Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συναγερμός στη Γερμανία για τους τζιχαντιστές


Ανησυχία στο Βερολίνο καθώς μετά τις τελευταίες επιχειρήσεις για σύλληψη επίδοξων τζιχαντιστών, αποκαλύπτεται ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες ότι περισσότεροι από εκατό τζιχαντιστές του Daesh (του αποκαλουμένου Ισλαμικού Κράτους) έχουν περάσει τα σύνορα της Γερμανίας σαν πρόσφυγες.

Μια εξέλιξη η οποία φυσικά αφορά άμεσα την Ελλάδα η οποία ήδη δέχεται άδικες επικρίσεις ότι είναι αυτή που ευθύνεται για την είσοδο τζιχαντιστων στην Ευρώπη μεταξύ των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που έχουν περάσει από τα ελληνικά νησιά.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Berliner Zeitung η προειδοποίηση για την απειλή που συνιστούν αυτοί οι τζιχαντιστές ήρθε από τον ίδιο τον επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών BfV Χανς Γκιόργκ Μαάσσεν, κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας ώστε να ενημερωθούν εκπρόσωποι των κομμάτων για θέματα που αφορούν την εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας. Είχε προηγηθεί χθες η σύλληψη τριών υπόπτων για σχέσεις με το Daesh με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επίθεση στην Πλατεία Alexanderplatz του Βερολίνου.

Ο επικεφαλής της BfV είχε αποκαλύψει στις αρχές Ιανουαρίου ότι περίπου 450 τζιχαντιστές είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν επιθέσεις στην Γερμανία ανά πάσα στιγμή, ενώ υπολογίζονται σε 1100 οι τζιχαντιστές που βρίσκονται στο γερμανικό έδαφος.

Με ιδιαίτερη ανησυχία μάλιστα οι γερμανικές Μυστικές Υπηρεσίες παρατηρούν την μεγάλη αύξηση των φανατικών σαλαφιστών από τότε που ξεκίνησε το προσφυγικό ρεύμα καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Μάασσεν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου υπολογίζονταν ότι οι σαλαφιστές στην Γερμανία είχαν φθάσει τις 8500..

Οι προειδοποιήσεις αυτές από την ιδία την Γερμανική BfV επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην Γερμανία για τους πρόσφυγες αλλά και για την Ελλάδα, καθώς πρακτικά οι ευθύνες για την διείσδυση τζιχαντιστων στην Ευρώπη επιχειρείται να επιρριφθούν στην Ελλάδα και στην αδυναμία αποτελεσματικών ελέγχων στα σύνορα της.

Συλλήψεις στο Βερολίνο και σε άλλες πόλεις της βόρειας Γερμανίας
Για σχέσεις με ISIS σε εφόδους της αντιτρομοκρατικής


Η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις στο Βερολίνο και σε άλλες πόλεις της βόρειας Γερμανίας για τη σύλληψη τεσσάρων υπόπτων για σχέσεις με την τζιχαντιστική ISIS και ενδεχόμενη προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης στη Γερμανία.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άντρες και μία γυναίκα, σε εφαρμογή ενταλμάτων και για άλλα αδικήματα, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Στο επίκεντρο των αστυνομικών επιχειρήσεων στις οποίες συμμετείχαν και οι ειδικές δυνάμεις, βρέθηκαν τέσσερα διαμερίσματα και δύο γραφεία στο Βερολίνο, αλλά και διάφορες εγκαταστάσεις στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, αλλά και στην Κάτω Σαξονία.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, καθώς και σκίτσα.

Έναν από τους υπόπτους καταζητούσαν οι αρχές της Αλγερίας, που εκτιμούν ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε η αστυνομία του Βερολίνου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]