Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα ζητούν και… βίζα από τους Έλληνες!

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Δεν φτάνει που ο Σόιμπλε είχε το απροσμέτρητο ρατσιστικό θράσος να αποκαλέσει κατάμουτρα «ηλίθιο» τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα… Δεν φτάνει που η δεξιά γερμανική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Die Welt αποκάλεσε «γελοίο» τον Τσίπρα… Τώρα μας απειλούν κι από πάνω ότι θα «αποκαταστήσουν» τα εσωτερικά σύνορα για κάθε άτομο που προέρχεται από την Ελλάδα, καταργώντας de facto τη Ζώνη Σένγκεν!

Αυτό δεν αφορά μόνο τους μετανάστες ή στους διακινητές εμπορευμάτων που θα έχουν ενεργοποιήσει στα εσωτερικά τους σύνορα εναντίον της Ελλάδας. Αυτή η επανενεργοποίηση σημαίνει ότι θεωρητικά έχουν το δικαίωμα να ζητούν ακόμη και… βίζα από τους Έλληνες πολίτες για να πάνε στη Γερμανία, στην Αυστρία, στην Ολλανδία ή σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα συμμετάσχει σε αυτή την ανθελληνική καμπάνια!

Δεν ξέρουμε αν θα το κάνουν, αλλά η επανενεργοποίηση των εσωτερικών συνόρων τους δίνει αυτό το δικαίωμα, πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι –και εννοούμε τους πιο χυδαίους ανθέλληνες- θα μας πουλάνε και… εκδούλευση(!) από πάνω, ισχυριζόμενοι ότι το γεγονός πως δεν απαιτούν βίζα από τους Έλληνες αποδεικνύει πόσο μεγαλόψυχοι είναι απέναντί μας!

«Πνίξτε τους!»

Τι ζητούν οι Ευρωπαίοι από τους Έλληνες σχετικά με τους πρόσφυγες αποκαλύφθηκε την προηγούμενη Δευτέρα από τον Βέλγο υφυπουργό Μετανάστευσης, Τέο Φράνκεν, τις θέσεις του οποίου έφερε στη δημοσιότητα –και έπραξε άριστα στο θέμα αυτό- ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας: «Πνίξτε τους μετανάστες!» Αυτό μας είπε ο Βέλγος, Είναι ποινικό αδίκημα, δεν μπορεί να το λέει», αποκάλυψε ο Έλληνας υπουργός, δείχνοντας το ανατριχιαστικό κλίμα βαρβαρότητας που έχει αρχίσει να επικρατεί στους κύκλους των υπουργών της Ε.Ε. το τελευταίο διάστημα. Κυριολεκτικά η Ε.Ε. αποκτηνώνει τους Ευρωπαίους!

Δευτέρα αποκάλυψε ο Μουζάλας τι είπε ο Τέο Φράνκεν στη Σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά χρειάστηκε να πάει Τετάρτη μέχρι να πείσουν οι υπόλοιποι της βελγικής κυβέρνησης τον Φράνκεν να «διαψεύσει» όσα είχε πει στους συναδέλφους του.

Στρατόπεδο προσφύγων η Ελλάδα

Ο Τέο Φράνκεν έκανε μία δήλωση που μοιάζει με… διάλεξη: «Κατά κανέναν τρόπο δεν κάλεσα τον Έλληνα συνάδελφό μου να «απωθήσουν μετανάστες, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να τους πνίξουν», δήλωσε ο Βέλγος χωρίς να τον πιστέψει κανείς, για να περάσει αμέσως στην επίθεση: «Δεν μπορώ παρά να παρατηρήσω ότι αυτές οι κατηγορίες έρχονται ακριβώς σε μία στιγμή που η Ελλάδα απομονώνεται ακόμη περισσότερο εντός του ευρωπαϊκού διαλόγου για τη μετανάστευση».

