Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η συρρίκνωση της Ελλάδας

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση έχει πλέον ολοκληρωτικά παρανοήσει.
Μετά τον αρμόδιο υπουργό Μουζάλα, και ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης μας εξηγεί, με μίαν απλότητα σα να μας λέει ότι θα οργανωθεί μια σχολική εκδρομή, ότι θα κλείσουν τα σύνορα της χώρας! Έτσι, απλά, σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Την ίδια ώρα, ο αρχιπατριώτης Καμμένος δίνει την… έγκρισή του στις νατοικές περιπολίες στο Αιγαίο – ε και να το χε κάνει οποιοσδήποτε άλλος τι θα του σερνε ο Καμμένος!...

Φυσικά, από όλα αυτά που σήμερα τα παρουσιάζουν ως δήθεν απλά και αυτονόητα ενώ κάθε άλλο παρά τέτοια είναι, η Ελλάδα θα βγει πολλαπλά και βαριά χαμένη. Απόλυτα ηττημένη.

Στην πραγματικότητα, ουδείς μπορεί να προσμετρήσει αυτή την ώρα τις συνέπειες όλων αυτών των εξελίξεων πάνω στο κουφάρι αυτής της χώρας.

Το βέβαιο είναι ότι τέτοιου μεγέθους και είδους συρρίκνωση δεν έχουμε ξαναζήσει.

Όμως γι αυτό μιλάμε πια: για εθνική συρρίκνωση, για κράτος παραδομένο, για απώλεια της κυριαρχίας. Επί δεξιοαριστεράς Τσιπροκαμμένων…

Και μάλιστα πότε; Στη στιγμή που η Ελλάδα είναι πτωχευμένη αλλά και που η Τουρκία έχει πάλι καταστεί δύναμη που θυμίζει τα επίπεδα ισχύος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας – οι άνθρωποι ρίχνουν ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος και δεν συμβαίνει τίποτα!

Η Ελλάδα βρίσκεται σε τροχιά συρρίκνωσης. Και όπως πάρα πολλές φορές προσπάθησε αυτή η στήλη να εξηγήσει, ο κίνδυνος που διατρέχουμε είναι τεράστιος και, πλέον, είναι προ των πυλών:

Όπως ξυπνήσαμε ένα πρωί και μάθαμε ότι είμαστε πτωχευμένοι και θα υπαχθούμε στο διεθνή οικονομικό έλεγχο, έτσι και τώρα, ένα πρωί θα ξυπνήσουμε και θα μάθουμε ότι έχουμε χάσει ένα κομμάτι της πατρίδας μας και ότι, στην καλύτερη περίπτωση, αυτό θα υπάγεται σε κάποια μορφή διεθνούς κυριαρχίας – γράφτηκε εδώ ατέλειωτες φορές, αλλά ποιος ακούει.

Η Ελλάδα που θα παραδώσουμε δεν θα είναι, δυστυχώς, εκείνη που παραλάβαμε.

Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα μιας εθνικής καταστροφής που ακόμα δεν έχει εξελιχθεί, αλλά και που, όπως όλα δείχνουν, δυστυχώς, πλέον, δεν μοιάζει να αποφεύγεται.

Κι όμως: για την κυβέρνησή μας, όλα αυτά μοιάζουν απλώς ρουτίνα.

Τραγωδία. Αληθινή.

Πηγή "Το Βήμα"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Γνωριζουν σημερα τα παιδια μας τι σημαινει να χανει η πατριδα εδαφη και ποσο αιμα εχει χυθει για να τα αποκτησουμε; Αφελληνιστηκε το σχολειο, αφελληνιστηκε η οικογενεια, ο Χριστος βγηκε απο παντου, τι περιμενουμε; Και χειροτερα θαρθουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]