Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εθνική πολιτική, όχι ιδεοληπτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κόμμα που κινείτο στο όριο που επιτρέπει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Τώρα αποτελεί τον βασικό κορμό της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Συνεπώς, εκ των πραγμάτων, υποχρεούται να εκπροσωπεί το έθνος και τον λαό, και όχι μια παράξενη και αφελληνισμένη σύναξη της διεθνιστικής άκρας Αριστεράς, η οποία συμπεριφέρεται αυτοαναφορικά και δεν έχει, ούτε θέλει να έχει, την παραμικρή σχέση με την Ιστορία και την παράδοση του Γένους μας.

Τούτο το αυταπόδεικτο γεγονός τείνουν να λησμονούν ουκ ολίγοι υπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίοι προκαλούν το κοινό αίσθημα με δηλώσεις, πράξεις και παραλείψεις τους. Δημοσιεύσαμε χθες ένα από τα πιο εξοργιστικά κρούσματα περιφρόνησης του έθνους από στέλεχος της κυβέρνησης: «Ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα (8-10 Φεβρουαρίου) τις χώρες με τις οποίες έχει πρόβλημα η Ελλάδα στο προσφυγικό ζήτημα -Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Αυστρία-, αποκάλεσε τα Σκόπια με το όνομα "Μακεδονία" σκέτο, όταν θέλησε να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί στα βόρεια σύνορά μας».

Η απαράδεκτη πράξη του κ. Ξυδάκη συμπληρώνει την ιδιαιτέρως άσχημη εικόνα που έχει ήδη δημιουργηθεί από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο οποίος αρνείται τη Γενοκτονία των Ποντίων από τους Τούρκους, και από τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, που έχει χαρακτηρίσει «ρετσινιά» την αριστεία.

Τα προαναφερθέντα είναι ενδεικτικά της ιδεολογίας, αλλά και της αντίληψης περί της άσκησης πολιτικής από μια σημαντική μερίδα της νομενκλατούρας του κυβερνώντος κόμματος.

Ενώ εκπεφρασμένος στόχος της κυβέρνησης είναι η εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος, ορισμένα στελέχη της νιώθουν εχθρικά προς την ιδέα του έθνους!

Σε άλλες εποχές θα μπορούσε αυτή η μειοψηφία να θεωρηθεί ακίνδυνη και αδιάφορη προσθήκη σ' έναν μηχανισμό που διαχειρίζεται την κρατική εξουσία.

Όμως, στην εποχή που ζούμε, με όλα τα μέτωπα ανοιχτά και τις αντιξοότητες κλιμακούμενες, αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να αποδειχθούν μοιραίοι για το κοινωνικό σύνολο. Χρειαζόμαστε εθνική πολιτική χωρίς ιδεοληψίες.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]