Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ελληνικό Αιγαίο, δώρο στην Τουρκία

Οι ηγεσίες πάντοτε έχουν διαλεκτική σχέση με τις χώρες που εκπροσωπούν και τις τύχες των οποίων ορίζουν. Οι ηγέτες ισχυρών χωρών αντλούν δύναμη από τις πατρίδες τους και τα έθνη ισχυροποιούνται από τους ηγέτες τους, όταν οι τελευταίοι είναι αντάξιοι των περιστάσεων.

Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, οι ηγεσίες δεν είναι ικανές να οδηγήσουν την πατρίδα εμπρός και προς τα άνω. Ο μόνος δρόμος που γνωρίζουν είναι ο κατηφορικός. Συμπαρασύρουν την Ελλάδα στην προσωπική κατρακύλα τους και αυτό αντανακλάται στο διεθνές στάτους της χώρας αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις της καθημερινής ζωής.

Η συρρίκνωση ξεκίνησε από τα ψηλά δώματα της εξουσίας, πέρασε στα δημόσια ήθη, επηρέασε την οικονομία και συντόμως θα «αγγίξει» και τη συνορογραμμή μας.

Ετσι όπως βαίνουν τα πράγματα, είναι πιθανό να δούμε να... μικραίνει η επικράτειά μας! Θλιβερό παράδειγμα των προαναφερθέντων είναι το νατοϊκό γκριζάρισμα του Αιγαίου για χάρη της Τουρκίας.

Η «δημοκρατία» έγραψε σχετικά: «Στο ΝΑΤΟ θα φέρουν το θέμα του ελέγχου προσφυγικών ροών και Αιγαίου, από κοινού, Γερμανία και Τουρκία! Η είδηση-βόμβα, που εγείρει ανησυχίες ότι η Τουρκία θα βρει πρόσβαση στο Αιγαίο ενδεχομένως για κοινές περιπολίες, υπό την αιγίδα της Συμμαχίας, έσκασε χθες, στη διάρκεια ενημέρωσης που έκαναν ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, κατά τη νέα επίσκεψη-αστραπή της τελευταίας στην Αγκυρα».

Με αυτή τη δεινή εξέλιξη θα υπάρξει καθολικό γκριζάρισμα του Αιγαίου και θα αποκτήσει και νατοϊκή σφραγίδα! Είναι προφανές ότι οι χλομές και εν πολλοίς κωμικές ευρωπαϊκές ηγεσίες έχουν υποχωρήσει σε όλες τις αξιώσεις και τους τσαμπουκάδες της Τουρκίας και την εξευμενίζουν με τα εδάφη και τις θάλασσές μας!

Η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι δεν θα δεχτεί επέμβαση του NATO στα ελληνικά ύδατα, αλλά μόνο στα τουρκικά, όμως δεν διευκρινίζει τι πρόκειται να πράξει αν πλέον οι Τούρκοι και το ΝΑΤΟ κάνουν από κοινού σουρωτήρι τα χωρικά μας ύδατα...


Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. πολυ σοβαρό θέμα αυτό. μπορει ν ανοίξει τους ήδη ανοιγμένους ασκούς του αιόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]