Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλέξη Τσίπρα, έκανες κακό στην πατρίδα…

Γράφει ο Νίκος Χιδίρογλου

Ένας πρωθυπουργός - ντροπή, ένας ΓΑΠ νούμερο 2, ο υπεύθυνος για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, λόγω των συνόρων που αυτός άνοιξε, όπως άλλωστε προέβλεπε το πρόγραμμα του κόμματός του. Η δε ρήση του για τα θαλάσσια σύνορα στην ΔΕΘ ακόμα πλανάται στον αέρα…
Και την ίδια ώρα, η αυστριακή κυβέρνηση, υπό την πίεση της εκρηκτικής δημοσκοπικής ανόδου της εθνικιστικής δεξιάς στην Αυστρία, λαμβάνει σκληρά μέτρα, αγνοώντας επιδεικτικά τα διαβήματα της Αθήνας. Δεν τον υπολογίζει τν Αλέξη Τσίπρα η Βιέννη, όπως έπαψε να υπολογίζει το Eurogroup τον Βαρουφάκη, οδηγώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην αποπομπή του.
Κα δεν υπολογίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και άλλοι, βλέποντας το χάλι που δημιούργησε: οι Ούγγροι, οι Τσέχοι, οι Πολωνοί, οι Ολλανδοί, οι Σλοβένοι, οι Σλοβάκοι, οι Βούλγαροι μεταξύ άλλων. Μόνος σύμμαχος σε αυτή τη φάση του Αλέξη Τσίπρα είναι οι Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ. Οι απομονωμένοι σε αυτή τη φάση Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ…

Κ επειδή η πολιτική των ανοικτών συνόρων του Αλέξη Τσίπρα οδήγησε στο χάος, πλέον οι εθνικές κυβερνήσεις αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες προκειμένου να προστατεύσουν τις επικράτειές τους από τις συνέπειες της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Όμως, τα «τραύματα» που προκάλεσε και προκαλεί η εθνομηδενιστική συγκυβέρνηση, δεν σταματούν εκεί. Πρόβλημα υπάρχει και με τις υπόλοιπες Βαλκανικές χώρες και όχι μόνο με τη Σλοβενία και τη Βουλγαρία, όπου ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ αλλά και οι υπουργοί του δεν χάνουν ευκαιρία προκειμένου να στηλιτεύσουν την κυβέρνηση της Αθήνας.
Αλβανία, Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σκόπια και Κροατία, συντονίστηκαν με τη Αυστρία ερήμην της Αθήνας, για την ανικανότητα της κυβέρνησης στο να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό, γεγονός που έχουν πειστεί οι πάντες. Και είπαν να τηρήσουν κοινή στάση, αποδεικνύοντας πως το ταξίδι του Ξυδάκη στις χώρες του Βίσεγκραντ (Πολωνία, Σλοβακία, Τσεχία, Ουγγαρία), αλλά και οι λοιπές διπλωματικές ενέργειες της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, έπεσαν και εξακολουθούν να πέφτουν στο κενό. Και ποιος ξέρει μετά τα παραπάνω, τι θα βγει από τη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε., όπου όσα εκ των παραπάνω κρατών θα συμμετάσχουν, θα κατέβουν «μπετόν αρμέ» κατά της Αθήνας.
Άλλωστε, αυτό φαίνεται πως ήταν ο σκοπός της συνάντησης με την Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών, την οποία κάλυψε με δηλώσεις του ο συμπατριώτης της ΥΠΕΞ, που θέτει θέμα «απροθυμίας» της Αθήνας να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές. Τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί «παρασυσκέψεων» στη Βουλή, αναδεικνύουν την απειρία το στα θέματα της διεθνούς διπλωματίας. Και το απίστευτο είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση σιγοντάρει την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου στην πολιτική της στο μεταναστευτικό, βάζοντάς τα μάλιστα με τους δημάρχους που αντιδρούν στα hot spots που κάποιοι επέβαλαν στις πόλεις τους, καταστρέφοντάς τες…

Η Αθήνα είναι πλέον απομονωμένη, ενώ η Άνγκελα Μέρκελ ή η ελεγχόμενη από αυτήν Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μπορούν να κάνουν πολλά για να σώσουν τον Αλέξη Τσίπρα, που επιμένει σε μία συνταγή που δημιούργησε τρομερά προβλήματα στην Ελλάδα: στην «διεθνοποίηση» του προβλήματος.
Η προσπάθεια του Νίκου Ξυδάκη να «ευαισθητοποιήσει» τη διεθνή κοινή γνώμη, αποτελεί άλλη μία ενέργεια στην ίδια λάθος κατεύθυνση. «Θα είχε βαρύνουσα πολιτική σημασία και υψηλό συμβολισμό η επίσκεψη του ίδιου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Μπαν Κι Μουν, στο ανατολικό Αιγαίο, την πύλη εισόδου του ρεύματος των προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη», είπε στον Ύπατο Αρμοστή του Οργανισμού για τους Πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντι, ο αν. ΥΠΕΞ αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Νίκος Ξυδάκης.
Μία από τα ίδια. Είναι προφανές πως στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έμαθαν και επιμένουν σε μία αποτυχημένη συνταγή, αυτή της «διεθνοποίησης». Και το πρόβλημα επιδεινώνεται. Όλα θα τα κάνουν, πάντως οι κυβερνητικοί, μόνο και μόνο για να μην φροντίσουν την μόνη πολιτική που θα είχε αποτέλεσμα: το κλείσιμο των διόδων εισόδου στη χώρα μας που χρησιμοποιούν οι τούρκοι δουλέμποροι – διακινητές.

Τα ψωμιά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι λίγα, παρά την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν θέλει εκλογές πριν ψηφιστεί το ασφαλιστικό (ώστε αν κληθεί να αναλάβει ν μην έχει «πονοκεφάλους» και να μπορεί να ρίχνει την ευθύνη στους προκατόχους) να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα. Και ο λόγος της πτώσης της συγκυβέρνηση, θα είναι οι αντιδράσεις των αγροτών, που δέχθηκαν «πίεση» χθες από την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία έριξε λάδι στη φωτιά. Για ενοχοποίηση των αγροτικών αγώνων έκανε λόγο το ΚΚΕ, ενώ η οργή στους κόλπους του αγροτικού κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Και δεν θα ηρεμήσουν εύκολα οι αγρότες. Άλλωστε, αν περάσουν τα σχέδια της εθνομηδενιστικής και εχθρικής προς τους αγρότες (τους θεωρεί φαίνεται «κουλάκους») συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καταστρέφονται.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, ως ο πολιτικός που άνοιξε την Κερκόπορτα, επιτρέποντας στο όνομα της «διεθνιστικής αλληλεγγύης» να περάσουν στην Ευρώπη στοιχεία επικίνδυνα για τον πολιτισμό μας.
Ναι, η ιστορία δεν θα του φερθεί με ευγένεια, όπως δεν θα φερθεί με ευγένεια στην αριστερή κυβέρνηση γενικότερα και στους αμοραλιστές και ψευτοδεξιούς συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή εφημ. «Ελεύθερη ‘Ωρα»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]