Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια ενισχύουν τα σύνορα με την Ελλάδα με Τσέχους αστυνομικούς!

Εικοσιεπτά συνοριοφύλακες, με δύο εκπαιδευμένους σκύλους, στέλνει η Πράγα στα σύνορα ΠΓΔΜ-Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των αυξημένων προσφυγικών ροών

Ειδική τελετή, παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού της Τσεχίας, του υπουργού Εσωτερικών και του πρέσβη των Σκοπίων στη χώρα, για την αποστολή 27 αστυνομικών-συνοριοφυλάκων με δύο εκπαιδευμένους σκύλους στα σύνορα ΠΓΔΜ-Ελλάδας, έγινε χθες στην Πράγα.

Σε δηλώσεις του στο παρελθόν ο Τσέχος πρωθυπουργός είχε αναφέρει ότι αν η Ελλάδα μαζί με την Τουρκία δεν καταφέρουν να μειώσουν τις προσφυγικές ροές, θα υπάρχει ανάγκη μέγιστης υποστήριξης στα σύνορα, τόσο στην ΠΓΔΜ, όσο και στη Βουλγαρία και στην Αλβανία.

Η τελετή έγινε την στιγμή που τα Σκόπια προχωρούν σε πολύωρους αποκλεισμούς των σημείων διέλευσης των προσφύγων, με αποτέλεσμα να είναι χιλιάδες εκείνοι που έχουν συγκεντρωθεί για να περάσουν στην γείτονα χώρα.

Όπως γράφει μάλιστα το Έθνος, αυτό συμβαίνει γιατί τα Σκόπια υποστηρίζουν πως οι ελληνικές Αρχές δεν καταχωρίζουν τα στοιχεία όλων των προσφύγων που ταυτοποιούνται στη βάση δεδομένων του EURODAC και για τον λόγο αυτό επιβραδύνονται οι διελεύσεις στα σύνορα, καθώς γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο 24ωρο πέρασαν τα σύνορα μόλις 1.300 πρόσφυγες, έναντι 3.500 και πλέον που περνούσαν καθημερινά τον περασμένο μήνα.

Όλη αυτή η τακτική σε συνδυασμό με τη μαζική μεταφορά των προσφύγων από τα νησιά στα σύνορα μετά την απεργία της ΠΝΟ, έχει προκαλέσει συνωστισμό στην περιοχή, ενώ την κατάσταση δυσκολεύουν και οι κινητοποιήσεις ιδιοκτητών ταξί στη Γευγελή, οι οποίοι κλείνουν κατά διαστήματα τη σιδηροδρομική γραμμή, μέσω της οποίας οι πρόσφυγες οδηγούνται έως τα σύνορα με τη Σερβία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Έθνος παρουσιάζει πληροφορίες που δημοσίευσαν τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ σύμφωνα με τις οποίες ότι Μαροκινοί μετανάστες που είχαν φτάσει μέχρι τη Σλοβενία επιστράφηκαν διαδοχικά στην Κροατία, στη Σερβία και από εκεί στην ΠΓΔΜ και το πιο πιθανό είναι να επαναπροωθηθούν στην Ελλάδα.

Η ΠΓΔΜ μέχρι στιγμής έχει δεχτεί αστυνομική ενίσχυση στα σύνορά της από χώρες όπως η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Σερβία και η Κροατία ενώ φαίνεται πως θα ακολουθήσει και η Βουλγαρία, που έχει στήσει φράγμα στα σύνορά της με την Τουρκία.

Πηγή Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]