Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία, ο νταής της Μέσης Ανατολής

Οι ένοπλες επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον Κούρδων της Συρίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ήταν μια εξέλιξη που λίγοι περίμεναν. Με τις διαπραγματεύσεις για ανεύρεση πολιτικής λύσης για τη Συρία να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ένα ακόμη μέτωπο σε μια περιοχή όπου όλοι πολεμούν εναντίον όλων δεν ήταν και η καλύτερη εξέλιξη.

Η Τουρκία όμως από την αρχή έδειξε πως αυτό που την ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι η επίλυση της συριακής κρίσης και η ειρήνη στην περιοχή, αλλά η διασφάλιση των δικών της συμφερόντων. Έτσι, μόλις οι Κούρδοι της Συρίας κινήθηκαν σε περιοχές που θεωρεί ότι αποτελούν κίνδυνο για τα συμφέροντά της, ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον τους.

Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις και την ανησυχία στο εσωτερικό της Τουρκίας από μια εμπλοκή της χώρας σε εθνική περιπέτεια, η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.Φοβούμενη τη δημιουργία μιας κουρδικής οντότητας στα νότια σύνορά της με τη Συρία και μια πιθανή σύμπραξη των Κούρδων της Συρίας με τους Κούρδους του τουρκικού ΡΚΚ, η Τουρκία θέλει πάση θυσία να σταματήσει την προέλασή τους.

Η Άγκυρα επιθυμεί να τελειώνει με το κουρδικό στοιχείο, γιατί γνωρίζει πως δεν θα είναι ασφαλής όσο το όνειρο για ένα ανεξάρτητο κουρδικό κράτος παραμένει ζωντανό. Οι κινήσεις της παρόλα αυτά είναι περιορισμένες. Το ανεξάρτητο κουρδικό κράτος στο Ιράκ έχει δρομολογηθεί εδώ και αρκετό καιρό. Σε παρόμοιο δρόμο βαδίζουν και οι Κούρδοι της Συρίας, οι οποίοι στο πλευρό τους φαίνεται ότι έχουν και τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.

Έτσι, η Τουρκία παίζει το παλληκάρι εκεί που την παίρνει. Όπως έναν νταή που βρίσκει τους πιο αδύναμους για να κάμει επίδειξη τη δύναμή του. Μπροστά στο κρίσιμο σταυροδρόμι όπου βρίσκεται, το βέβαιο είναι πως δεν θα διστάσει να τα βάλει με όλους όσοι απλά δεν είναι το ίδιο δυνατοί με αυτήν.

Της ΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥΡΚΗ
WWW.PHILENEWS.COM


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]