Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Αριστερών" κατάντια!

Η θλιβερή, απόλυτα λανθασμένη άποψη ενός μέρους της αριστεράς για τη Μακεδονία 

Είναι δυστυχώς λυπηρή η άποψη ενός μέρους της αριστεράς, σε σχέση τη Μακεδονία – κάτι που δεν αφορά βέβαια το απόλυτα κατανοητό λάθος του υπουργού, εάν ήταν λάθος, αλλά γενικότερα αυτά που λέγονται από στελέχη της. Επίσης από τους φιλικά προσκείμενους δημοσιογράφους, ένας εκ των οποίων αναφέρθηκε με θλιβερό τρόπο σε βούλγαρους και σκοπιανούς Μακεδόνες!

Προφανώς συγχέεται λανθασμένα η γεωγραφία με την ιστορία, όπου γεωγραφικά μέρη της Μακεδονίας κατέχονται πράγματι από τη Βουλγαρία και τα Σκόπια (χάρτης) – κατοικούνται όμως από ανθρώπους που ιστορικά φυσικά δεν είναι Μακεδόνες, εκτός από ορισμένες ελληνικές μειονότητες που παρέμειναν εκεί.

Ίσως βέβαια το θέμα να μην θεωρείται σημαντικό από εκείνους που έχουν συνηθίσει να χάνει η Ελλάδα αδιαμαρτύρητα δικά της εδάφη. Να γίνεται προσπάθεια διαστρέβλωσης ή/και «υποκλοπής» της ιστορίας της για λόγους εκμετάλλευσης, να εξορίζονται Έλληνες από τις πατρίδες τους ανεχόμενοι αυτούς που τους εκδιώκουν στη δική τους (Κωνσταντινούπολη / Θράκη) ή να μην φέρνουν αντίρρηση στη μετατροπή της σε αποικία σήμερα – αρκεί να μην χάνουν την ηρεμία, τη μακαριότητα και «βολή» τους.

Για ορισμένους άλλους όμως, οι οποίοι έχουν διαφορετικές απόψεις, δεν είναι αναίσθητοι, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά πως η μία υποχώρηση φέρνει την άλλη, επιταχύνοντας τον κατηφορικό δρόμο μίας χώρας, το θέμα της Μακεδονίας δεν είναι ασήμαντο – όπως συμβαίνει επίσης με τα υπόλοιπα που βιώνει η χώρα μας λόγω της κρίσης, στην οποία έχει οδηγηθεί, έχοντας πράγματι μεγάλο μέρος της ευθύνης. Κυρίως επειδή εμείς οι Έλληνες ποτέ δεν συνειδητοποιήσαμε πως η ασφάλεια και η ευημερία μας, είναι απόλυτα εξαρτημένες από την οικονομική ευρωστία του δημοσίου της χώρας μας – ενώ οι πολιτικές επιλογές μας δεν θα έπρεπε να έχουν ιδιοτελή κίνητρα.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποκλίσεις δεν οδηγούν ποτέ σε ένα καλύτερο μέλλον – ενώ αργά ή γρήγορα χάνεται η «βολή» των ανθρώπων που δεν ντρέπονται να σκύβουν το κεφάλι, να εξευτελίζονται ή να προσβάλλονται, απλά και μόνο για να αποφύγουν την προσπάθεια που απαιτεί η εθνικά και ατομικά υπερήφανη στάση.

Πηγή Analyst


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]