Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επανιδρύουν την πολιτική άμυνα!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Μία ιδιαίτερη είδηση, που έχει περάσει στα «ψιλά» της ειδησεογραφίας ήρθε από το Ηράκλειο και τον Δήμο Γόρτυνας. Είναι μία είδηση που, κυριολεκτικά, «ανάβει φωτιές», αφού αποκαλύπτει μία κυβερνητική κίνηση – μεθόδευση που δεν θεωρείται καλός οιωνός.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα μαθαίνουμε, στις 26 Φεβρουαρίου έφτασε στο Δήμο Γόρτυνας ένα έγγραφο, αποστολέας του οποίου ήταν το Α.Τ. Πύργου, το οποίο δημιούργησε πλήθος ερωτημάτων, αναπάντητων επί της ουσίας τους μέχρι αυτή τη στιγμή.
Συγκεκριμένα, και πάντα σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, ζητείται από τον Δήμο η ίδρυση Τμημάτων Πολιτικής Άμυνας στα χωριά του Δήμου Γόρτυνας που εποπτεύονται από το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα…!

Το συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρει πως οι μόνιμοι κάτοικοι στα χωριά Ασήμι, Παναγιά, Σοκαράς, Στέρνες, Στόλοι, Βαγιωνιά, Βασιλικά Ανώγεια, πρέπει να καταγραφούν με βάση τις ανάγκες που ορίζει η στελέχωση μονάδων πολιτικής Άμυνας σε Κοινότητα Αυτοπροστασίας και Μονάδα Υπαίθρου.
Για την ακρίβεια, χωριά από 300 έως 1.000 κατοίκους ιδρύουν τμήματα των 22 ατόμων και πάνω από 1.000 έως 3.000 κατοίκους τμήματα των 72 ατόμων!

Ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης, παρά το γεγονός ότι η εντολή έχει φθάσει από τις 26 Φεβρουαρίου, κράτησε χαμηλά τους τόνους λέγοντας ότι δεν γνωρίζει το σκοπό , πως ο υπογράφων αξιωματικός της Αστυνομίας απουσιάζει με άδεια και πως εντός του Σαββατοκύριακου θα έρθει σε επαφή με την Αστυνομία…

Επίσης, το ίδιο έγγραφο φέρεται να έχει αποσταλεί και στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων με τον Δήμαρχο ωστόσο Μανόλη Κοκοσάλη να μιλά περί πολιτικής προστασίας και μονάδων που ανέκαθεν αναπτύσσονται στον Έβρο κι άλλες περιοχές…
Να σημειώσουμε ότι το έγγραφο δεν έχει φτάσει σε άλλους Δήμους και αυτό δημιουργεί ερωτηματικά…

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για την σύσταση τμημάτων Πολιτικής Άμυνας στους συγκεκριμένους Δήμους;
Πρόκειται το συγκεκριμένο μέτρο να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας;
Για ποιους λόγους, με ποιο σκεπτικό και ποιος υπουργός προχώρησε στην συγκεκριμένη απόφαση;

Αναμένουν κάτι συγκεκριμένο οι τοπικές αρχές ή πρόκειται για την εκκίνηση μίας διαδικασίας που θα επεκταθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα; Υπάρχει σχέση των «προσφύγων» με την συγκεκριμένη απόφαση;

Ποιος και πότε θα απαντήσει σε εύλογα ερωτήματα, που έχουν σχέση με ένα κυβερνητικό μέτρο που προκαλεί αμηχανία, αφού εκ πρώτης όψεως αντιμετωπίζεται ως θετικό, όμως η «δημιουργική ασάφεια» και η μηδενική πληροφόρηση με ό,τι το αφορά, δημιουργεί ανησυχίες σχετικά με επικείμενα γεγονότα στο εσωτερικό της χώρας, που ενδεχομένως θα εκθέσουν σε πλήθος κινδύνων τους ανυποψίαστους πολίτες…

Τι είναι η πολιτική άμυνα

Η κύρια αποστολή της Πολιτικής Άμυνας είναι η λήψη μέτρων και η εκτέλεση έργων που αποσκοπούν στην προστασία του πληθυσμού από τις συνέπειες ενός πολέμου, όπως:
Εικόνα Ενημέρωση και προστασία του πληθυσμού με τους συναγερμούς και τα καταφύγια.
Εικόνα Διάσωση και περίθαλψη των πληγέντων με τις υγειονομικές υπηρεσίες (γιατρούς, ασθενοφόρα).
Εικόνα Αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.
Εικόνα Απελευθέρωση ατόμων παγιδευμένων στα ερείπια.
Εικόνα Ενημέρωση του πληθυσμού για τρόπους αυτοπροστασίας.
Εικόνα Απολύμανση ατόμων, τροφίμων και περιοχών από ραδιενεργό σκόνη και χημικές ουσίες.

Τα μέτρα που λαμβάνουν οι υπηρεσίες της πολιτικής άμυνας και της πολιτικής προστασίας μπορεί να είναι:
α΄. προληπτικά, όπως είναι η κατασκευή καταφυγίων, αντιπλημμυρικών έργων, η ενημέρωση του πληθυσμού κ. ά.
β΄. κατασταλτικά, για να αντιμετωπιστούν προβλήματα που έχουν προκύψει από φυσική, τεχνολογική καταστροφή ή πόλεμο, όπως μεταφορά τραυματιών, απεγκλωβισμό επιζώντων από ερείπια, παροχή τροφής και στέγης σε άστεγους πολίτες κ.ά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]