Υπόλογος, δηλαδή, δεν είναι ο Βέλγος υφυπουργός που είπε να πνίγουμε τους πρόσφυγες στο Αιγαίο, αλλά η… Ελλάδα που δεν τους πνίγει! Απύθμενο θράσος…

Ο Βέλγος αποκάλυψε επίσης τι ακριβώς θέλουν να κάνουν με τα διαβόητα «hot spots»: Να μετατρέψουν τη χώρα μας σε ένα απέραντο στρατόπεδο προσφύγων και επίδοξων οικονομικών μεταναστών προς κάποια χώρα της Ε.Ε. «Η κυβέρνηση στην Αθήνα είναι καθαρό ότι στερείται της ικανότητας να διαχειριστεί την κατάσταση, ως εκ τούτου πρέπει να παρέμβουν οι άλλες χώρες της Ε.Ε. Τα «hot spots» πρέπει να λειτουργήσουν ως αίθουσα αναμονής της Ευρώπης», είπε ο Βέλγος και στη συνέχεια αποκάλυψε τους στόχους αυτών που τα πρότειναν: «Εκείνοι που έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να λάβουν διεθνή προστασία θα πρέπει να κρατούνται στα «hot spots» εν αναμονή πιθανής επιστροφής τους. Αλλά εκείνοι οι μετανάστες που δεν ζητούν άσυλο στην Ελλάδα θα πρέπει αμέσως να επιστρέφονται ή να απωθούνται προς τη χώρα προέλευσής τους ή προς τη χώρα διέλευσης»!

Τι λέει, δηλαδή, ο Βέλγος; Να ξαναστέλνουμε τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στην Τουρκία! Κι αν η Τουρκία αρνείται να τους πάρει πίσω; Προφανώς… να τους πνίγουμε στο Αιγαίο, ώστε να μας κατηγορούν οι Βέλγοι, οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι παρόμοιας ηθικής υποστάθμης πόσο «βάρβαροι» είμαστε οι Έλληνες και οι Τούρκοι, καθώς στον βωμό των ελληνοτουρκικών διαφορών θυσιάζουμε εκατοντάδες πρόσφυγες!

Όταν διαλέγουν χώρα οι μετανάστες

Αυτό που κάνει έξαλλους τους κεντρο-ευρωπαίους δεξιούς είναι, όπως είπε ο Τέο Φράνκεν, ότι «ενώ χιλιάδες άνθρωποι φτάνουν στην Ελλάδα κάθε εβδομάδα, λιγότεροι από 300 στην πραγματικότητα πέρασαν από τη διαδικασία επανεγκατάστασης. Όλοι ι άλλοι απλώς συνέχισαν το ταξίδι τους, χωρίς η Ελλάδα να πάρει οποιαδήποτε μέτρα για να σταματήσει αυτές τις δευτερεύουσες ροές και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο νόμο της Ε.Ε… Αυτό το σύστημα απλώς δεν μπορεί να δουλέψει όσο οι ίδιοι οι μετανάστες μπορούν να διαλέξουν να μην περάσουν από τη διαδικασία μετεγκατάστασης και μάλλον να διαλέγουν οι ίδιοι τη χώρα προορισμού τους»!

Εδώ βρίσκεται η ουσία, στο ότι, δηλαδή, η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να επιβάλει στους πρόσφυγες να πάνε στη Λιθουανία ή στη Σλοβακία, οπότε, όπως είναι απολύτως λογικό, αυτοί πάνε στη Γερμανία, στην Ολλανδία και γενικά στις πλουσιότερες χώρες της Ε.Ε. Έτσι όμως το κύριο πρόβλημα μετατίθεται στις χώρες αυτές, πράγμα που καθόλου δεν τους αρέσει. Τις εξοργίζει το να πληρώσουν το κόστος των πολιτικών επιλογών τους.

