Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλιμακώνονται προς το χειρότερο οι σχέσεις Μόσχας και Άγκυρας

Η Μόσχα διατύπωσε σήμερα την «σοβαρή της ανησυχία» μετά τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσε το τουρκικό πυροβολικό εναντίον θέσεων Κούρδων στη Συρία, καταγγέλλοντας μια «προκλητική» πολιτική της Άγκυρας που συνιστά «απειλή για την ειρήνη».

«Η Μόσχα εκφράζει τη μεγαλύτερη ανησυχία της απέναντι στις επιθετικές ενέργειες των τουρκικών αρχών» επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας σε ένα δελτίο Τύπου, όπου προστίθεται ότι διακρίνει «μια απροκάλυπτη υποστήριξη στη διεθνή τρομοκρατία».

Η Ρωσία επιμένει στις προθέσεις της να θέσει υπό συζήτηση αυτό το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να «αξιολογηθεί ευκρινώς αυτή η προκλητική πολιτική της Άγκυρας, που δημιουργεί μια απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή και πέρα από την περιοχή αυτή» τονίζεται στο δελτίο τύπου.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, το τουρκικό πυροβολικό βομβαρδίζει σήμερα από περιοχές κοντά στη συριακή μεθόριο θέσεις Κούρδων στη Συρία στο πλαίσιο αντιποίνων, σύμφωνα με την Άγκυρα, για τα πυρά που ρίπτονται από την άλλη πλευρά των συνόρων, με αυτήν την κλιμάκωση της βίας να προκαλεί την ανησυχία της Ουάσιγκτον και του Παρισιού.

Η ρωσική διπλωματία κατηγόρησε επιπλέον σήμερα την Άγκυρα ότι «συνεχίζει να διευκολύνει την παράτυπη είσοδο στη συριακή επικράτεια νέων ομάδων τζιχαντιστών και ένοπλων μισθοφόρων» από τα σύνορά της.

Η Ουάσιγκτον προτρέπει Ρωσία και Τουρκία να αποφύγουν κάθε κλιμάκωση στη Συρία

Η αμερικανική κυβέρνηση προέτρεψε σήμερα τη Ρωσία και την Τουρκία να αποφύγουν κάθε είδους κλιμάκωση στη συριακή κρίση, ενώ η Μόσχα και η Άγκυρα χρησιμοποιούν ολοένα και πιο οξείς τόνους αναφορικά με τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στην χώρα που σπαράσσεται από τον πόλεμο.

«Είναι πολύ σημαντικό οι Ρώσοι και οι Τούρκοι να συνομιλήσουν απευθείας και να λάβουν μέτρα για να αποφευχθεί μια κλιμάκωση» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε μία πολύ άβολη θέση σε ό,τι αφορά την κρίση της Συρίας. Κι αυτό διότι είναι ναι μεν σύμμαχος της Άγκυρας στους κόλπους του διεθνούς συνασπισμού εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο υποστηρίζει τους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους βομβαρδίζουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι ΗΠΑ είναι επίσης κατ’ αρχήν εταίροι της Ρωσίας στο πλαίσιο της διπλωματικής διαδικασίας με στόχο την επίτευξη μιας λύσης στην κρίση. Ωστόσο ζητούν εδώ και 10 ημέρες από τους Ρώσους να τερματίσουν τα αεροπορικά πλήγματα στο βόρειο τμήμα της Συρίας με τα οποία προσφέρουν στήριξη στις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]