαρέων (σ.σ. «βαραίων», έγραψε ο νέος σύμβουλός του επί θεμάτων στρατηγικής, που δήλωσε εκπαιδευτικός!) όρων του πλέον επαχθούς Μνημονίου που υπέγραψε.

Προς τι λοιπόν η υποκρισία ότι επιθυμεί την απομάκρυνση των προσφύγων, ενώ ο μεν κ. Φίλης ετοιμάζει σχολεία για τους νεοεισελθόντες ξένους, ενώ την ίδια ώρα μας διαβεβαιώνουν πως είναι προσωρινοί, ο δε Μουζάλας κάνει λόγο μέχρι και για 150.000 λαθρομετανάστες για τους οποίους θα κτίσουμε κωμοπόλεις για την διαμονή τους; Παραλλήλως δε, ΜΚΟ χρηματοδοτούμενες από τα ΗΕ αναζητούν ακίνητα προς ενοικίαση για εγκατάστασή τους.

Δεν ταιριάζουν αυτά μεταξύ τους. Ή μας λέγουν συνειδητώς ψέματα, ή δεν ξέρουν πού πάνε. Δεν γνωρίζω ποιο είναι χειρότερο. Γνωρίζω όμως πως η κυβέρνηση κατά τον τελευταίο χρόνο έδιωξε 200.00 Ελληνόπουλα στην αλλοδαπή, και τους αντικαθιστά με ισόποσους αλλοδαπούς, αγνώστου ποιού. Με τον κ. Ξυδάκη μάλιστα να υποστηρίζει ότι έτσι θα λύσουμε το πρόβλημα της υπογεννητικότητας.

Το σύνθημα της σοσιαλδημοκρατικής Αριστεράς του 1980 «Η Ελλάδα στους Έλληνες», η τωρινή μαρξιστική Αριστερά το μετατρέπει «Η Ελλάδα χωρίς Έλληνες».

Ο Μακεδών
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]