Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη

Συγκρούσεις ξέσπασαν χθες το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ της τουρκικής αστυνομίας και φιλοκούρδων διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, όπως ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στη συνοικία Γκάζι διαμαρτύρονταν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας, που κατοικούνται κυρίως από Κούρδους και στις οποίες, όπως καταγγέλλουν, έχουν σκοτωθεί δεκάδες άμαχοι.

Δυνάμεις της αστυνομίας που έφτασαν στο σημείο με θωρακισμένα οχήματα προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση με δακρυγόνα. Τραυματισμένοι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από την περιοχή πάνω σε φορεία.

Φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και ότι οι αστυνομικοί πυροβολούσαν με πραγματικές σφαίρες. Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημη πηγή.

Από τον περασμένο μήνα ο στρατός έχει εξαπολύσει μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον των μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν και έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία σε πόλεις ή σε συνοικίες πόλεων της νοτιοανατολικής Τουρκίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]