Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία προκαλεί τις ΗΠΑ: Είστε αδύναμοι αφού χρειάζεστε τους Κούρδους

Η Άγκυρα ψάχνει για συμμάχους ακόμη και με... εκβιασμούς!

Σε καθημερινή βάση η Τουρκία αποδεικνύει πως είναι αποφασισμένη να τα παίξει "όλα για όλα", προκαλώντας τους πάντες. Όμως, το να προκαλεί και να υποτιμά την ισχύ των ΗΠΑ, αν μη τι άλλο, δεν απέχει πολύ από τον χαρακτηρισμό της "αυτοκτονίας"...

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι κάνουν αντιφατικές δηλώσεις όσον αφορά την κουρδική πολιτοφυλακή των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία και σημείωσε ότι η χρησιμοποίηση οργανώσεων αυτού του είδους στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) αποτελεί ένδειξη αδυναμίας.

Ο Τσαβούσογλου, ο οποίος μιλούσε από την Τυφλίδα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, πρόσθεσε κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του αυτών που μεταδόθηκαν απευθείας από το τουρκικό κρατικό δίκτυο TRT Haber, ότι η Ουάσινγκτον πρέπει να κόψει τους δεσμούς με τους Κούρδους μαχητές.

“Το να καταφεύγει κανείς σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η YPG, για να πολεμήσει το ΙΚ στη Συρία είναι πάνω από όλα μια ένδειξη αδυναμίας”, υπογράμμισε. “Όλοι θα πρέπει να σταματήσουν να κάνουν αυτό το λάθος. Ιδιαίτερα οι σύμμαχοί μας οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν αυτό το λάθος αμέσως”, σημείωσε.

Η Τουρκία ανακοίνωσε χθες ότι η YPG –που συνεργάζεται, σύμφωνα με την Άγκυρα, με μέλη του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK)– κρύβεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Άγκυρα αυτήν την εβδομάδα, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 28 άνθρωποι.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν είναι σε θέση να διαψεύσουν αλλά ούτε και να επιβεβαιώσουν την κατηγορία αυτή της Άγκυρας. Η πολιτική πτέρυγα του YPG αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη για την επίθεση αυτή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]