Ποιος έκανε τους πολέμους

Στην πραγματικότητα, ήρθε η ώρα τα μεγάλα κυρίως κράτη της Ε.Ε. να πληρώσουν επιτέλους το αντίτιμο για την πολιτική που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις τους τα τελευταία χρόνια. Ήρθε η ώρα του λογαριασμού…

Οι Ευρωπαίοι, υπό την ηγεσία των αμερικανών, είναι αυτοί που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για να ανατραπεί ο Καντάφι στη Λιβύη, επιδιώκουν να ανατρέψουν τον Άσαντ στη Συρία, συμμετείχαν εν όλω ή εν μέρει στις ανατροπές των καθεστώτων του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Όταν κατέλυσαν ΗΠΑ και ΕΕ τα καθεστώτα χωρών με περίπου 90 εκατομμύρια πληθυσμό (Αφγανιστάν 35, Ιράκ 30, Συρία 20, Λιβύη 6) και μετέτρεψαν σε κόλαση την καθημερινότητα στις χώρες αυτές, με τζιχαντιστές, Ταλιμπάν, φύλαρχους κ.α, είναι κυριολεκτικά γελοιότητα να υποκρίνονται ότι δήθεν τους εκπλήσσει που ένα εκατομμύριο από αυτό τον πληθυσμό προσπαθεί να γλιτώσει.

Ήρθε η ώρα να πληρωθούν τα εγκλήματα των Ευρωπαίων και των Αμερικανών, όσο κι αν αυτό καθόλου δεν τους αρέσει.

Τι απεργάζεται η Κομισιόν εναντίον μας

Την προηγούμενη Τετάρτη συνεδρίασε το Κολέγιο των Επιτρόπων της Κομισιόν. «Η Ελλάδα παραμέλησε σοβαρά τις υποχρεώσεις της», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Η δήλωση αυτή είναι πολύ πιο βαρυσήμαντη απ' όσο φαίνεται. Ο λόγος είναι ο εξής: αν αποδειχτούν «σοβαρές και συνεχιζόμενες ελλείψεις» στη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ από μία ή περισσότερες χώρες της Ζώνης Σένγκεν, τότε καθίσταται δυνατή η ενεργοποίηση των άρθρων 19 και 25 του Κώδικα Σένγκεν.

Τι λένε τα άρθρα αυτά; Λένε ότι μπορούν για διάστημα έξι μηνών να επανενεργοποιηθούν τα εσωτερικά σύνορα στην ΕΕ εναντίον ορισμένων χωρών, κατά βούληση των άλλων κρατών-μελών της ΕΕ. Αν η κατάσταση συνεχίζεται, τότε στην «ένοχη» χώρα ή χώρες δίνεται μια διορία τριών μηνών να εφαρμόσει τις συστάσεις της Κομισιόν. Αν οι άλλες χώρες της Ζώνης Σένγκεν δεν είναι ικανοποιημένες με την εφαρμογή των συστάσεων της Κομισιόν, τότε μπορούν με αυξημένη πλειοψηφία να αποφασίσουν σε επίπεδο Συμβουλίου Υπουργών ή και Συνόδου Κορυφής ότι η «ένοχη» χώρα δεν συμμορφώνεται.

Αν ληφθεί τέτοια απόφαση, αυτομάτως η κάθε χώρα-μέλος μπορεί να αποφασίσει εντελώς κυρίαρχα να παρατείνει τα εσωτερικά σύνορα μέχρι και δύο χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό, μπορεί να επιβληθεί ακόμη και η υποχρέωση της βίζας για τους πολίτες της «ένοχης» χώρας.

Ο εκφοβισμός οικοδομείται

Η διαδικασία επανενεργοποίησης των εσωτερικών συνόρων εναντίον της Ελλάδας προχωρεί από την Κομισιόν. Σε αυτό αποσκοπούσε η δήλωση του αντιπροέδρου της. Τι ακριβώς θα γίνει, δεν το ξέρουμε. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι με την έναρξη αυτής της διαδικασίας αποδυναμώνεται η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

Αν παίζεται η θέση της Ελλάδας στη Ζώνη Σένγκεν, πώς ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορέσει να συζητήσει με τους Γερμανούς το «κούρεμα», π.χ., του ελληνικού δημόσιου χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο; Τι πολιτικό σθένος θα έχει για μια τέτοια αποστολή; Κανένα, είναι η απάντηση. Η συνθηκολόγηση δεν είναι, βέβαια, μονόδρομος, αλλά απαιτεί άλλη στόφα ηγέτη.

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα», τεύχος 326


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]