Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όσο το ΝΑΤΟ κάνει… βόλτες το Πολεμικό Ναυτικό σώζει κόσμο στο Αιγαίο!

Όσο το ΝΑΤΟ κάνει… βόλτες 
το Πολεμικό Ναυτικό σώζει κόσμο στο Αιγαίο!

Όσο η νατοϊκή αρμάδα -στην οποία συμμετέχει και μια ελληνική φρεγάτα- κάνει…βόλτες στο κεντρικό Αιγαίο και βόρεια της Κρήτης, το ελληνικό ΠΝ συνεχίζει να κάνει με επιτυχία ,αυτό που εδώ και σχεδόν τρία χρόνια πράττει: εντοπίζει φουσκωτά με πρόσφυγες και μετανάστες και τους σώζει!

Δυστυχώς το ΠΝ άργησε να καταλάβει ότι ΟΛΕΣ αυτές οι επιχειρήσεις θα έπρεπε να δημοσιοποιούνται ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, αλλά έστω και τώρα χρήσιμο είναι.

Οι φωτογραφίες του ΓΕΝ είναι από την επιχείρηση που έγινε τις πρωϊνές ώρες από το ΠΠ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ. Το οποίο υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, συμμετείχε σε επιχείρηση έρευνας διάσωσης ανατολικά ν. Λέσβου, και διέσωσε 139 παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς.

Το ΝΑΤΟ φαίνεται ότι έχει άλλους λόγους παρουσίας στο Αιγαίο και πάντως δεν “καίγεται” για τις προσφυγικές ροές! Αρκεί να αναφέρουμε που πλέουν τα πλοία της SNMG 2 για να καταλάβετε πως προκύπτει το συμπέρασμα:

• Γερμανοί και Τούρκοι μαζί …περιπολούν βόρεια της Κρήτης!

• Τα άλλα δύο πλοία -το ένα ελληνική φρεγάτα- δυτικά Λέσβου!

Οι περιοχές δεν έχουν καμία σχέση με τις περιοχές που “καίνε” σ΄ ότι αφορά στο προσφυγικό.

Άλλη μια ανησυχητική εξέλιξη είναι ότι τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί μια μικρή αύξηση προσφυγικών ροών σε νησιά και νησίδες των Δωδεκανήσων. Περιοχή που το ΝΑΤΟ έχει εξαιρέσει από τις περιπολίες του, προφανώς κατόπιν απαίτησης της Τουρκίας!

Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι το ΝΑΤΟ άλλες ανησυχίες και στόχους έχει στο Αιγαίο. Η κίνηση των Ρωσών από και προς τη Συρία και το τι θα προκύψει σ΄ αυτή τη περιοχή είναι προφανώς σημαντικότερο για την Συμμαχία. Τα πλοία της οποίας έτσι κι αλλιώς για να μην κοροϊδευόμαστε δεν μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικά στην ανάσχεση του προσφυγικού ρεύματος.

Το Καστελόριζο “στοχεύουν” πλέον οι δουλέμποροι , που καθοδηγούν πρόσφυγες και μετανάστες προς το Αιγαίο. Η απόσταση από το Κας είναι πάρα πολύ μικρή και ακίνδυνη . Όχι μόνο λόγω της μικρής διάρκειας του ταξιδιού ή από τις καιρικές συνθήκες. Στο Καστελόριζο , οι δυνάμεις Λιμενικού και ΠΝ είναι εκ των πραγμάτων “εξασθενημένες”, αφού όλο το βάρος έχει δοθεί στο κεντρικό και βορειοανατολικό Αιγαίο.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το militaire.gr από την 1η Ιανουαρίου ,μέχρι και σήμερα έχουν περάσει από το Κας στο Καστελόριζο ,περισσότεροι από 700 μετανάστες και πρόσφυγες. Ο αριθμός είναι μεγάλος αν συγκριθεί με όσα είχαν καταγραφεί πριν μπει το 2016. Το Καστελόριζο δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα ανεξέλεγκτης εισόδου μεταναστών και προσφύγων. Τώρα φαίνεται ότι μπαίνει στο “στόχαστρο” των δουλεμπόρων. Οι οποίοι λογικά θα δείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα Δωδεκάνησα τα οποία έχουν εξαιρεθεί από τους τομείς περιπολίας των νατοϊκών πλοίων.

Το πρόβλημα της αύξησης εξόδου όλο και περισσότερων μεταναστών και προσφύγων στο Καστελόριζο έχει επισημανθεί από το Λιμενικό.

Πηγή Militaire.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]