Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Η Άγκυρα εφοδιάζει την ISIS μέσω της πόλης Αζάζ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Τουρκία ότι δεν θα επιτρέψει να πέσει στα χέρια των κουρδικών δυνάμεων η Αζάζ επειδή η συριακή πόλη βρίσκεται σε μια οδό την οποία χρησιμοποιεί η Άγκυρα για να ανεφοδιάζει το Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία κατηγόρησε τη Ρωσία για ένα «προφανές έγκλημα πολέμου» μετά τις πυραυλικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και προειδοποίησε την κουρδική πολιτοφυλακή YPG ότι θα αντιμετωπίσει «τη σκληρότερη αντίδραση», αν προσπαθήσει να καταλάβει την πόλη Αζάζ, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

«Μερικοί από τους εταίρους μας κυριολεκτικά μας ικέτευσαν να 'μην αγγίξουμε' έναν διάδρομο που είναι λίγο μικρότερος από 100 χιλιόμετρα στα συρο-τουρκικά σύνορα γύρω από την Αζάζ», ανέφερε σε επίσημα σχόλιά της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στην Ουάσινγκτον και τους συμμάχους της, που επιχειρούν επίσης στη Συρία.

«Προφανώς αυτό έχει στόχο να εξασφαλισθεί ο καθημερινός ανεφοδιασμός του Ισλαμικού Κράτους, της Τζάμπατ αλ-Νόσρα και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων με όπλα, πυρομαχικά και τρόφιμα από την Τουρκία μέσω της περιοχής αυτής και επίσης να μπορεί να χρησιμεύει ως πέρασμα για τρομοκράτες», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Νωρίτερα την Τρίτη, το Κρεμλίνο είχε απορρίψει κατηγορηματικά τουρκικές κατηγορίες ότι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν ιατρικές εγκαταστάσεις και σχολεία στη βόρεια Συρία, υποστηρίζοντας ότι είναι αβάσιμες.

Ο ρωσικός στόλος της Κασπίας δεν διαθέτει σκάφος ικανό να εκτοξεύσει βαλλιστικό πύραυλο όπως αυτός που έπληξε νοσοκομείο στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Η Τουρκία κατηγόρησε τη Ρωσία για έγκλημα πολέμου μετά τις πυραυλικές επιθέσεις που έπληξαν ιατρικές εγκαταστάσεις και σχολεία στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος Ιγκόρ Κονασένκοφ του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων πως τρομοκράτες στις συριακές επαρχίες του Ιντλίμπ και του Χαλεπίου συνεχίζουν να λαμβάνουν στη διάρκεια της νύχτας όπλα και ενισχύσεις από το τουρκικό έδαφος.
Ρωσικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν 444 εξόδους στη Συρία από τις 10 έως τις 16 Φεβρουαρίου και έπληξαν 1.593 στόχους, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος στην ίδια συνέντευξη Τύπου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]