Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χωρίς περιορισμό ενεργειών στο Αιγαίο το ΝΑΤΟ!!!

Χωρίς έγγραφο προσδιορισμού αρμοδιοτήτων ήρθε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και θα αποφασίζει «εν λευκώ» για τις ενέργειές του!!!
Το παρασκήνιο που οδήγησε στην απόφαση για την έλευση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Έντονο παρασκήνιο κρύβεται πίσω από την απόφαση των εταίρων για εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, όσον αφορά το προσφυγικό πρόβλημα. Το «πράσινο φως» φέρεται ότι δόθηκε πριν από δέκα ημέρες στο Στρασβούργο, ύστερα από πυρετώδεις διαβουλεύσεις στις οποίες συμμετείχαν αρχικά η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ και στη συνέχεια και άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

«Το ΝΑΤΟ μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο», ήταν η διαπίστωση στην οποία κατέληξαν Βερολίνο και Παρίσι, η οποία ήταν σε γνώση και του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στη συνέχεια η κυρία Μέρκελ έκανε γνωστή τη συγκεκριμένη πρόθεση και στους Ταγίπ Ερντογάν και Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά την επίσκεψή της στην Τουρκία, με τον τούρκο πρωθυπουργό να αναφέρεται πρώτη φορά σε πιθανή επέμβαση της Συμμαχίας.

Το επόμενο βήμα για τη Γερμανίδα καγκελάριο ήταν να ενημερώσει τηλεφωνικά και τον Αλέξη Τσίπρα (τελευταίο), με τον λόγο στη συνέχεια να παίρνουν οι υπουργοί Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον Λέγεν, της Ελλάδας Πάνος Καμμένος και της Τουρκίας Βετσντί Γκιονούλ. Τόσο η Αθήνα όσο και η Άγκυρα επιχείρησαν να καταστήσουν σαφείς τις διαχωριστικές γραμμές τους, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω όξυνση με αφορμή το Προσφυγικό. Πάντως, παρά την αρχική πρόθεση να γίνει γραπτή αναφορά σε έγγραφο του ΝΑΤΟ για τον ακριβή ρόλο των δυνάμεών του στο Αιγαίο, τελικά γραπτό κείμενο ΔΕΝ υπήρξε.

Το ακριβές επιχειρησιακό σχέδιο θα αναλάβει η Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ και στη συνέχεια αυτό θα πρέπει να πάρει την έγκριση του Βορειο-ατλαντικού Συμβουλίου, στο οποίο μετέχουν οι μόνιμοι αντιπρόσωποι των κρατών – μελών.
Στο κείμενο της κοινής πρότασης Ελλάδας – Γερμανίας – Τουρκίας επισημαίνεται πως θα υπάρχει «πλήρης σεβασμός στην εθνική κυριαρχία και στις σχετικές ευθύνες και δικαιοδοσίες καθενός από τα συμμετέχοντα κράτη – μέλη».
Επίσης, προβλέπονται «ο πλήρης σεβασμός και συντονισμός με τα Περιφερειακά Συντονιστικά Κέντρα που είναι υπεύθυνα για ζητήματα έρευνας και διάσωσης», καθώς και η εγκαθίδρυση απευθείας συνδέσμου με τη Frontex.

