Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σιωπή των ΗΠΑ για τις περιπολίες στο Αιγαίο

Δεν έλαβε θέση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το αίτημα της Τουρκίας και της Γερμανίας, όπως εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και την Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, για να αναλάβει το ΝΑΤΟ περιπολίες στο Αιγαίο Πέλαγος.

Όπως αναφέρει ο Μιχάλης Ιγνατίου στο mignatiou.com, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι δήλωσε πως "πιστεύουμε, όπως είπε και ο υπουργός Εξωτερικών, πως όλα τα έθνη έχουν την ευθύνη να προσπαθήσουν νε έρθουν κοντά για να αντιμετωπίσουν την κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Ο ίδιος πρόσθεσε: "Οι ΗΠΑ πρωτοστατούν σε αυτό. Θα συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε και να ασχολούμαστε με το πρόβλημα. Και αυτός είναι ο λόγος που θεωρούμε τόσο σημαντική την συνάντηση του Μονάχου, για αυτό προσπαθούμε τόσο σκληρά να επιτύχουμε μια πολιτική λύση στην Συρία".

Ερωτηθείς σχετικά, είπε επίσης ότι αρνείται να προκαταλάβει αποφάσεις που το ΝΑΤΟ έλαβε ή θα λάβει. Αυτό, τόνισε, αφορά τους ηγέτες της συμμαχίας. Υπάρχει σύνοδος των υπουργών Άμυνας αυτή την εβδομάδα και το ΝΑΤΟ θα μιλήσει, όχι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σημείωσε ότι πολλά ευρωπαϊκά έθνη αντιμετωπίζουν τις ισχυρές προσφυγικές ροές και αυτό το αναγνωρίζουμε. Ο υπουργός Εξωτερικών (Κέρι) ήταν στο Λονδίνο, την προηγούμενη εβδομάδα, στην σύσκεψη των δωρητών όχι μόνο για να δείξει τη δική μας μεγαλύτερη εμπλοκή, αλλά και για να πείσει άλλα έθνη να εμπλακούν περισσότερο στην αντιμετώπιση της κρίσης, υπογράμμισε και κατέληξε:

"Για αυτό θα υπάρξει και η συνάντηση του Μονάχου ώστε να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε την κρίση στην καρδία της, στην Συρία, επιτυγχάνοντας μια πολιτική λύση ώστε να πάψει η προσφυγική ροή".



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "...όλα τα έθνη έχουν την ευθύνη να προσπαθήσουν να έρθουν κοντά για να αντιμετωπίσουν την κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".


    Αρα να ερθουμε κοντα με τους τουρκομογγολους (σε αποψεις) για να

    ερθουν με τη σειρα τους κοντυτερα σε εμας, μεσω πολεμικου ναυτικου!!


    Εδω ταιριαζει το ανέκδοτο του Κολοκοτρώνη σχετικά με την ιστορία

    του κάβουρα με το φίδι,που ενώ το φίδι προσκάλεσε τον κάβουρα από

    «καλοσύνη» και λόγω «κουμπαριάς» στην φωλιά του, την ώρα που

    κοιμόντουσαν, το φίδι άρχισε να τυλίγεται γύρω από τον κάβουρα με

    σκοπό να τον πνίξει και να τον φάει.Ο κάβουρας υποχρεώθηκε να το

    δαγκώσει και να το σκοτώσει.Ύστερα έσυρε το φίδι έξω από τη φωλιά του

    με το σώμα του ισιωμένο σ’ευθεία γραμμή και ο κάβουρας είπε:

    «Αν κοιμόσουν ίσια κουμπάρε,δεν θα χαλούσαμε την κουμπαριά».


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]