Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γερμανία και Τουρκία θα μας κάνουν "αποθήκη" μεταναστών

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Την ίδια στιγμή που στην ευρύτερη περιοχή μας γίνονται πολύ σημαντικές εξελίξεις, την ίδια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επίθεση των συριακών δυνάμεων με την συμμέτοχη και των Ρώσων με την κατάληψη του Χαλεπιού και την προέλαση προς βορρά στα σύνορα με την Τουρκία, την ίδια στιγμή που νέα κύματα εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων κατευθύνονται προς την Δύση, την ίδια στιγμή που η Τουρκία αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα, η κ Μέρκελ και ο κύριος Νταβούτολγου επισφράγισαν τις άριστες σχέσεις τους στην Διάσκεψη για τους πρόσφυγες, ενώ ανακοίνωσαν ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος πάει την Δευτέρα στην Τουρκιά για έκτακτες συνομιλίες.

Είναι γεγονός πως αυτή την περίοδο η Γερμανία αναδεικνύεται ο καλύτερος σύμμαχος της Τουρκίας, ενώ πρόσφατα η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Ursula von der Leyen, ευγενικής καταγωγής, που πολλοί στην Γερμανία την βλέπουν σαν την διάδοχο της Μέρκελ στη γερμανική καγκελαρία, αποφάσισε να στείλει γερμανικό στρατιωτικό σώμα στην Τουρκία για να συμμετάσχει σε ενδεχόμενες χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία.

Εκείνο που αναμένουν στην Άγκυρα από την επίσκεψη αυτή είναι η στήριξη της Γερμανίας σε πιθανή επικείμενη χερσαία επέμβαση της Τουρκίας στην Συρία κατά των Ρώσων, αλλά το επίμαχο για μας σημείο είναι ότι θα αυξηθούν οι γερμανικές πιέσεις προς την ελληνική πλευρά να συνεργαστεί με την Τουρκία στο Αιγαίο, βλέπε να μοιραστεί το Αιγαίο με τους Τούρκους, για το καυτό πρόβλημα των προσφύγων που αναμένεται να αυξηθεί δραματικά στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Γεμίστε λοιπόν με τα περίφημα Hotspots όλη την χώρα και... μην ενοχλείτε την Τουρκία που έχει τις γερμανικές ευλογιές!

Αλήθεια, όταν έχεις τέτοιους συμμάχους τι τούς θέλεις τους εχθρούς;

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]