Τι θα συμβεί όμως, εάν υπάρξει περίπτωση επιχείρησης έρευνας και διάσωσης σε θαλάσσια περιοχή ή σε βραχονησίδα της οποίας την εθνική κυριαρχία αμφισβητεί η Άγκυρα;
Με ποιόν τρόπο θα χειριστεί το ΝΑΤΟ τέτοιου είδους περιστατικά;
Σε ποιόν θα αναθέσει την διάσωση ή, καλύτερα, σε ποιόν θα «επιστρέψει» τους διασωθέντες ναυτικούς, πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες;
Τι προτίθεται να πράξει το ΝΑΤΟ σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει το Διεθνές Δίκαιο Θαλασσών (που δεν το αναγνωρίζει απέναντι στην Ελλάδα) και δημιουργηθούν συνθήκες εμπλοκής;
Τι προτίθεται να πράξει το ΝΑΤΟ σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει τον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο, ακολουθώντας την γνωστή τακτική της αμφισβήτησης της ελληνικής εθνικής εναέριας κυριαρχίας;
Με ποιόν τρόπο το ΝΑΤΟ σκοπεύει να επιβάλει την απαρέγκλιτη τήρηση ενός σχεδίου το οποίο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και απλά θα γνωστοποιηθεί σε όλους τους μετέχοντες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Ελλάδα και η Τουρκία;
Τέλος, πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα (Τσίπρας - Καμμένος) να συμφώνησε σε ένα σχέδιο δράσης του ΝΑΤΟ, το οποίο δεν γνώριζε καν; Και πως θα αντιδράσει η Ελληνική κυβέρνηση εάν το σχέδιο αυτό είναι εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων και, φυσικά, εις βάρος της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο;

Καταθέτουμε τα συγκεκριμένα ερωτήματα, επειδή διαισθανόμαστε πως τα επιχειρησιακά τουρκικά μέσα διάσωσης θα «τριγυρίζουν» σε αμφισβητούμενες από την Τουρκία περιοχές και δεν θα «περιπολούν» βάσει ΝΑΤΟΪκού σχεδίου, με σκοπό να αμφισβητήσουν έμπρακτα την ελληνική εθνική κυριαρχία και να δημιουργήσουν τετελεσμένα ή προηγούμενα εις βάρος της Ελλάδας. 
Εξ όσων γνωρίζουμε, κι επειδή δεν υπάρχει έγγραφο που να προσδιορίζει με σαφή τρόπο τις αρμοδιότητες – ευθύνες και τρόπο δράσης του ΝΑΤΟ, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για «θερμά επεισόδια» που ποτέ δεν θα γνωστοποιηθούν αλλά θα επηρεάσουν (έως και θα μειώσουν) αισθητά την ελληνική κυριαρχία σε πολλές περιοχές του Αιγαίου, το οποίο η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου παρέδωσε στο ΝΑΤΟ με… εντολή της Μέρκελ, η οποία αποφασίζει και διατάσσει (με ξένα κόλυβα) για την Ελλάδα, χωρίς την Ελλάδα!!!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Θα πρέπει να είναι κανείς πολύ μα πολύ αφελής ώστε να πιστεύει ότι το ΝΑΤΟ μια καθαρά στρατιωτική μηχανή θα ασχοληθεί με λαθρομεταναστευτικά και μεταναστευτικά θέματα!Άλλος είναι ο λόγος που σεργιανίζουν πολεμικά στο Αιγαίο.Η κινητικότητα των Ρώσων τους απασχολεί από τα στενά και με πρόσχημα για να το καταπιεί ο ελληνικός λαός ο εν έτει 2016 σκλαβωμένος και εξουθενωμένος και πλήρως αποδυναμωμένος το ΝΑΤΟ θα κυνηγάει τον Μαχμούτ και τον Μουσταφά στα νερά του Αιγαίου,θα τους περισυλλέγει από τα βαθιά νερά,θα τους ταίζει θα τους ποτίζει και μετά θα τους μεταφέρει στη μαμά πατρίδα.Όχι λάθος,στα χοτ σπότ της νέας τους πατρίδας,που όταν με το καλό το χωνέψουν οι ιθαγενείς θα τους μοιράσουν και οικίες ως φιλάνθρωποι και αλτρουιστές που είναι.Ε ρε δούλεμα που πέφτει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα καρκινώματα δεν έχουν τελειωμό,το δίδυμο της συμφοράς χειρότερο σαφώς κι από τους προηγούμενους αναδεικνύεται ως ο προεξάχων προωθητής της νέας τάξης πραγμάτων και καταστροφής.Τώρα πάνε να φιμώσουν και τις ελεύθερες φωνές τυο ραδιφώνου και του διαδικτύου,τόοοοοοσο δημοκράτες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]